فشار واشنگتن به ریاض برای اعزام نیرو به عراق

جام جم آنلاین - روزنامه الکفاح العربی چاپ لبنان در شماره روز دوشنبه 14 ژوییه خود نوشت عربستان سعودی از سوی امریکا تحت یک فشار مداوم برای اعزام نیرو به عراق قرار دارد.
کد خبر: ۲۶۳۷۶
این روزنامه به نقل از منابع دیپلماتیک عربی گزارش داد در جریان اجلاس شرم الشیخ در 3 ژوئن گذشته ، جرج بوش اصرار کرده بود تا کشورهای مصر ، اردن و عربستان در چارچوب یک نیروی حافظ صلح که وظیفه آن برقراری امنیت در شهرهای عراق است ، سربازان خود را به این کشور اعزام کنند.
به نوشته الکفاح العربی ، حسنی مبارک رئیس جمهور مصر به بوش گفت به دشواری می تواند این درخواست را بپذیرد.
ملک عبدالله ولیعهد عربستان برای بررسی این مساله مهلت خواست و عبدالله دوم پادشاه اردن گفت در صورتی با این مساله موافقت می کند که سایر کشورهای عربی نیز در این نیرو مشارکت داشته باشند.
با این حال فشار امریکا بر عربستان سعودی کماکان ادامه دارد و عربستان که مایل است روابط خود با امریکا را بهبود بخشد اکنون بر سر یک دوراهی قرار دارد از یک سو نمی تواند این تقاضا را مطلقا رد کند و از سوی دیگر به دلیل خطرات بروز یک بحران داخلی قادر به پذیرش این تقاضا نیست .
الکفاح العربی افزود: عربستان تلاش کرد نیروهای «سپر شبه جزیره» ، نیروی نظامی مشترک کشورهای عضو شورای همکاری های خلیج فارس را در این نیروی بین المللی شرکت دهد اما این پیشنهاد که به طور بسیار محرمانه میان رهبران کشورهای خلیج فارس مطرح گردید با مخالفت شدید قطر و امارات متحده عربی مواجه شد.
سایر رهبران این کشورها نیز گفتند هنگام تشکیل نیروی «سپر شبه جزیره» تاکید شده است که از این نیرو در خارج از مرزهای شش کشور عضو شورای همکاری های خلیج فارس استفاده نخواهد شد.

هند اعزام نیرو به عراق را رد کرد
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها