110 کیلومتر طول خطوط متروی تهران

متروی انقلاب تا شهدا راه‌اندازی شد

خط 4 متروی تهران حدفاصل میدان انقلاب تا میدان شهدا که یکی از پرترددترین مسیرهای پایتخت به شمار می رود، امروز شنبه با حضور دکتر "محمدباقر قالیباف" شهردار تهران و شماری از مسئولان شهر فعالیت خود را آغاز کرد.
کد خبر: ۲۵۶۱۵۳

به گزارش ایسنا، ایستگاه مترو میدان انقلاب پس از میدان شهدا، دروازه شمیران، دروازه دولت و فردوسی پنجمین ایستگاه خط چهار متروی تهران است که از فردا یکشنبه (10 خرداد) به صورت تمام وقت از ساعت 5:30 صبح تا 22:30 فعال خواهد بود.

به گفته مسئولان مترو، سرفاصله اعزام قطار به اایستگاه انقلاب در حال حاضر 12 دقیقه یک بار است که در آینده با ورود قطارهای جدید سرفاصله حرکت قطارها کاهش خواهد یافت.

با افتتاح ایستگاه انقلاب 14 کیلومتر از خط چهار متروی تهران کامل شد اما بهره برداری از تمام این خط که 20 کیلومتر طول دارد، تا سال آینده به درازا خواهد کشید.

قالیباف گفت: در ابتدای سال 86 که پروژه خط چهار متروی تهران آغاز به کار کرد، فکر نمی‌کردیم که در این زمان کم، تونل این خط از منتهی الیه شرق تا میدان آزادی و اکباتان اتصال پیدا کند.

شهردار تهران در مراسم بهره برداری از ایستگاه میدان انقلاب، در پاسخ خبرنگارانی که از تکمیل نبودن این ایستگاه به دلیل عدم نصب پله برقی و  ایجاد چمن انتقاد کردند، اظهارداشت: در حالی که مردم شرق تهران از امروز می‌توانند از میدان شهدا تا میدان انقلاب را ظرف 12 دقیقه با مترو طی کنند، چرا باید برای زیباسازی و چمن میدان بالای ایستگاه دو ماه پروژه را به تاخیر بیاندازیم و یا در حالی که ظرفیت انجام 150 هزار نفر جابجایی روزانه در این خط وجود دارد چرا به دلیل نداشتن پله برقی، پروژه را یک ماه معطل بگذاریم.

وی افزود: در زمان افتتاح پروژه ایستگاه قلهک و میرداماد در اوایل ماه جاری قول دادم که پله برقی این ایستگاه‌ها را ظرف 40 روز نصب کنیم و چنانچه شما به این ایستگاه‌ها مراجعه کنید، متوجه نصب پله‌ها در سه شیفت کاری می‌شوید.

قالیباف خاطرنشان کرد: قطعا نقص‌های زیادی در چنین پروژه‌ای وجود دارد، اما همه پیمانکاران مترو در ایستگاه‌ها، ضمانت‌های یک ساله برای کار خود دارند و مکلفند ظرف این مدت نقایص بخش مربوط به خود را برطرف کنند.

شهردار تهران در عین حال نسبت به وجود استانداردها و ایمنی لازم  در ایستگاههای مترو اطمینان داد و گفت: هیچ عجله‌ای برای افتتاح هیچ پروژه‌ای بدون رعایت کردن استانداردها، ایمنی و ظرفیت‌های لازم برای استفاده شهروندان نداریم.

قالیباف با درست و کارشناسی خواندن پروژه‌های متروکه در اولویت پروژه‌های شهرداری نیز قرار داد، تصریح کرد: در همین دو هفته اخیر، دو افتتاح مهم در پروژه‌های مترو داشتیم و خطوط مترو از 110 کیلومتر گذشت و اگر از مرز 220 کیلومتر مترو هم در مرحله اول بگذریم، در واقع نقطه بحرانی را گذرانده‌ایم و تمام گلوگاه‌های اصلی به هم متصل شده است و می‌توانیم در گام بعدی به 400 کیلومتر مترو به عنوان ایده‌آل‌مان برسیم.

شهردار تهران با اشاره به برنامه پنج‌ساله شهرداری تهران، خاطر نشان کرد: رسیدن به 220 کیلومتر مترو با توجه به برنامه فعلی شهرداری تهران دور از ذهن نیست و چنین توان فنی و اجرایی در شهرداری وجود دارد.

برنامه ساخت 217 کیلومتر مترو

وی در پاسخ به سوالی در رابطه با در اختیار داشتن منابع کافی برای احداث 217 کیلومتر خطوط مترو، خاطر نشان کرد: برای ساخت هر کیلومتر مترو با تورم فعلی، 40 میلیارد تومان لازم است و قطعا برای ساخت این میزان خطوط مترو با کمبود اعتبار مواجه خواهیم بود، اما سعی می‌کنیم توجه دولت و مجلس را نسبت به این پروژه‌ها جلب کنیم.

قالیباف گفت: چرا باید در حالی که مردم می‌توانند منتهی الیه غرب تهران تا منتهی الیه شرق تهران را با 45 دقیقه زمان طی کنند و خسارت و صدمات ناشی از ترافیک و مصرف سوخت را نداشته باشند، باز هم در مورد احداث مترو و کمک به آن تردید وجود داشته باشد.

وی در بخشی از سخنان خود به نقش مترو به عنوان یک پدیده اجتماعی اشاره کرد و یادآور شد: اگر امروز از چنین پدیده‌ای غفلت کنیم، جبران آن در آینده ممکن نیست.

قالیباف تاکید کرد: شهر یک موجود زنده است و روابط ارگانیکی در آن وجود دارد و چنانچه چنین توجهی صورت نگیرد، خلاقیت مردم بر روح و روان آن‌ها در شهر تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

وی با بیان این که پدیده مترو بیشترین تاثیرات فرهنگی، هنری، اجتماعی و اقتصادی را برای مردم دارد، بیان کرد: حجم زیادی از انسان‌ها در ارتباط تنگاتنگ در مترو قرار دارند و ما به عنوان مدیر یک شهر باید به همه این مسایل توجه کنیم، چرا که چنین پدیده‌ای اقتضائات عدالت اجتماعی را هم برطرف می‌کند و ما در واقع با مترو فاصله شمال و جنوب و نقاط محروم با شمال شهر را کم کرده‌ایم.

شهردار تهران تاکید کرد: هدف اصلی ما از احداث مترو علاوه بر عدالت، رعایت کرامت انسانی است و مترو از پدیده‌هایی است که فن، هنر، فرهنگ، عدالت و کرامت را با هم در خود جای می‌دهد.

وی اضافه کرد: شهرداری همه امکانات خود را برای احداث 15 کیلومتر در سال بسیج کرده است و چنانچه پول بیشتری به پروژه‌های مترو تزریق شود، پروژه‌ها نیز شتاب بیشتری می‌گیرند.

اصلاح الگوی مصرف

شهردار تهران، سرمایه‌گذاری‌ در مترو را عین اصلاح الگوی مصرف و صرفه‌جویی در هزینه‌ها عنوان و اذعان کرد: دائم موضوع اهمیت پروژه‌های مترو را مطرح می‌کنیم تا انگیزه مسوولان و مردم در مورد آن زیاد شده و تبدیل به یک خواست عمومی شود.

وی یادآور شد: تلاش می‌کنیم مترو را تبدیل به فضایی سالم و امن و ارزشی کنیم و نیز تلاش شده است تا به مرور نوع کاربری‌های هر ایستگاه مترو به سمت نیازهای خاص برود تا به این ترتیب با تغییر فرهنگ خرید مردم، هر شهروند در مسیر سفر خود به خانه یا محل کار خریدهای مورد نیاز خود را نیز در ایستگاه‌های مترو انجام دهد.

منوریل یا قطار هوایی،‌ نه !

محسن هاشمی مدیر عامل شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه (مترو) گفت: در 70 درصد مسیر پیشنهادی طرح جامع حمل و نقل و ترافیک، امکان ساخت منوریل و یا قطارهوایی وجود ندارد.

هاشمی امروز در مراسم افتتاح ایستگاه متروی میدان انقلاب در پاسخ به سوالی در رابطه با طرح جامع حمل و نقل و ترافیک شهر تهران و موضوع گنجاندن منوریل به جای دو خط مترو در آن افزود: سناریوهای جدیدی پس از مذاکرات اعضای شورا و نمایندگان شهرداری با وزارت کشور در جلسات قبل از تصویب طرح جامع مطرح شد که این سناریوها قطعا باید به تصویب شورای شهر تهران و نمایندگان شهرداری می‌رسید.

مدیر عامل شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه )مترو)، اذعان کرد: خواسته شهرداری در مورد ساخت قطار هوایی موضوعی نیست که دلیل سیاسی داشته باشد و کاملا کارشناسی است و قطعا افرادی که کمتر نگاه سیاسی داشته باشند، حرف‌های ما را می‌پذیرند.

وی ادامه داد: شورای عالی ترافیک کشور، جدای از فعالیت در این دولت یا دولت بعد، شخصیتی حقوقی دارد که نمی‌توانند در مورد طرح‌ها و لوایح به صورت خاص و یا موردی برخورد کند.

هاشمی در توضیح اصرار شهرداری برای ساخت مترو به جای قطار هوایی یا منوریل، اظهار کرد: در 70 درصد از بخش‌های مسیر پیشنهادی طرح جامع، امکان ساخت منوریل و یا قطار هوایی وجود ندارد، چرا که موانع شهری و دکل‌های بلند مخابراتی وجود دارد و این موضوع را پیش از این در طرح پیشنهادی مترو اعلام کرده بودیم.

وی با تاکید بر این که اصراری بر ماندن مترو در زیر زمین نداریم، خاطر نشان کرد: حرف ما بر اساس منطق شهرسازی، هزینه‌های بالای تملک و نیز تاسیسات زیاد شهری در روی زمین است و هیچ توجیه دیگری در مورد این حرف خود نداریم. در عین حال شیب 12 درجه شهر تهران و شیب برخی قسمت‌های مسیر پیشنهادی اجازه ساخت ایستگاه‌ها را نمی‌دهد.

 وی در باره خط 4 مترو نیز اظهارداشت: در کل مسیر خط چهار متروی تهران تاکنون 260 میلیارد تومان هزینه شده است که 120 میلیارد تومان آن به علاوه 35 میلیون یورو اعتبار خارجی مربوط به هفت کیلومتر در فاصله میدان انقلاب تا میدان شهدا می‌شود.

مدیر عامل شرکت مترو تصریح کرد: با توجه به هزینه‌های انجام شده در متروی تهران تاکنون می‌توان گفت که متروی تهران نسبت به قیمت‌های جهانی، ارزان ساخته می‌شود.

وی در بخشی دیگر از صحبت‌های خود با اشاره به تلاش‌های شهردار تهران برای تامین اعتبار پروژه‌های مترو و رفع مشکلات آن، خاطر نشان کرد: شهردار تهران همواره تاکید کرده است که برای مترو نباید دغدغه‌ بودجه داشته باشد و باید بدون هیچ توقفی کار خود را ادامه دهد.

نقص در ایستگاهها

هاشمی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در رابطه با علت وجود برخی نواقص در ایستگاه مترو انتقلاب در زمان افتتاح نیز، توضیح داد: کامل شدن پروژه به معنای 100 درصدی آن برای افتتاح و بهره‌برداری مد نظر نیست و پس از آن که تعدادی کافی واگن برای حرکت در مسیر در شرایط استاندارد و ایمن فراهم باشد و ایستگاه به مرحله لازم برای تردد شهروندان برسد، آن را افتتاح می‌کنیم.

وی تاکید کرد: نصب پله برقی نیاز به تکمیل شدن بخش‌های مختلف ورودی مترو دارد تا با کیفیت لازم نصب شود، به همین دلیل نصب آن را پس از تکمیل ایستگاه انجام می‌دهیم.

مدیر عامل شرکت مترو عنوان کرد: روش کار مترو از ابتدا این طور بوده که با تکمیل 75 درصد پروژه، آن را افتتاح می‌کنیم و بعد سایر نواقص به مرور برطرف می‌شود. در عین حال همه پیمانکاران ضمانت‌های لازم را دارند که ظرف مدت یک سال پس از تحویل در صورت وجود نقص در آن ملزم به برطرف کردن آن هستند.

وی با اذعان نسبت به وجود نقص در به کارگیری سنگ‌های گرانیتی در ورودی مترو، اضافه کرد: چنین مشکلات و ایراداتی در کار پیمانکار پیش می‌آید. معمولا سنگها به دیواره ورودی مترو پیچ می‌شود، اما اینجا این کار را نکرده‌اند و قطعا ایراد کار مشاور و پیمانکار مستقیما به من مربوط نمی‌شود.

هاشمی خاطرنشان کرد: گاهی حتی پیمانکاری که سابقه خوبی در فعالیت دارد، از سنگی نامرغوب استفاده می‌کند و یا در چینش سنگ‌ها در کنار هم ایرادات مهمی دارد که این موضوعات قابل حل است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها