در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش ایسنا ، دولت جدید فلسطین به ریاست سلام فیاض در برابر محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان فلسطین، عصر روز سهشنبه در رامالله سوگند یاد کرد.
این در حالی است که دو نماینده فراکسیون فتح به نامهای عیسی قراقع و ربیحه ذیاب از دولت جدید فلسطین کنارهگیری کردند. فراکسیون پارلمانی فتح تصمیم به عدم مشارکت در دولت جدید گرفته است.
دولت جدید تشکیلات خودگردان در مقر ریاست محمود عباس با حضور 20 وزیر که هفت تن آنها از وزیران دولت مستعفی بودند سوگند یاد کرد.
محمود العالول عضو فراکسیون فتح، اظهار داشت: فراکسیون پارلمانی فتح یک تصمیم دسته جمعی را مبنی بر عدم مشارکت در این دولت اتخاذ کرده است که این تصمیم بنا به دلایل مهمی بوده که مربوط به روابط این دولت با جنبش فتح است.
وی افزود: ما به شیوهای که دولت تشکیل شده و این که به فتح حق واقعی آن را در رایزنیها جهت تشکیل دولت نداده چه در زمینهی تشکیل و چه در زمینهی پستهای وزارتی اعتراض داریم.
العالول اظهار داشت: هر کسی که از جنبش فتح در این دولت شرکت کرده به طور شخصی بوده و ما از مشارکت در این دولت معذوریم؛ چرا که با کادرهای رسمی فتح نه با کمیته مرکزی و نه با فراکسیون پارلمانی فتح رایزنی از سوی این دولت صورت نگرفته است.
نگاهی به کابینه فیاض
سایت اینترنتی شبکه تلویزیونی فلسطین الیوم اسامی وزیران و پستهایشان را به شرح ذیل منتشر کرده است:
سعید ابوعلی؛ وزیر داخلی (کشور)
سهام البرغوثی؛ وزیر امور زنان
خالد القواسمی؛ وزیر ادارهی داخلی
احمد المجدلانی؛ وزیر کار
اسماعیل دعیق؛ وزیر کشاورزی
ماجده المصری؛ وزیر امور اجتماعی
حاتم عبدالقادر؛ وزیر امور بیتالمقدس
علی جرباوی؛ وزیر برنامهریزی
ماهر غنیم؛ وزیر دولت
حسن ابولبده؛ دبیر کابینه
سعدی الکرنز؛ وزیر راه و ترابری
باسم خوری؛ وزیر اقتصاد
محمد آشتیه؛ وزیر مشاغل عمومی و مسکن
ریاض مالکی؛ وزیر امور خارجه (از رویران مستعفی)
محمود الهباش؛ وزیر امور اوقاف (از وزیران مستعفی)
سلام فیاض در جمع خبرنگاران بعد از جلسهی ادای سوگند اظهار داشت: این دولت یک دولت انتقالی است و در جهت برقراری آشتی تلاش خواهد کرد و وحدت فلسطینیها را در اولویت خود قرار داده است.
نخست وزیر دولت جدید تاکید کرد: مسوولیت دولت من دستیابی به توافقی است که به اختلافات فلسطینیها پایان دهد و وحدت کرانه باختری و نوار غزه را در اولویت اول خود قرار داده است. بازسازی نوار غزه که در پی جنگ اسراییل ویران شد، در راس برنامههای دولت جدید است.
این سایت اینترنتی گزارش داد: طیب عبدالرحیم از مقامات ارشد ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین، اظهار داشته است که برخی از وزیران در جلسهی ادای سوگند حاضر نشدند.
همچنین دو نماینده از فتح نیز که در دولت منصوب شده بودند، به دلیل اعتراض فراکسیون فتح در زمینهی عدم رایزنی با آن از دولت کنارهگیری کردند.
محمود عباس نیز درباره کنارهگیری این دو وزیر گفت: این مساله را در حال حاضر بررسی نمیکنیم و آن را به آینده نزدیک موکول میکنیم.
انتقاد گروههای فلسطینی از دولت جدید
سایت اینترنتی شبکه الجزیره گزارش داد: گروههای فلسطینی معتقدند که تشکیل دولت جدید از سوی محمود عباس به ریاست سلام فیاض در کرانه باختری غیرقانونی و مانعی در روند مذاکرات داخلی است.
رهبران گروههای فلسطینی در گفتگوهای جداگانه با سایت اینترنتی الجزیره اعلام کردند که زمان اعلام دولت از سوی محمود عباس مناسب نبود و این مساله مذاکرات فلسطینی را که در مرحلهی حساس و مهمی قرار دارد، با اشکالاتی روبرو میسازد. این در حالی است که آنها تاکید کردند که باید به اختلافات پایان داد.
اسماعیل رضوان از رهبران برجستهی جنبش حماس، عنوان داشت: اعلام دولت، غیر قانونی و غیر مشروع بود و ضربهی محکمی به تمام تلاشهایی بود که جهت پایان دادن به اختلافات صورت گرفته است.
رضوان تصریح کرد: این اعلام به منزلهی هدف قرار دادن تلاشهای مذاکره، آشتی و سرفرود آوردن به باجخواهیها و اعمال فشارهای آمریکا در جهت عدم تحقق و آشتی داخلی است.
این رهبر حماس گفت: زمان اعلام این دولت منعکس کنندهی واقعیت مخالفت تشکیلات خودگردان فلسطین و رییس آن با مذاکره است.
فوزی برهوم سخنگوی جنبش حماس نیز در کنفرانس خبری گفت: تشکیل دولت جدید در کرانه باختری تلاشی جهت به راه انداختن آشوب سیاسی و حقوقی و تخریب عمدی روند مذاکرات است. این اقدام همگام با تمایلات آمریکا و اسراییل علیه منافع ملت فلسطین بود.
این سخنگوی حماس عنوان داشت: تشکیل دولت جدید پرده از هدف واقعی محمود عباس نسبت به مذاکرات برداشت و نشان داد که عباس میخواهد حماس و گروههای فلسطینی را به یک صلح بیهدف با اسراییل بکشاند.
طاهر نونو سخنگوی اطلاعرسانی حماس نیز در کنفرانس خبری گفت: این دولت غیر قانونی مجاز به ادای سوگند در برابر رییسی که دورهی قانونی مسوولیتش پایان یافته، نبود. این دولت هیچ بعد ملی ندارد و ما با آن مخالفیم.تشکیل دولت فیاض در کرانه باختری مخالف قانون اساسی فلسطین و مادهی 79 بند چهار است.
نونو تاکید کرد: پایان اختلافات مستلزم کنار گذاشتن برخی اقدامات حزبی کینهتوزانه از سوی مسوولان رامالله و بازگشت به قانون و قانون اساسی و عدم دنبالهروی از آمریکا و صهیونیستهاست.
دولت اسماعیل هنیه نخست وزیر دولت حماس، اعلام کرد که همچنان روند مذاکرات ملی در قاهره را دنبال میکند و بر لزوم پایان اختلافات تاکید دارد.
همچنین رباح مهنا مسوول جبهه مردمی برای آزادی فلسطین در نوار غزه، تاکید کرد: اعلام دولت تلاشی برای مانعتراشی در روند مذاکرات بود و زمان اعلام آن اشتباه و خطری بر روند مذاکرات است.
مهنا ادامه داد: ما مشارکت در این دولت را به دو دلیل مهم رد میکنیم؛ نخست این که این دولت مانعی بر سر مذاکرات است و دوم برنامهی کاری این دولت به ملت فلسطین خسارت میزند؛ چرا که این دولت به طرح بدنام نقشهی راه تکیه کرده است.
خالد البطش از رهبران برجستهی جنبش جهاد اسلامی نیز تصریح کرد: تشکیل دولت جدید گامی نامناسب و مانعی در روند مذاکرات است و ما زمان اعلام این دولت را رد میکنیم؛ چرا که این مساله در حالی صورت گرفت که رهبران فتح و حماس در تلاش برای پایان اختلافات بودند.
بطش یادآور شد: تشکیلات خودگردان فلسطین میبایست در راستای موفقیت مذاکرات تلاش میکرد نه این که دولت جدید را تشکیل دهد. بهتر بود اختلافات فلسطینیها پایان یابد و بعد دولت توافقی تشکیل شود.
اشرف جمعه از رهبران جنبش فتح نیز در کنفرانس خبری اظهار داشت: جنبش فتح تصمیم به عدم همکاری با دولت فیاض و تحریم این دولت گرفته است و هرگز از آن حمایت نخواهیم کرد و به آن رای اعتماد نخواهیم داد؛ چرا که این دولت به طور غیر قانونی تشکیل شده است.
جمعه عنوان داشت: اعتراض فتح به این مساله تنها به خاطر عدم رایزنیها با رهبران جنبش فتح نیست بلکه به نحوهی شکلگیری این دولت نیز میباشد.
حزب مردم فلسطین نیز در بیانیهای بر عدم مشارکت خود در دولت جدید تاکید کرد و خواستار برگزاری جلسهی فوقالعادهی شورای مرکزی سازمان آزادی بخش فلسطین شد.
فهمی شاهین از رهبران این حزب تاکید کرد: مسالهی تشکیل دولت جدید جزو اولویتهای حزب در شرایط کنونی نیست، بلکه ما میخواهیم بر یک استراتژی فراگیر فلسطین که به اختلافات پایان دهد به توافق برسیم.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه