در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش فارس ، بسیاری از مردم موگادیشو بر اثر بمباران پیاپی این شهر از سوی نیروهای تندرو وابسته به اتحادیه محاکم اسلامی ، منازل خود را رها کرده و در جستجوی اماکن امن، از شهر خارج شدند.
شیخ مختار روبو ، سخنگوی جنبش الشباب نیز در کنفرانس خبری در موگادیشو گفت: این جنبش به مبارزه خود تا زمان براندازی دولت سومالی و اخراج نیروهای آفریقایی از این کشور ادامه خواهد داد.
وی دولت انتقالی را عامل اصلی ایجاد درگیری و آشوب در شهرها دانست و گفت: نیروهای جنبش الشباب به پادگان «جالی سیاد» که محل تجمع نیروهای بوروندی وابسته به اتحادیه آفریقا بود حمله کردند.
سخنگوی جنبش الشباب نیروهای آفریقایی را به بمباران پایگاههای غیر نظامی متهم کرد و از ساکنان پایتخت خواست با این نیروها مبارزه کرده و آنها را از سومالی اخراج کنند.
این در حالی است که شیخ یوسف سیاد انعدی ، مسؤول پیشین امور دفاعی دادگاههای اسلامی نیز از پیوستن به دولت خبر داد و گفت: ما آمادگی دفاع از دولت سومالی را داریم و مخالفانی که با دولت میجنگند، خوارج هستند که باید با آنها مبارزه کرد.
روز گذشته رهبران «جنبش الشباب» از تصرف شهر استراتژیک «جوهر» خبر دادند و اقدام به انجام عملیات بازرسی و حمله به منازل مسکونی در این شهر که در 90 کیلومتری شمال پایتخت واقع شده است، کردند.
از سوی دیگر «عمر ایمان» ، رئیس حزب اسلامی سومالی گفت: دولت انتقالی به زودی در برابر حملات سنگین افراد مسلح از پای درخواهد آمد.
وی پیش از این خواستار اجرای مذاکره فراگیر با دولت سومالی برای پایان دادن به وضعیت کنونی شده بود، اما در عین حال این مساله را که شیخ شریف و حامیانش طرف این مذاکره باشند، بعید دانست.
جامعه بینالمللی خواستار تشکیل دولتی در سومالی است که طیفهای معارض نیز در آن مشارکت داشته باشند و از جمله ائتلاف آزادسازی مجدد سومالی شاخه «اسمره» به رهبری «حسن ظاهر اویس» و جنبش «جوانان مبارز» که اعلام کرده است به رغم خروج نیروهای اشغالگر اتیوپی به جنگ خود ادامه میدهد و حال نیروهای بینالمللی وابسته به اتحادیه آفریقا را هدف خواهند گرفت.
«شیخ شریف شیخ احمد» ، رئیس اتحادیه محاکم اسلامی که در 13 ژانویه گذشته از سوی پارلمان سومالی به ریاست جمهوری سومالی برگزیده شد با تاکید بر اجرای شریعت اسلامی در سومالی از همه معارضان و شاخههای تندور از اتحادیه محاکم اسلامی خواسته بود، خشونتهای بیفایده را کنار بگذارند اما آنها نپذیرفته و خواستار خروج نیروهای صلحبان آفریقایی از سومالی هستند.
سومالی سالها است در گرداب هرج و مرج و آشفتگی دست و پا میزند اما در سال 2006جنبشی به نام اتحادیه دادگاههای اسلامی در آستانه متحد کردن کشور قرار گرفت. این جنبش که میانهروها و تندروها در آن حضور داشتند، بهترین امید برای اتحاد دوباره سومالی بود. مردم سومالی از تصور داشتن دولتی که به امور کشور سرو سامان دهد خوشحال بودند.
با این حال مقامات آمریکایی در زمان ریاست جمهوری جورج بوش از تصور به قدرت رسیدن یک جنبش اسلامی که میترسیدند در جنگ با تروریسم همکاری نکند ، وحشت داشتند ؛ به این دلیل به اتیوپی، رقیب قدیمی آمریکا در منطقه چراغ سبز دادند تا به سومالی حمله کند و بهترین امید سومالی برای صلح و آرامش از دست رفت.
جنبشی که به نظر میرسید میتواند به کابوس طولانی ملی سومالی خاتمه دهد، به علت اقدامات آمریکا و اتیوپی ناکام ماند در نتیجه روحیه مبارزهطلبی اسلامی و ضدیت با آمریکا افزایش یافت چون مردم سومالی، واشنگتن را مسئول توحش اشغالگران اتیوپیایی میدانند.
احساسات ضدآمریکایی در سومالی امروز به قدری شدید است که در طول 20 سال گذشته شبیه آن دیده نشده است، مردم سومالی از آمریکا به علت حمایت از مداخله و اشغالگری اتیوپی که باعث تشدید این بحران بزرگ انسانی شد، خشمگین هستند.
در عین حال نیروهای اتیوپی چند ماهی است که به طور کامل از این کشور خارج شدند اما نیروهای وابسته به اتحادیه آفریقا هنوز برای حفظ امنیت این کشور حضور دارند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانههای داخلی و معاند را بررسی کردهایم
ابراهیم تهامی، مهاجم سابق تیمملی در گفتوگو با جامجم:
گفتوگو با محمود پاکنیت بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون
در گفتوگو با تهیهکننده مستند معروف شبکه سه اولویتهای موضوعی فصل جدید بررسی شد