طبیبانه

7 اشتباه رایج درباره خواب

1- خواب؛ هر چه بیشتر، بهتر کاش همین‌طور بود!‌ ولی مطالعات نشان می‌دهد که احتمال مرگ زودرس در آنهایی که بیش از 8 ساعت در شبانه‌روز می‌خوابند، بیشتر است.
کد خبر: ۲۵۰۹۸۶

2- خوش به حال فلانی! هنوز سرش به بالش نرسیده، ‌خوابش می‌برد

اتفاقا این نشان می‌‌دهد که فلانی‌، خواب خوبی ندارد. این که آدم هنوز سرش به بالش نرسیده خوابش ببرد، یکی از نشانه‌های خواب‌آلودگی است که باید تحت بررسی قرار بگیرد. مدت زمانی که طول می‌کشد تا خوابمان ببرد، نباید کمتر از 5 دقیقه یا بیشتر از 30 دقیقه باشد. پزشکان، مقادیر کمتر و بیشتر از این محدوده را غیرطبیعی می‌دانند.

3- چقدر کم می‌خوابی! همه آدم‌ها حداقل به 8 ساعت خواب شبانه احتیاج دارند

نه، هیچ عدد قطعی و واحدی وجود ندارد که بشود روی آن قسم خورد. میزان نیاز به خواب در افراد مختلف، متفاوت است. به خودتان رجوع کنید. اگر حس می‌کنید که هر روز بعدازظهر خسته و خواب‌آلود می‌شوید، بدانید که احتمالا الگوی خواب‌تان غلط است.

4- چقدر زیاد می‌خوابی!‌ نخبه‌ها فقط روزی سه‌چهار ساعت می‌خوابند

شاید مارگارت تاچر و بیل کلینتون و چند نفر از مشاهیر هالیوودی جزو نخستین کسانی باشند که رسانه‌های آن‌ور آب، درباره کم‌ خوابیدن آنها زیاد حرف زدند. اما واقعیت این است که از نظر پزشکان، این قبیل افراد معمولا عملکرد بهتری نسبت به سایرین ندارند. کم‌خوابی، سلامت شما را تهدید می‌‌کند و تمرکزتان را پایین می‌آورد. کم‌خوابی حتی می‌تواند بیمارتان کند و به سیستم ایمنی‌ شما آسیب بزند.

5- من خوابم خوب است؛ فقط شب‌ها چند بار از خواب می‌پرم

به چنین خوابی نمی‌گویند خواب خوب. خوابی خوب است که تداوم مناسبی داشته باشد. بیدار شدن مکرر در حین خواب از علائم شایع اختلال خواب است و بیشتر آنهایی که شب‌ها بیش از یک بار از خواب می‌پرند، به نوعی اختلال خواب دچارند. 

6- کم‌‌خوابی فقط یک چاره دارد: قرص خواب!

این‌طور نیست. تاثیر داروهای خواب‌آور، کوتاه‌مدت است و کم‌کم بدن به دارو عادت می‌کند و دیرتر به آن جواب می‌دهد. از طرفی، اگر بدن به دارو عادت ‌کند؛ قطع دارو اوضاع را بدتر می‌کند. پس برای درمان قطعی فقط باید به پزشک مراجعه کرد تا علت اصلی بی‌‌خوابی شناخته و درمان شود.

7- کم‌‌خوابی از آن دردهایی است که چاره ندارد‌؛‌ باید با آن ساخت!

این هم از آن حرف‌هاست! در مورد ششم گفته شد که برای درمان قطعی کم‌خوابی باید به پزشک مراجعه کنید تا علت اصلی مشکلتان شناخته و درمان شود. اما توصیه‌های دیگری هم هست که می‌تواند اوضاع خواب‌تان را روبه‌راه کند:

- پرهیز از چای، قهوه، نوشابه و شکلات در ساعات نزدیک به خواب

- خودداری از مصرف غذاهای سنگین و کشیدن سیگار در ساعات نزدیک به خواب

- رعایت نظم خواب: خوابیدن در یک ساعت ثابت، اختصاص دادن اتاق خواب به خوابیدن و اجتناب از کارهای دیگری مثل تماشای تلویزیون و کار در آن اتاق

- و بالاخره این که اگر بیش از نیم ساعت در رختخواب ماندید و خوابتان نبرد و احساس خواب‌آلودگی هم نکردید، باید از اتاق خواب خارج شوید و تا وقتی احساس خواب‌آلودگی نکرده‌اید، به رختخواب برنگردید.

دکتر محمد کیاسالا‌ر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها