فلفل دلمه‌ای ؛ ضد سرطان پروستات و ‌مثانه

مسوول علمی، آموزشی انجمن نواندیشان تغذیه ایران گفت: فلفل قرمز حاوی لیکوپن و لیکوپن کاروتنوئیدی است که با مصرف آن می‌توان از سرطان‌های پروستات، ‌مثانه و پانکراس پیشگیری کرد.
کد خبر: ۲۴۴۰۲۳
مریم مراداف در گفتگو با فارس افزود: فلفل دلمه‌ای سرشار از ویتامین C و A است که آنتی‌اکسیدان‌هایی قوی هستند و روی رادیکال‌های آزاد که روی سلول‌ها اثر تخریبی دارند، تاثیر می‌گذارند.

وی اضافه کرد: خوردن 50 گرم فلفل دلمه‌ای یعنی حدود یک ‌سوم از یک فلفل متوسط می‌تواند تمام نیاز یک فرد بزرگسال به‌ ویتامینC  را برطرف کند. ویتامینC  بر اثر حرارت از بین می‌رود، بنابراین فلفل اگر به صورت تازه و خام مصرف شود، بهتر است.

مراداف ادامه داد: فلفل دلمه‌ای یکی از کم‌کالری‌‌ترین سبزی‌‌ها و یکی از بهترین مواد غذایی برای لاغر شدن است. این سبزی دارای فیبر زیادی است و بنابراین در کنار سایر سبزی‌ها می‌توان از فلفل دلمه‌ای در رژیم‌‌های لاغری استفاده کرد.

این متخصص تغذیه گفت: هر قدر فلفل‌دلمه‌ای رنگی‌‌تر (زرد و قرمز) باشند، حاوی بتاکاروتن بیشتری است. وی افزود: ویتامینC  موجود در فلفل دلمه‌ای برای سرماخوردگی بسیار مفید است و اگر به طور منظم در برنامه غذایی استفاده شود طول مدت سرماخوردگی را کاهش می‌‌دهد.

مراداف با بیان این‌که فلفل دلمه‌ای برای تقویت چشم‌ها بسیار مفید است، افزود: فلفل دلمه‌ای به دلیل داشتن ویتامینA  به تقویت چشم‌ها کمک می‌کند و مصرف منظم ویتامین A تا حد زیادی از بروز شب کوری و آب مروارید پیشگیری می‌‌کند.

وی اضافه کرد: به غیر از ویتامینA  لوتئین و گزانتئن موجود در فلفل دلمه‌ای نیز در کاهش احتمال بروز آب مروارید چشم نقش دارند که در فلفل دلمه‌ای به مقدار زیاد وجود دارد.

این متخصص تغذیه با اشاره به این‌که فلفل دلمه‌‌ای از بروز سکته جلوگیری می‌کند، اضافه کرد: فلفل دلمه‌ای حاوی اسید فولیک است و این ویتامین از گرفتگی رگ‌‌ها و بروز بیماری‌های قلبی بخصوص در بیماران دیابتی جلوگیری می‌کند.

وی گفت: اسید فولیک (فولات) که یکی از ویتامین‌های گروهB  است که باعث کاهش ماده‌ای به نام هموسیستئین در خون می‌شود. افزایش بیش از حد هموسیستئین می‌تواند باعث تخریب رگ‌های خونی و افزایش احتمال سکته قلبی ‌شود.مراداف افزود: فیبر موجود در فلفل دلمه‌ای می‌‌تواند کلسترول خون و حمله‌های قلبی و سکته را کاهش می‌دهد.این متخصص تغذیه گفت: فلفل دلمه‌ای را می‌‌توانید به صورت خام در سالادتان خرد کنید و بلافاصله بعد از خرد کردن فلفل دلمه‌ای آن را بخورید، زیرا ویتامینC  وقتی در معرض هوا قرار بگیرد (با خرد کردن)، از بین می‌‌رود.

وی اضافه کرد: فلفل دلمه‌ای قرمز رنگ شامل مقدار فراوانی بتاکاروتین نیز است (بتاکاروتین می‌تواند در بدن تبدیل به ویتامینA  شود.) بیوفلاونیدن هم که از آنتی‌اکسیدان‌ها محسوب می‌شود، می‌تواند از فعالیت رادیکال‌های آزاد جلوگیری کرده و از سرطان و بیماری‌های قلبی پیشگیری کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
صدای «مرجان» باید شنیده شود

گفت‌و‌گو با میلاد بنی‌طبا، کارگردان فیلم سینمایی «مرجان» پیرامون دغدغه‌های ساخت و چالش‌های اکران یک فیلم اجتماعی

صدای «مرجان» باید شنیده شود

نیازمندی ها