حسین کعبی: وقتی فیگو را در جام جهانی زدم....
وزیر نفت باردیگر به عزم جدی اروپا در خرید گاز از ایران اشاره کرد و گفت: در حال مذاکره با اروپاییها درباره مسیر جدید هستیم.نوذری تصریح کرد: برای این منظور مسیرهای مختلفی را مطالعه کردیم، اما این مسیر برای کشورهای واقع شده در مسیر آن، بسیار خوب و مهم است که امیدوارم بتوانیم در این سفر با همکاری وزیر نفت سوریه سرعت بیشتری به عملی شدن آن بدهیم.وی همچنین به همکاریهای ایران و سوریه در بخش نفت و گاز اشاره کرد و گفت: در بررسی طرحهای همکاریهای خارجی در زمینه انرژی، همکاری با سوریه در اولویتهای نخست جمهوری اسلامی ایران است.
وزیر نفت ایران، ساخت پالایشگاه نفت با مشارکت ایران و ونزوئلا در استان حمص سوریه را یکی از نمادهای همکاریهای تهران و دمشق با اولویت نخست دانست و گفت: با طرف ونزوئلایی هم درباره تسریع در ساخت این پروژه مذاکرات لازم صورت گرفته است.
همچنین سفیان علاو وزیر نفت سوریه نیز گفت: پیگیری و عملی شدن سریع این توافقات بویژه ساخت پالایشگاه و انتقال گاز ایران مورد تاکید روسای جمهور ایران و سوریه است که وزارتخانههای نفت دوکشور در این راه مصمم هستند.وی افزود: با تلاشها و پیگیریهای درحال اجرا، تا پایان سال 2010 انتقال گاز ایران به سوریه پایان مییابد.در همین حال، ایران و سوریه در بخش نفت و گاز یادداشت تفاهم همکاری امضا کردند.
براساس این یادداشت تفاهم که نوذری و سفیان علاو وزیران نفت ایران و سوریه امضا کردند، دو کشور با تاسیس یک شرکت مشترک در زمینه صنایع بالا دستی شامل اکتشاف، حفاری و استخراج نفت و گاز همکاری خواهند کرد.
توافق برای عبور خط لوله انتقال گاز ایران به اروپا با نام پرشین پایپ لاین از مسیر عراق و سوریه به دریای مدیترانه، یونان و ایتالیا، تسریع در احداث پالایشگاه نفت الفرقلس در استان حمص و همچنین تسریع دراجرای انتقال خط لوله گاز ایران به سوریه از طریق ترکیه از دیگر بندهای این یاداشت تفاهم است.
حسین کعبی: وقتی فیگو را در جام جهانی زدم....