آمریکا همچنان به دنبال اجرای توافق‌های آناپولیس است

سناریوی تازه واشنگتن برای خاورمیانه

گروه بین‌الملل: هیلاری رودهام کلینتون، وزیر امور خارجه ایالات‌متحده که در ادامه سفر خاورمیانه‌ای خود روز سه‌شنبه در بازگشت از نشست کمک به بازسازی غزه در شرم‌الشیخ مصر دوباره به سرزمین‌های اشغالی رفت با اعلام این که آمریکا از ایجاد کشور مستقل فلسطین حمایت می‌کند مباحثات جاری پیرامون صلح در منطقه را زنده کرد. کلینتون که بلافاصله پس از ورود به سرزمین‌های اشغالی، هیات عالیرتبه‌ای را برای مذاکره با مقامات سوری راهی دمشق، پایتخت این کشور کرد خواستار ادامه مذاکرات با حاکمیت خودگردان برای تشکیل کشور مستقل فلسطین در کرانه باختری رود اردن و نوار غزه شد. او که دیروز با عزیمت به رام‌الله با مقامات ارشد حاکمیت خودگردان دیدار و گفتگو کرد با مواضع اخیرش عملا خود را در برابر بنیامین نتانیاهو، رهبر حزب لیکود که مامور تشکیل کابینه اسرائیل شده است، قرار داد.
کد خبر: ۲۳۹۸۲۸

نتانیاهو برخلاف زیپی لیونی، رهبر کادیما که حزبش حایز بیشترین کرسی‌های پارلمانی در انتخابات ماه فوریه شد اهمیتی برای مذاکرات صلح قائل نیست و بصراحت اعلام کرده دستیابی به صلح با فلسطینی‌ها را از اولویت‌های دولت خود نمی‌داند. نتانیاهو حتی پس از دیدار اخیرش با کلینتون هم بر مواضع خود پای فشرد و حاضر به عقب‌نشینی از آنها نشد.

 استراتژی جدید واشنگتن

دولت جدید ایالات‌متحده به ظاهر طرحی جامع برای تغییر شرایط خاورمیانه تدارک دیده که خوش‌وبش بی‌سابقه کلینتون با ولید المعلم، همتای سوری‌اش در حاشیه نشست شرم‌الشیخ و سفر سعودالفیصل، وزیر امور خارجه عربستان‌سعودی به دمشق را می‌توان در قالب آن تعریف کرد.

پایان دادن به دشمنی‌‌های سوریه و اسرائیل با میانجیگری ترکیه و حمایت کشورهای عربی از این روند یکی از اهداف اصلی طرح جدید آمریکا برای خاورمیانه است. واشنگتن امید دارد با پایان چند دستگی  بین اعراب، فضا برای برقراری صلح در منطقه نیز مساعد شود.

تحقق این طرح مستلزم تشکیل دولت وحدت ملی در سرزمین‌های فلسطینی و روی کار آمدن دولتی در تل‌آویو است که به اهداف کنفرانس صلح آناپولیس پایبند باشد. 

 اقدامات تحریک‌کننده اسرائیل

صلح اکنون (Peace Now)، بزرگترین گروه ضد جنگ اسرائیلی که مخالف گسترش شهرک‌های صهیونیست‌نشین به عنوان یکی از موانع برقراری صلح در منطقه است، روز گذشته اعلام کرد وزارت مسکن رژیم‌صهیونیستی طرحی برای ساخت 73 هزار واحد مسکونی جدید در سرزمین‌های اشغالی در جنگ 1967 تهیه کرده که مغایر با مفاد کنفرانس صلح آناپولیس است.

ساخت این واحدها تعداد شهرک‌نشینان صهیونیست را دو برابر کرده و تنش‌های رژیم‌صهیونیستی و فلسطینی‌ها را دو چندان می‌کند. گمان می‌رود نتانیاهو برای کاهش فشار واشنگتن روی مذاکرات صلح با سوریه با میانجیگری ترکیه متمرکز شود که به احتمال زیاد از حمایت آشکار و نهان اتحادیه‌عرب نیز برخوردار خواهد شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها