بازسازی عراق ویران شده به سالها وقت نیاز دارد

24 فروردین 82 / 11:12:30 جام جم آنلاین - پس از سه دهه جنگ و 12 سال تحریم اقتصادی ، عراق به ویرانه ای تبدیل شده است و بدون شک بازسازی آن به سالها وقت نیاز دارد و علی رغم این که عراق دارای دومین ذخایر نفتی جهان است
کد خبر: ۲۲۶۳۱
، مردم عراق باید سالها انتظار بکشند تا شاهد رونق اقتصادی کشورشان شوند.
به نوشته روزنامه اکسپانسیون ، جاده ها ، پلها و ساختمان ها در بمباران ها تخریب شده اند ، ادارات دولتی غارت شده و به آتش کشیده شده اند ، تاسیسات نفتی در وضعیت اسفباری قرار دارند... در هر حال مشکلات برای بازسازی کشور بسیار هستند و باید به این مجموعه چشم انداز یک بی ثباتی سیاسی و اجتماعی و بازپرداخت بدهی های خارجی این کشور را افزود.
ولید خدوری ، سردبیر نشریه مطالعات اقتصادی خاورمیانه می گوید : ما با سه جنگ و 12 سال تحریم اقتصادی مواجه بوده ایم و اکنون بهای آن را می پردازیم.
در سالهای دهه 1970 ، عراق از افزایش قیمت نفت سود جست و صدام حسین طرحهای بلند پروازانه ای را در زمینه اجتماعی اجرا کرد.
نرخ باسوادی دو برابر شد و عراق به یک الگو در زمینه بهداشت و آموزش در جهان عرب تبدیل گردید به این ترتیب ، عراق مدرنیزه شد.
اما این پیشرفت ها با آغاز جنگ عراق علیه ایران که 8 سال طول کشید ، متوقف شد.
سپس جنگ خلیج فارس در سال 1991 درگرفت که در جریان آن نیروهای عراقی که کویت را اشغال کرده بودند از خاک این کشور بیرون رانده شدند و عراق به دلیل حمله به کویت 12 سال تحت تحریم اقتصادی قرار گرفت و ناگزیر شد غرامت جنگی بپردازد.
پتر اسلوگلت ، یک کارشناس دانشگاه آکسفورد می گوید: البته عراق چند برگ برنده دارد ، از جمله یک جمعیت کم و بیش آموزش دیده 24 میلیون نفری که با توجه به وسعت و امکانات کشور یک رقم مناسب است .
بر خلاف آلمان و ژاپن بعد از جنگ ، عراق دارای یک زیر ساخت صنعتی نیست و 95 درصد درآمدهای این کشور از صادرات نفت تامین می شود.
اما تاسیسات زیربنایی نفت عراق در وضعیت نامساعدی قرار دارد.
بخش کشاورزی نیز دارای مشکلات عدیده ای است .
سازمان ملل متحد عقیده دارد که نیمی از زمینهای قابل کشت عراق به دلیل اجرای شیوه های آبیاری غلط به شوره زار تبدیل شده اند.
ولید خدوری می گوید: برای بازسازی کشور بسیاری روی درآمدهای نفتی حساب می کنند.
در حالی که درآمد عراق در سالهای آینده حداکثر 20 تا 22 میلیارد دلار خواهد بود.
در حالی که بر اساس برآوردهای اولیه ، بازسازی عراق سالانه 20 میلیارد دلار هزینه در بر خواهد داشت و سالها به طول خواهد انجامید.
علاوه بر این ، با درآمد نفتی باید هزینه های مواد غذایی ، آموزش ، سیستم بهداشت و بسیاری از خدمات عمومی اساسی را تامین کرد و عراق در عین حال 120 میلیارد دلار بدهی خارجی دارد و باید غرامت جنگی به کویت و سایر کشورها بپردازد.
بنابراین ، نباید در آینده نزدیک شاهد رونق اقتصادی عراق بود.

گروه هفت : بازسازی عراق بر اساس قطعنامه سازمان ملل متحد
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها