به گزارش واحد مرکزی خبر ، قشقاوی در نشست خبری امروز ( دوشنبه ) خود افزود: بر اساس این رهنمودها، همه توان و ظرفیت دیپلماتیک را چه در مرکز و چه در نمایندگی های خارج از کشور، به کار می گیریم.
وی اضافه کرد: دیروز وزارت امور خارجه پس از انتشار پیام مقام معظم رهبری، رهنمودهایی را به همه نمایندگی های خارج از کشور ابلاغ کرد و روسای نمایندگی ها ملزم شدند براساس مفاد این بیانیه، پیام رهبر معظم انقلاب را عملیاتی کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در آستانه سال نو میلادی رژیم صهیونیستی هدیه کریسمس خود را به همه ابنای بشر در سراسر جهان به ویژه مردم مظلوم فلسطین، بمباران، تخریب و کشتار زنان و کودکان بی گناه فلسطینی قرار داد.
قشقاوی افزود: این برگ خونین دیگری در دفتر حیات جنایتکارانه و نامشروع رژیم صهیونیستی است.
وی با تسلیت به مردم فلسطین و آزادگان و مسلمانان جهان گفت: این اقدام مقابله با همه کنوانسیون های بین المللی بشردوستانه و آشکارا مغایر با کنوانسیون چهارم ژنو، اصول ششم و هشتم دیوان بین المللی کیفری درباره نسل کشی و جنایات جنگی و در تعارض مستقیم با کنوانسیون دفاع از افراد غیرنظامی، کودکان و زنان است.
جنایات رژیم صهیونیستی مصداق نسل کشی است
قشقاوی جنایات رژیم صهیونیستی را در نوار غزه، مصداق نسل کشی و جنایات جنگی خواند و افزود: تردیدی نیست که رخدادهای امروز در پی توطئه گسترده بین المللی و همه جانبه که از کنفرانس آناپولیس آغاز شد، و بعد از اجلاس نیویورک، به وقوع می پیوندد.
وی گفت: رژیم صهیونیستی در محاصره شش ماهه غزه 157 بار آتش بس را نقض، 46 فلطسینی را شهید و 37 نفر دیگر را دستگیر کرد.
سخنگوی وزارت خارجه انتخابات آینده رژیم صهیونیستی را از دیگر علل کشتار مردم غزه برشمرد و افزود: اساس دموکراسی صهیونیست ها برپایه تعرفه های انتخاباتی خونین است.
قشقاوی گفت: همچنین تسامح بسیاری از کشورهای منطقه و عربی، غفلت جدی و رویکرد سازش و تسلیم در تشجیع رژیم صهیونیستی موثر بوده است.
وی همبستگی کشورهای اسلامی را در قبال جنایات رژیم صهیونیستی خواستار شد و افزود: همان طور که شاهد اتحاد شیعیان لبنان و مسلمانان سنی مذهب فلسطینی در برابر این رژیم اشغالگر هستیم باید همه کشورهای اسلامی در برابر این رژیم بایستند.
قشقاوی گفت: امیدواریم ابتکار جمهوری اسلامی ایران با همکاری فعالان حقوق بشری و حقوقدانان بین المللی توأم شود و علیه رهبران رژیم صهیونیستی به صورت مستند اقامه دعوا شود تا وجدان بشری با دیدن صحنه محاکمه سردمداران صهیونیست کمی آرام بگیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در باره آخرین تدابیر دولت برای محاکمه سران صهیونیستی افزود: دعوت از حقوقدانان برای پیگیری جرایم جنگی سردمداران این رژیم با سازوکارهای حقوقی و منطبق بر قواعد حقوق بین الملل از آن جمله است.
وی اضافه کرد: همچنین اعضای هیئت دولت بخشی از حقوق خود را به مردم مظلوم فلسطین اختصاص داده اند و امروز همگام با مردم ایران اسلامی در تظاهرات ضدصهیونیستی شرکت می کنند.
قشقاوی گفت: وزارت خارجه رایزنی های گسترده ای را با کشورها و مجامع بین المللی برای ارسال کمک های انسان دوستانه به نوار غزه آغاز کرده است.
وی افزود: نمایندگی های دیپلماتیک حاضر در تهران به زودی از جزئیات برنامه های وزارت خارجه مطلع خواهند شد.
قشقاوی با تاکید بر اینکه وجدان مسلمانان بیدار است و رژیم صهیونیستی به اهداف خود نخواهد رسید گفت: پراکندن یک و نیم میلیارد کفش به کاخ شیشه ای رژیم صهیونیستی ابهت کاغذی او را فروخواهد نشاند.
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه دیشب هواپیمای حامل کمک های انسان دوستانه، دارویی و غذایی ایران وارد فرودگاه قاهره شد، افزود: دومین هواپیما نیز به زودی این کمک ها را برای مردم فلسطین ارسال خواهد کرد.
وی گفت: امروز کشتی حامل مواد غذایی و دارویی نیز از بندرعباس راهی منطقه می شود.
قشقاوی با بیان اینکه هواپیماهای ایرانی هنگام بازگشت آماده انتقال مجروحان به میهن اسلامی هستند، گفت: ایران آماده است ضمن اعزام کادر پزشکی و درمانی، مجروحان فلسطینی را مداوا کند.
وی افزود: از مصر انتظار داریم زمینه ورود پزشکان و کادر درمانی ایرانی را فراهم کند.
سخنگوی وزارت خارجه با تاکید بر اینکه تنها راه پیروزی، دفاع مشروع و مقاومت است گفت: امیدواریم سازشکاران دیروز و خاموشان امروز کمک های خود را به مردم غزه دریغ نکنند.
وی غزه را مدرسه و دانشگاه سراسری مقاومت دانست و از کشورهای اسلامی خواست در بازسازی مناطق مختلف غزه همراهی کنند.
مالکی هفته آینده به ایران می آید
سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری از سفر نوری مالکی نخست وزیر عراق به تهران در اوایل هفته آینده خبر داد و گفت: دفاتر ریاست جمهوری ایران و نخست وزیری عراق درصدد تنظیم نهایی وقت دیدارهای نوری مالکی با مقامات کشورمان هستند.
حسن قشقاوی در پاسخ به سوالی درباره دلیل تاخیر سفر مالکی به ایران افزود: این تاخیر هیچ دلیل سیاسی نداشته، بلکه فقط تعیین وقت برای دیدارها مطرح بوده است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درخصوص حضور رئیس جمهور در اجلاس آینده شورای همکاری خلیج فارس در مسقط گفت: رئیس جمهور در این اجلاس شرکت نمی کند.
قشقاوی افزود: امیدواریم این اجلاس ادامه برخورد سازنده با پیشنهادهای آقای احمدی نژاد به ویژه در زمینه همکاری های تجاری باشد.
سخنگوی وزارت خارجه درباره خط لوله صلح میان ایران، پاکستان و هند گفت: این خط علاوه بر مزایای روشن اقتصادی، صلح در شبه قاره هند را در پی دارد.
وی افزود: معتقدیم تروریست ها این رشد و توسعه شبه قاره را بر نمی تابند و همکاری سه کشور می تواند تروریست ها را در نیل به هدف خود ناکام بگذارد.
قشقاوی گفت: ازجانب ما هیچ ممانعتی در همکاری سه جانبه وجود ندارد و همان طور که در صحبت های آقایان زرداری و احمدی نژاد آمده است، زمینه کار با پاکستان وجود دارد و هند نیز می تواند به این طرح بپوندد.
خبرنگاری درباره درخواست اعراب برای شرکت در نشست های هسته ای با ایران پرسید.
قشقاوی پاسخ داد: قبلا نیز برخی چنین موضوعی را در اجلاس نیویورک مطرح کرده بودند که البته خیلی از اعراب در نشست شرکت نکردند و کشورهایی مثل عمان و قطر به صراحت اعلام کرده اند که نیازی نیست و ما از ایران تهدیدی احساس نمی کنیم.
وی گفت: آن اجلاس شکست خورده است و به مثابه غزل خداحافظی برای وزیر خارجه امریکا بود.
سیل سرمایه گذاران خارجی به ایران
سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری خود گفت: بعد از بحران اقتصادی در دنیا، سیل عظیم سرمایه گذاران کشورهای منطقه برای سرمایه گذاری میلیاردی وارد ایران شده است.
قشقاوی افزود: امروز ایران به عنوان بازاری کاملا مطمئن و با پشتوانه عظیم ذخایر مالی در میان بازرگانان شناخته شده است.
وی گفت: مسئولان اقتصادی باید به سیل ورود سرمایه گذارانی که به ویژه در یکی دو ماهه اخیر وارد کشور شده اند پاسخ مناسب بدهند.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درباره تحویل موشک های اس 300 روسی به تهران گفت: راهبرد دفاعی جمهوری اسلامی ایران اتکا بر توانمندی های ملی و تولیدات داخلی است.
وی افزود: در عین حال از قبل همکاری گسترده دفاعی با روس ها داشته ایم و داریم این همکاری ها همچنان ادامه خواهد یافت.
قشقاوی گفت: بنده در این باره در مقامی نیستم که تحویل این موشک ها را تأیید یا تکذیب کنم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درخصوص برخوردهایی که با بازرگانان ایرانی در امارات عربی متحده و جمهوری آذربایجان می شود گفت: ممکن است حوادثی مقطعی یا موردی پیش بیاید اما مجموع روابط اقتصادی ما با این کشورها رو به پیش است.
قشقاوی درباره تعیین حق آبه ایران با کشورهای همسایه گفت: تاکنون با بسیاری از کشورهای همسایه بر اساس کنوانسیون های حقوقی، مشکل حل شده و توافق های دوجانبه ای صورت گرفته است.
وی افزود: موارد بسیار جزئی هم هست که در حال مذاکره هستیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه شائبه تحریم های جدید در مقطع کنونی را درست ندانست و گفت: سیاست تحریم شکست خورده است و تاثیری در راهبرد جمهوری اسلامی ایران ندارد.
وی افزود: رایس نیز به این واقعیت اعتراف کرده است.
قشقاوی اضافه کرد: کشوری که هشت سال جنگ و نفت هفت دلاری را تجربه کرده است در مقاومت برای استیفای حقوق قانونی خود مشکلی ندارد و منافع ملی ما چیزی نیست که با این نوع مسائل مخدوش شود.
خبرنگاری پرسید: یکی از فرماندهان نظامی ایران به بسیج دانشجویی گفته است ما از اقداماتی مانند 13 آبان حمایت می کنیم؛ آیا این نشانه حمایت از تسخیر سفارتخانه ای خارجی است؟
قشقاوی گفت: جنبش دانشجویی، جنبشی استکبارستیز و ضداستبدادی است و همگام با آرمان های ملت ایران گام برمی دارد.
وی افزود: این به معنای آن نیست که بناست خارج از سیاست مدوّن و رسمی، ملت ایران اقدام خاصی انجام دهد.
سخنگوی وزارت خارجه دانشجویان را جزئی از همبستگی ملی ایرانی خواند و گفت: تجربه تاریخی نشان داده است دانشجویان در خط مقدم مقابله با استکبار جهانی هستند.
وی افزود: حرکات جنبش دانشجویی در مسئله فلسطین، به خوبی گواه این است که خارج از سیاست های مدوّن، کاری انجام نخواهد داد.
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم