در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اجلاس سران کشورهای «گروه20» در واشنگتن سندی شش مادهای تصویب کرد که دربرگیرنده نکات زیر است:
ـ تثبیت سیستم مالی: تلاشهای فعالانه کنونی باید ادامه یابند و در صورت لزوم با اقدامات دیگر تکمیل گردند.
ـ سیاست ارزی: از اقدامات حمایتگرانه برای بانکهای مرکزی استقبال میشود، تا هنگامی که این اقدامات برای اوضاع ملی مناسب تشخیص داده شوند.
ـ رونق بخشیدن به فعالیت اقتصادی: گامهای مناسب در سیاست مالی برای ترغیب شتابنده تقاضای داخلی توصیه میشود. در این زمینه باید توجه داشت که دولتها دچار بدهکاریهای سنگین نگردند.
ـ کمکهای مالی: باید به کشورهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه، برای دستیابی به وام و تسهیلات مالی کمک شود و صندوق بینالمللی پول در این زمینه مسئول است .
ـ کمک برای توسعه: از بانک جهانی و موسسات بین المللی وام دهنده خواسته میشود که نهایت ظرفیت خود را برای حمایت از روند توسعه در کشورهای فقیر به کار بگیرند.
ـ وضعیتهای مالی بینالمللی: باید ابزار کافی در اختیار صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی قرار گیرد تا آنها بتوانند در چیرگی بر بحران نقش خود را ایفا کنند.
پس از انتشار این سند در واشنگتن گفته شد که با این سند پایههای اصلاحات در سیستم مالی جهان ریخته شده است و باید کاری کرد که بحران مالی جهانی تکرار نگردد.
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان گفت که بیست کشور صنعتی و نیمه صنعتی جهان، پاسخ عاقلانه و مناسب را برای بحران مالی یافتهاند. وی سند پایانی را «بسیار اساسی» خواند و گفت که درونمایه اصلی آن این است که در آینده هیچ بازار، محصول و شرکتکنندهای در بازار وجود نداشته باشد که از دایره قواعد معین مقرر شده و شفاف بیرون باشد.
جرج بوش رییسجمهوری آمریکا، گوردون براون نخست وزیر بریتانیا و نیکلا سارکوزی رییسجمهوری فرانسه نیز از رایزنیهای اجلاس واشنگتن ابراز خشنودی کردند. سارکوزی که ریاست ادواری اتحادیه اروپا را برعهده دارد گفت: «اروپا در این نشست تاریخی، با صدایی واحد سخن گفت».
سران کشورهای عضو گروه 20 وزیران دارایی خود را مامور کردند تا 31 ماه مارس فهرستی از نهادهای مالی که در معرض خطر هستند تهیه و ارائه کنند.
همچنین نیکلا سارکوزی رئیس جمهور فرانسه پیشنهاد کرد، نشست آینده سران کشورهای عضو گروه 20 در لندن ، پایتخت بریتانیا برگزار شود زیرا در آن زمان بریتانیا ریاست این گروه را به عهده دارد .
سران کشورهای شرکت کننده در نشست گروه 20 همچنین توافق کردند قبل از 30 آوریل سال 2009 برای بررسی اجرای تصمیماتی که در نشست کنونی اتخاذ شده است بار دیگر گردهم آیند.
دبیر کل سازمان ملل متحد از واکنش گروه 20 به بحران اقتصادی کنونی استقبال کرد .بان کی مون که در نشست گروه 20 شرکت کرده بود گفت: برنامه ها و تصمیمات این گروه برای کمک به تقویت اقتصاد جهانی فرصتی برای تقویت توسعه اقتصاد سبز، حمایت بیشتر از انرژی تجدید پذیر و سرمایه گذاری در مقابله با تغییرات آب و هوایی است.
دویچه وله
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در گفتوگوی اختصاصی با «جامجم» مطرح کرد
رضا بدرالسماء هنرمند پیشکسوت عرصه نگارگری در گفتوگو با «جامجم»:
وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفتوگوی اختصاصی با «جامجم» مطرح کرد: