در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش خبرگزاری مهر، کاندولیزا رایس با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خاطرنشان کرد: پیروزی باراک اوباما بیانگر آغاز روند اصلاحاتی است که از سالها پیش برای مبارزه با تبعیض نژادی در آمریکا شروع شده است.
رایس افزود: دوستی میان اسرائیل و آمریکا سالهاست که وجود دارد و هرگز با تغییر دولت آمریکا تغییر نخواهد کرد. آمریکا به حمایت از اسرائیل و فلسطین در دستیابی به صلح ادامه خواهد داد.
وی گفت: این منفعت ملی آمریکا است که برای تحکیم امنیت اسرائیل که به آن متعهد شده است تلاش کند.
وزیر امور خارجه آمریکا همچنین گفت که تلاش ها برای دستیابی به صلح طبق اصول کنفرانس آناپولیس ادامه خواهد یافت تا بدون تعیین جدول زمانی به راه حلی دست یابیم.
تزیپی لیونی نیز در این کنفرانس گفت: اسرائیل همچنان به آناپولیس و تحقق راه حل دودولتی پایبند است و توقف مذاکرات صلح به نفع اسرائیل نیست.
در عین حال،کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمریکا، در نخستین دیدارش در منطقه با ایهود اولمرت نخست وزیر مستعفی رژیم صهیونیستی دیدار کرد.
رایس در جمع خبرنگاران پیش از سفر به منطقه تاکید کرد که نسبت به امکان دستیابی به توافق صلح اسراییل و فلسطین قبل از پایان سال جاری میلادی خوشبین نیست.
وی تصریح کرد: روشن است که اسراییل درگیر انتخابات است و این مساله توانایی هر دولت را برای دستیابی به یک نتیجه مهم در زمینه بحران اسراییل و فلسطین که از 40 سال گذشته تاکنون ادامه داشته است، کمی با مشکل روبهرو میکند.
وزیر امور خارجه آمریکا عنوان داشت: نتایجی که در کنفرانس آناپولیس به آن دست یافتیم، میتواند اساس تشکیل کشور مستقل فلسطین باشد.
رایس ادامه داد: روزی همه به اهمیت آنچه که ما به دست آوردهایم، پی خواهند برد.
وی تاکید کرد: تا آخرین روز مسوولیتم در وزارت امور خارجه به تلاش برای پایان دادن به درگیریها در خاورمیانه ادامه خواهم داد.
وی گفت: تصمیم اسراییل برای برگزاری انتخابات پارلمانی در دهم فوریه، اوضاع متفاوتی را ایجاد خواهد کرد و چه بسا تحقق هدف رییس جمهور آمریکا برای دستیابی به توافق صلح را همزمان با پایان سال جاری بسیار مشکل کند.
وی هدف از سفرش را فراهم کردن مقدمات برای ادامه مذاکرات میان دو دولت آتی اسراییل و آمریکا توصیف کرد.
مسوولان آمریکایی نیز به خبرگزاری رویترز گفتهاند، رایس در جریان سفر چهار روزهاش هیچ پیشنهاد جدیدی به همراه ندارد.
قرار است رایس با مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین، اردن و مصر قبل از نشست کمیته کاری چهارجانبه صلح که قرار است روز یکشنبه در قاهره برگزار شود، دیدار کند.
این در حالی است که ایهود اولمرت در تماس تلفنی با باراک اوباما، رییس جمهور منتخب آمریکا به بررسی روند صلح پرداخت و هر دو طرف در خصوص نیاز به ادامه روند صلح با فلسطینیها توافق کردند.
دفتر اولمرت در بیانیهای اعلام کرد: هر دو طرف بر لزوم ادامه روند صلح و اهمیت حمایت از امنیت اسراییل تاکید کردند.
اوباما و اولمرت در این تماس تلفنی به بررسی دوستی طولانی مدت میان آمریکا و اسراییل و نیاز به تقویت آن پرداختند.
از سوی دیگر، احمد قریع، رییس تیم مذاکره کنندهی فلسطین در مذاکرات با اسراییل، بعد از دیدار با فرستاده اتحادیه اروپا در خاورمیانه در رامالله از کمیته کاری خواست تمام موانع روند صلح را به ویژه شهرک سازیها، موانع ایست و بازرسی و اقدامات اسراییل در بیتالمقدس متوقف کنند.
تصمیمهای اتخاذ شده در سرزمینهای اشغالی برای برگزاری انتخابات طی سه ماه آینده تقریبا هدف جرج بوش برای برقراری صلح و امضای معاهدهی صلح میان اسراییل و فلسطینیان طی سال جاری را از بین برد.
اگر چه انتظار میرود مذاکرات میان اسراییل - فلسطینیان همچنان ادامه یابد، اما سیاستمداران رژیم صهیونیستی پس از پیروزی باراک اوباما در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بیم آن دارند که وی همچون دولت بوش به این امر توجه جدی نشان ندهد و یا حمایتهایش از رژیم صهیونیستی به اندازه بوش نباشد.
مقامهای آمریکایی میگویند، کاندولیزا رایس در سفر چهار روزهاش به منطقه قصد بازار گرمی برای طرحهای ارائه شده جهت پیشبرد مذاکرات آن هم در آخرین دقایق باقی مانده از عمر دولت بوش را ندارد.
با این حال وی سعی خواهد کرد زمینه را برای آغاز مجدد گفتوگوها میان دولت جدید اسراییل که از دهم فوریه پس از انتخابات پارلمانی روی کار میآید و دولت جدید آمریکا که از 20 ژانویه کار خود را آغاز میکند، آماده کند.
شان مک کورمک، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: سعی ما بر این است که این روند را در بهترین شرایط ممکن برای حرکت رو به جلو در دورههای آتی قراردهیم.
به رغم مذاکرات بسیار جدی و فراوان میان اسراییل و فلسطینیان هنوز هیچ نشانهی آشکار و ملموسی از پیشرفت در مسائل مورد مناقشه، نظیر وضعیت بیتالمقدس و سرنوشت آوارگان فلسطینی دیده نمیشود.
رایس قرار است در این سفر با مقامهای عالیرتبه اسراییلی و فلسطینی دیدار کند و سپس برای دیدار با اعضای کمیته چهار جانبه صلح خاورمیانه متشکل از اتحادیهی اروپا، روسیه، سازمان ملل و آمریکا راهی شرم الشیخ مصر شود.
به گفته یک مقام آمریکایی، تمام تلاش رایس در این سفر این است که تضمین دهد به رغم خروج بوش از کاخ سفید روند صلح خاورمیانه ادامه خواهد یافت.
تزیپی لیونی، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در دیدار با دیوید ولش، معاون رایس در امور خاورمیانه گفته بود که روند صلح باید ادامه پیدا کند؛ اما واشنگتن انتظار نداشته باشد که اسراییل برای رسیدن به این توافقنامه از اهداف و منافع خود چشمپوشی کند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه