رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه کشور:

اصلاح تغذیه مردم باید با اصول علمی مطابقت داشته باشد

گروه جامعه: رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه وزارت بهداشت گفت: پیشنهاد اصلاح تغذیه مردم بر اساس روایات اسلامی مانند توصیه به کاهش وعده غذایی مردم به 2 وعده یا جایگزینی نان به جای برنج یا تولید نوشابه ملی سلامت، باید با اصول علم تغذیه مطابقت داده شود. احمدرضا درستی در گفتگو با فارس، درباره پیشنهادهای موسسه راهبردی علوم و معارف اسلام درباره اصلاح شیوه تغذیه مردم در برنامه توسعه پنجم توضیح داد: این پیشنهادها با مراجع علمی تغذیه مطرح نشده ‌و بهتر است قبل از اعلام عام این اصول، با متخصصان تغذیه کشور مشورت شود.بر اساس این پیشنهادها که برای گنجانده شدن در برنامه توسعه پنجم کشور مطرح شده است، ‌دولت باید در طول برنامه الگوی تغذیه جاری مردم را از 3 وعده غذایی به 2 وعده غذایی صبح و شب اصلاح کند. همچنین مهارت نحوه غذا خوردن به جامعه آموزش داده شود. این مهارت باید با تاکید بر انتخاب حجم و میزان جویدن غذا باشد.رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی وزارت بهداشت در این‌باره گفت: در مورد کاهش وعده غذایی مردم به 2 وعده غذایی باید گفت‌ این پیشنهاد گر چه ممکن است برای گروهی از افراد بالای 40 سال که سابقه تغذیه بسیار خوبی دارند، توصیه شود تا وعده غذایی خود را به 2 وعده صبحانه و عصرانه کاهش دهند اما بر اساس اصول علمی این پیشنهاد نمی‌تواند یک پیشنهاد عام برای همه مردم باشد؛ زیرا گروه‌هایی از سنین هستند که حتی گاهی متخصصان تغذیه به آنها پیشنهاد مصرف روزانه 6 وعده غذایی می‌کنند.
کد خبر: ۲۱۴۳۰۶
وی افزود: پیشنهاد جایگزین شدن مصرف نان به جای برنج قابل بررسی است، به این دلیل که اکثر مردم ما برنج را آبکش می‌کنند و با این کار ویتامین‌ها و املاح آن را از بین می‌برند، همچنین به آن نمک و روغن اضافه می‌کنند که مضر است و البته سرانه مصرف برنج در ایران نیز بیش از حد است.

وی گفت: نان در صورتی که بخوبی پخته شده باشد و جوش‌شیرین نداشته باشد، جایگزین خوبی برای برنجی است که پخت مناسبی ندارد اما نباید برنج از وعده غذایی مردم حذف شود و مصرف به اندازه برنج با پخت مناسب به نفع سلامت مردم است.

درستی افزود: با پیشنهاد جایگزین شدن نان جو به جای نان گندم موافق نیستیم زیرا علاوه بر این که نان جو بدون آرد گندم قابل پخت نیست، مصرف نان جو به جذب آهن در بدن لطمه می‌زند، همچنین نان گندم چربی و کلسترول نامناسب بدن را کاهش می‌دهد و از این نظر مفیدتر است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها