بوش‌‌ آخرین روزهایش را می‌گذراند

اوباما؛ 77 روز دیگر در کاخ سفید

"باراک اوباما" رییس جمهوری منتخب مردم آمریکا از زمان اعلام پیروزی اش در انتخابات تا آغاز به کار رسمی در کاخ سفید به جای "جرج بوش" رییس جمهوری کنونی، برای کند کردن روند اجرای سیاست های دولت قبلی، عوض کردن هزاران تن از مقامات دولتی و ترسیم و تدوین یک مسیر و روند جدید، فرصتی 77 روزه در اختیار دارد.
کد خبر: ۲۱۳۹۴۷

اوباما البته، همانند "جان مک کین" رقیب جمهوریخواهش ، از چند ماه پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری امریکا، برنامه ریزی برای تصدی این کرسی و نیز گذر از کمپین سیاسی اش به دستگاه حکومتی را آغاز کرده بود.

پس از نخستین انتقال قدرت در آمریکا در سال 1797میلادی یعنی انتقال قدرت از "جرج واشنگتن" به "جان آدامز" و به ویژه پس از جنگ چهانی دوم ، انتقال مسالمت آمیز و آرام قدرت در آمریکا با برنامه ریزی از پیش تعیین شده صورت گرفته است اما ، در حال حاضر و با توجه به بحران مالی کنونی آمریکا و حضور بیش از 150هزار نظامی آن در ماموریت های جنگی خارج از کشور، انتقال قدرت از "جرج بوش" به اوباما در ژانویه 2009، در قیاس با گذشته از حساسیت و اهمیت بیشتری برخوردار است .

"دارل وست" مدیر مطالعات حکومتی" موسسه بروکینگز در اشاره ای به انتقال قدرت به "فرانکلین روزولت" در دوره بروز بحران بانکی ، گفت: "از سال 1933تاکنون هیچ انتقال قدرتی تا این اندازه چالش برانگیز نبوده است."

وست افزود: "در حال حاضر ، با وضعیت اقتصادی نامناسب و دو جنگ مواجهیم و اساسا هیچ پولی برای این که رئیس جمهوری جدید صرف حل و فصل مشکلات و مسایل مهم کند، در اختیار نداریم."

برخلاف بسیاری از کشورها که کارکنان دولتی شغل دائمی دارند، شماری بسیاری از صاحبان مناصب بلندپایه در دولت آمریکا، از طریق انتصابات سیاسی تعیین می شوند، به این معنی که با روی کار آمدن یک رئیس جمهوری جدید، تمامی متصدیان آن رده های شغلی اخراج می شوند.

بنا بر برخی روایات، انبوه معاونان و مشاورانی که پس از آغاز به کار رئیس جمهوری جدید در محل کار خود در کاخ سفید حاضر می شوند، با هارد دیسک های خالی رایانه ها ، دفاتری بدون پرونده های اداری و نداشتن ایده ای برای انجام کارهایشان مواجه می شوند.

گفته می شود "هری ترومن" پس از به قدرت رسیدنش در پی مرگ روزولت در سال 1945، هیچ گونه اطلاعاتی درباره برنامه تسلیحات اتمی نوپای آمریکا نداشت.

به اعتقاد "مارتا کومر" استاد علوم سیاسی دانشگاه "تاوسون" که مطالعاتی در خصوص انتقال قدرت انجام داده است، اوباما به دنبال پیروزی انتخاباتی اش ، بی درنگ یک تیم تصمیم گیری را شامل رئیس کارکنان کاخ سفید، یک مشاور حقوقی رئیس جمهوری، یک تیم مطبوعاتی، مشاوران امنیت ملی، مقامات شورای ملی اقتصاد و یک مدیر بودجه، به کار خواهد گماشت .

همچنین گفته می شود که اوباما بی درنگ افرادی را برای اداره وزارتخانه های دفاع و خزانه داری معرفی خواهد کرد که در این میان "رابرت گیتس" وزیر دفاع دولت بوش به عنوان یکی از گزینه های همین سمت مطرح است.

در مجموع، روسای جمهوری منتخب در امریکا می توانند حدود هفت هزار نفر را برای انجام کار در دولت های خود به کار بگمارند و در حال حاضر با توجه به تحکیم و تقویت بیش از پیش موقعیت دموکرات ها در "کپیتل هیل" (کنگره آمریکا) ، اوباما برای تغییر مقامات کلیدی دولت و کسب تائید سنا، احتمالا مشکل چندانی نخواهد داشت.

براساس این گزارش، "جان پودستا" که در دوره "بیل کلینتون" ریاست کارکنان کاخ سفید را به عهده داشت، ریاست تیم انتقال اوباما را در دست دارد و وظیفه اش برنامه ریزی کلی و بررسی تعیین صلاحیت نامزدهای بالقوه برای مناصب برجسته دولتی است.

خبرگزاری فرانسه
ترجمه: ایرنا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
کری‌خوانی صبح‌گاهی

گفت‌وگوی جام‌جم با هاشم بیگ‌زاده و مجید یحیایی، مجریان برنامه «صبحانه ایرانی »شبکه دو

کری‌خوانی صبح‌گاهی

نیازمندی ها