داوری‌های جشنواره ربع قرن‌کتاب دفاع مقدس آغاز شد

سرنوشت نامعلوم برخی از کتاب‌های جنگ‌

گروه فرهنگ و هنر: دیروز صبح، روند داوری‌های جشنواره ربع قرن کتاب دفاع مقدس با آغاز داوری‌ها در 2 رشته، شکل اجرایی به خود گرفت. داوران بخش‌های خاطرات و زندگینامه غیرداستانی نخستین گروه‌هایی بودند که داوری این جشنواره را آغاز کردند؛ جشنواره‌ای که قرار است سوم خرداد سال آینده برگزیدگان 25 سال کتاب‌های منتشر شده در حوزه ادبیات پایداری را انتخاب و معرفی کند.
کد خبر: ۲۱۱۵۸۴

به گزارش خبرنگار «جام‌جم»، گروه خاطرات با نزدیک به 2000 عنوان، بیشترین کتاب‌ها را در روند داوری دارد و در بخش زندگینامه غیرداستانی نیز 400 عنوان کتاب داوری خواهند شد و جالب اینجاست که تنها یک عنوان از آثار چاپ شده در سال 59 یعنی سال شروع جنگ، اکنون در دبیرخانه جشنواره موجود است.

 به عبارت دیگر برخی کتاب‌های دفاع مقدس در هیچ کجا وجود ندارد؛ به عنوان مثال سال 1359، 17 عنوان در موضوع ادبیات پایداری منتشر شده که تاکنون یک کتاب به نام «آموزش‌هایی پیرامون جنگ مردمی» پیدا شده؛ اما کتابخانه تخصصی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های  دفاع مقدس احتمال می‌دهد 10 تا 12 عنوان کتاب در این حوزه بیابد.

کتاب‌های عکس «جنگ تحمیلی» که از جمله کتاب‌های معتبر و باارزش درباره دفاع مقدس است، از جمله کتاب‌هایی است که 3 جلد از آنها در هیچ کجا پیدا نشده و از نفیس‌ترین کتاب‌های نایاب درباره جنگ تحمیلی است.

پیش‌بینی می‌شد بیش از 6000 اثر در زمینه دفاع مقدس منتشر شده باشد که با وجود پیگیری‌های دبیرخانه جشنواره تاکنون 4700 کتاب در این زمینه جمع‌آوری شده است، جالب این است که برخی دست‌اندرکاران دبیرخانه جستجوهای خود را تا کتابخانه‌های شخصی برخی افراد دنبال کرده‌اند.

به همین دلیل دبیرخانه یادشده از مردم، ناشران و نویسندگان خواسته است وجود کتاب‌های نایاب را به شماره‌های 4 و 88315823 دبیرخانه جشنواره ربع قرن کتاب دفاع مقدس اطلاع دهند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها