کره شمالی بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را اخراج کرد

کره‌ شمالی امروز (چهارشنبه) بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را از رآکتور یانگ بیون اخراج کرد و قول داد که بار دیگر فعالیت این تاسیسات هسته‌ای که قابلیت تولید پلوتونیوم را دارد ، از سربگیرد.
کد خبر: ۲۰۴۵۰۵
به گزارش ایسنا ، اولی هاینونن، بازرس ارشد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: کره شمالی دیگر به بازرسان آژانس اجازه نمی‌دهد از رآکتور یانگ بیون بازرسی به عمل آورند. این مقامات قصد دارند بار دیگر مواد هسته‌ای را در یک روند باز تولید در این رآکتور هسته‌ای قرار بدهند.

هاینون هم‌چنین خاطرنشان کرد که بازرسان آژانس تمامی تجهیزات خود را از این منطقه خارج می‌کنند.

مذاکرات بر سر خلع سلاح هسته‌ای کره‌ شمالی ماه گذشته زمانی که پیونگ یانگ روند متوقف شدن فعالیت رآکتور یانگ بیون را متوقف کرد، به حالت تعلیق درآمد.

کره‌ شمالی اعلام کرده است که این اقدام در اعتراض به تاخیر آمریکا برای خارج کردن نام پیونگ یانگ از لیست کشورهای حامی تروریسیم انجام شده است.

گریگوری شولتی، نماینده آمریکا در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز این اقدام کره‌ شمالی را نگران کننده توصیف کرد.

شولتی گفت: در همین رابطه برای انتخاب بهترین راه در حل این چالش با شرکایمان در مذاکرات شش جانبه در حال مشورت هستیم.

ملیسا فلمینگ، سخنگوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز تاکید کرد که کره‌ی شمالی بازرسان آژانس را اخراج کرده و قصد دارد فعالیت رآکتور یانگ بیون را از سر بگیرد.

دیپلمات‌های نزدیک به آژانس نیز اعلام کردند که سه بازرس مستقر در یانگ بیون از این منطقه اخراج شدند اما هنوز می‌توانند دیگر تاسیسات هسته‌ای کره‌ی شمالی را مورد بازرسی قرار بدهند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها