الهاشمی:

اختلاف عراق و آمریکا درتوافقنامه امنیتی اساسی است

معاون رئیس جمهور عراق اختلافات با واشنگتن درباره امضای توافقنامه امنیتی را ریشه‌ای و اساسی خواند و گفت: تاکنون واشنگتن پیش‌نویس جدید را که قرار بود دو هفته پیش تهیه کند ارائه نکرده است.
کد خبر: ۲۰۴۱۶۰
به گزارش فارس، طارق‌الهاشمی در گفتگو با خبرگزاری "اصوات العراق" گفت: عراق به دنبال امضای توافقنامه‌ای است که منافع این کشور را تامین کند بر کرامت مردم عراق و تمامیت ارضی کشورهای همسایه و جهان احترام بگذارد.

الهاشمی درباره امضای توافقنامه امنیتی با آمریکا افزود: اختلافات اساسی درباره دیدگاههای دو کشور درباره این توافقنامه وجود دارد، ما خود را در این رابطه از تصمیم‌گیران آینده عراق می‌دانیم در حالی که طرف آمریکایی می‌خواهد ما از این موضع عقب‌نشینی کنیم.

معاون رئیس جمهور عراق اعلام کرد: ما تا این لحظه که دو هفته از مهلت آمریکا برای ارائه پیش‌نویس جدید گذشته است منتظر پاسخ طرف مقابل هستیم، اما آنها از ارائه پاسخی در این مورد امتناع ورزیده‌‌اند.
وی با ابراز امیدواری از دستیابی به شکل نهایی توافق‌نامه با طرف آمریکایی گفت که عراق گزینه‌های زیادی در این زمینه در اختیار دارد.

در اوایل شهریورماه نخست‌وزیر عراق به دنبال اعتراض شدید مقامات و مردم عراق با بندهای پیش‌نویس توافقنامه امنیتی با آمریکا اعلام کرد که واشنگتن هفته آینده پیش‌نویس جدیدی ارائه می‌دهد و این در حالی است که گروه مذاکره کننده عراقی در مذاکرات با طرف آمریکایی نیز تغییر کرده است.

وی ادامه داد: طرف مذاکره کننده آمریکایی درباره توافقنامه "سوفا" وعده داده ساختاری جدیدی از متن توافقنامه را در طی هفته آینده ارائه دهد.

این در حالی است که آمریکا تاکنون از ارائه پیش‌نویس جدید از توافقنامه امنیتی خودداری کرده و سعی دارد با فشار بر مقامات سیاسی عراق توافقنامه فعلی را به امضا برساند.

توافقنامه‌ای که هم‌اکنون آمریکا در صدد امضای آن با طرف عراقی است قرار بود تیر ماه به امضای طرفین برسد اما اختلاف در مسایل اساسی در این توافقنامه امضای آن را به تاخیر انداخت، این در حالی است که منابع رسمی عراقی از عدم امضای آن از سوی دولت و پارلمان عراق خبر می‌دهند و خواستار ایجاد تغییراتی در آن شده‌اند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها