گروه اقتصاد: وزیر نفت، هرگونه بهرهبرداری کشورهای حاشیه خزر از بلوکهای نفتی ایران را تکذیب کرد.
غلامحسین نوذری در گفتگو با برنا اظهار کرد: بلوکهای نفتی ایران در حوزه خزر کاملا مشخص است و در مرزهایی قرار دارد که هیچ جای بحث برای امکان بهرهبرداری دیگر کشورها از آن وجود ندارد.وی افزود: بخش دیگری از بلوکهای ایران که سر آن با کشورهای همسایه جای بحث وجود دارد، نیازمند تعیین رژیم حقوقی در حوزه دریای خزر است؛ اما بنده بهرهبرداری دیگر کشورها از بلوکهای ایران را تکذیب میکنم.
کد خبر: ۱۸۷۸۲۷
وزیر نفت با اعلام این که با اولین روز کاری هفته دولت، امکان حفاری ایران در حوزه خزر محقق خواهد شد، تصریح کرد: کار اکتشاف و حفاری در اولین بلوک حوزه خزر را در شهریور با نیمهشناور ایران البرز نهایی خواهیم کرد.
وی در خصوص روند صعودی قیمت نفت در بازارهای جهانی توضیح داد: باید منتظر عددهای جدیدی باشیم.
نوذری میانگین فروش نفت خام ایران را در بازارهای جهانی حدود 120 دلار ذکر کرد و این در حالی است که نشریه تحقیقات اقتصادی خاورمیانه (میس) در تازهترین شماره خود، از افزایش چشمگیر تولید نفت و گاز دریای خزر توسط 3 کشور آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان در سال 2007 خبر داده و اعلام کرد که غیبت ایران در این برداشتهای نفت و گاز به چشم میخورد.
تولید و صادرات نفت و گاز کشورهای حاشیه خزر شامل آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان طی سال 2007 رشد چشمگیری داشته است.