اختلا‌ف نظر اصلا‌ح‌طلبان بر سر نامزدی انتخابات ریاست‌جمهوری‌

گروه سیاسی: در شرایطی که گروه‌های سیاسی وابسته به اصلاح‌طلبان در اخباری پراکنده، نام نامزدهای متعدد را برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده مطرح کرده‌اند، محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور سابق گفت: جبهه اصلاحات در یک ماه آینده، نظرش را درباره نامزد انتخابات ریاست جمهوری دهم اعلام می‌کند. عارف، خود یکی از کسانی است که نامش در کنار نجفی، خاتمی، کروبی، محتشمی‌پور و زنگنه، برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری سال 1388 مطرح است.
کد خبر: ۱۸۵۶۰۵

محمدرضا عارف صریح‌تر از دیگر اصلاح‌طلبان درباره نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری اظهارنظر کرده است.

وی چندی پیش در مصاحبه‌ای گفت، اگر خاتمی نیاید، نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری می‌شود. با این حال، با توجه به اظهارات چهره‌های مختلف متعلق به طیف اصلاح‌طلبان به نظر می‌رسد که به اجماع رسیدن این جریان برای یک نامزد واحد در انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده به این سادگی‌ها نباشد.

چندی پیش، زمانی که یکی از اعضای حزب‌کارگزاران اعلام کرد؛ خاتمی، عارف و نجفی، کاندیداهای مطرح جبهه اصلاحات در انتخابات ریاست‌جمهوری دهم هستند، دوستی، عضو مجمع نمایندگان ادوار مجلس در پاسخ به این اظهارات گفت: فقط خاتمی، عارف و نجفی کاندیداهای مطرح جبهه اصلاحات نیستند و کروبی که در کشور نامی بر سر زبان‌ها دارد، از چهره‌های شاخص اصلاح‌طلبان برای نامزدی در انتخابات آینده است.

وی با اشاره به این‌که این نوع مباحث با هدف تضعیف کروبی مطرح می‌شود، افزود: برخی دوم‌خردادی‌ها از نامزدی کروبی در انتخابات آینده واهمه دارند، چون احتمال رای آوردن وی بالاست و احتمال می‌دهند نمی‌توانند با رئیس‌جمهور شدن وی، مقام و منصبی در دولت داشته باشند.

وی گفت: از نظر تجربه، کروبی در کشور و بین‌اصلاح‌طلبان جایگاه فوق‌العاده‌ای دارد، اما در مورد کاندیداتوری ایشان در انتخابات دهم باید گفت حزب اعتماد ملی بزودی کاندیدای خود را معرفی خواهد کرد هرچند این حزب هنوز وارد موضوع ریاست جمهوری نشده است.

برخی خبرها حاکی است؛ مجمع روحانیون مبارز در نشستی مشترک با مهدی کروبی و اعضای حزب اعتماد ملی از دبیرکل این حزب خواسته است از کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری انصراف دهد، اما مجید انصاری، دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز این خبر را تکذیب کرد. وی گفت: مجمع روحانیون مبارز تا امروز نه با مهدی کروبی و حزب اعتماد ملی و نه با دیگر احزاب دوم خردادی برای بررسی انتخابات ریاست‌جمهوری دهم، هیچ جلسه‌ای نداشته است.

اعتماد ملی: خاتمی کنار برود

از سوی دیگر، پس از انتشار صحبت‌های مرتضی حاجی، مدیرعامل بنیاد باران و از نزدیکان حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدخاتمی مبنی بر کنار رفتن رئیس حزب اعتماد ملی به احترام آقای خاتمی، مقامات حزب اعتماد ملی در واکنشی تند به این اظهارات، از رئیس‌جمهور سابق دعوت کردند به نفع حجت‌الاسلام والمسلمین کروبی کنار برود.

هادی بلوکی در گفتگو با سایت رسمی حزب اعتماد ملی افزود: با گذشت 3 سال از زمان انتخابات ریاست جمهوری گذشته، درستی طرح‌های کروبی و اقبال مردمی بیشتر شده و به نظر من در صورت ورود آقای کروبی، صلاح نیست آقای خاتمی حتی به خاطر دینی که به آقای کروبی دارد، وارد عرصه شود.

عضو حزب اعتماد ملی: 
آقای خاتمی به خاطر دِینی که‌ به آقای کروبی دارد کاندیدا نشود

در همین حال، روابط عمومی حزب اعتماد ملی با ارسال نامه‌ای به مدیرعامل بنیاد باران از اظهارات حاجی مبنی بر کنار رفتن کروبی به تندی انتقاد کرد. به گزارش سایت الف در نامه اعتماد ملی آمده است: در فتنه‌ای که در بحث ریاست جمهوری نهم توسط عده‌ای معدود و احزاب محفلی که خود را قیم اصلاح‌طلبان می‌دانسته و می‌دانند، سرنوشت انتخابات به آنجا رسید که دیدیم و با جو‌سازی‌های بدور از تقوا، شخصیت‌های عزیزی همچون جناب خاتمی را نیز به این دام گرفتار کردند و آن شد که دیدیم و ملاحظه نموده‌اید. در 3‌سال گذشته در هر شرایطی که بحث از آسیب‌شناسی دوران اصلاحات پیش می‌آمد همین عده‌ای که متاسفانه صحنه‌گردان اصلی جریانات فعلی نیز هستند از این امر طفره رفته و مانع افشای چهره واقعی خویش شدند.

در این نامه، خطاب به مدیرعامل بنیاد باران آمده است:  دوستان شما از یک سو فریاد دفاع از آزادی و دموکراتیک بودن را سر می‌دهند و حاکمیت را به این عنوان که قیم‌مآبانه برخورد می‌کند محکوم می‌نمایند، اما خود با جوسازی و دیکتاتورمآبانه از حضور شخصیت‌ها و گروه‌های اصلاح‌طلب ممانعت می‌کنند و برای رسیدن به این هدف غیراخلاقی از هر حربه‌ای بخصوص تهمت و افترا استفاده می‌نمایند.

سوال این است که شما چگونه کاندیدا تعیین می‌فرمایید، اجماع حاصل نشده را اعلام می‌نمایید و سپس انصراف شخصیت‌های بزرگ را مطرح می‌کنید؟ 

این نامه خطاب به حاجی می‌افزاید: امروز نه خاتمی رئیس جمهور است و نه کروبی رئیس مجلس، نه یونسی وزیر اطلاعات است و نه مرعشی وزیر میراث فرهنگی، نه جهانگیری وزیر صنایع است نه جنابعالی وزیر محترم آموزش و پرورش و نه استاندار سابق در راس کار. پس بگذارید حضور افراد و جمعیت‌ها از طریق صحیح و بدور از جوسازی‌های زاییده از جلسات محفلی باشد. 

 کاندیدای مجاهدین‌

به گزارش مهر، محمد سلا‌متی دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی از انتخاب سیدمحمد خاتمی به عنوان کاندیدای این تشکل سیاسی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری دهم خبر داد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها