مجلس برای یکسال هیئت رئیسه خود را شناخت‌

گروه سیاسی: هیات رئیسه دائم مجلس هشتم شورای اسلامی برای مدت یک سال با ریاست علی لاریجانی، نایب رئیسی محمدحسن ابوترابی‌فرد و محمدرضا باهنر انتخاب شدند. براساس رای‌گیری دیروز درباره هیات رئیسه دائم، علی لاریجانی از میان 266 نماینده حاضر و تعداد 259 رای ریخته شده به گلدان با 237رای موافق و بدون رای مخالف به سمت ریاست مجلس هشتم انتخاب شد. البته تغییرات در ترکیب هیات رئیسه دائم و حضور کاندیداهای متعدد درسمت‌های منشی‌های هیات رئیسه و کارپردازان از دیگر نکات روز گذشته مجلس بود.
کد خبر: ۱۷۹۴۰۹

شاید اعلام اسامی افرادی به غیر از آنچه که قبلا بر سر آن توافق شده بود، این نشانه را به همراه داشت که برخی از نمایندگان قصد دارند با حضور در هیات رئیسه یا شکستن رای دیگر کاندیداها تغییری در آنچه که تصمیم فراکسیون اصولگرایان بوده، ایجاد کنند.

حضور امیدوار رضایی و حسن کامران، 2 نماینده مسجدسلیمان و اصفهان در فهرست کاندیداهای نواب رئیس باعث شد که از میان 263 رای ریخته شده به گلدان به محمدحسن ابوترابی‌فرد 177 رای و به محمدرضا باهنر 126 رای به عنوان نایب رئیس اول و دوم اختصاص یابد و دیگر کاندیداهایی چون رضایی با 106 رای و حسن کامران با 34 رای در جایگاه بعدی قرار گیرند.

حضور 13 کاندیدا برای نشستن در جایگاه 6 منشی هیات رئیسه نیز از دیگر مواردی بود که شاید بتوان گفت باعث شد تغییراتی در میان افرادی که از قبل پیش‌بینی شده، صورت گیرد.

با وجود حضور کاندیداهایی چون عوض حیدر‌پور، قدرت‌الله علیخانی، سیدیونس موسوی‌سرچشمه، فاطمه آجرلو، منیره اخوان، محمدرضا خباز و مصطفی کواکبیان برای احراز این پست،  از میان 267 رای ریخته شده به گلدان، حمیدرضا حاجی‌بابایی، حسن غفوری‌فرد، موسی قربانی، محمدرضا میرتاج‌الدینی، جهانبخش محبی‌نیا و سیدجاسم ساعدی به ترتیب با 159، 172، 121، 147، 136 و 154 رای به جایگاه منشی‌های هیات رئیسه راه یابند.

البته در میان کاندیداهای حضور در سمت کارپردازان نیز احمد ناطق‌نوری با 199 رای، محمد آشوری با 191 رای و محسن کوهکن با 148‌رای از میان دیگر رقبای خود محمدرضا تابش و حسن نوروزی با 88 و 33 رای توانستند   به عنوان 3 عضو دیگر هیات رئیسه منصوب شوند.

رهنمودهای رهبری مبنای تدوین راهبرد مجلس

علی لاریجانی، رئیس مجلس هشتم شورای اسلامی بعد از رای‌گیری هیات رئیسه، در اولین نطق خود به عنوان رئیس دائمی ضمن تشکر از نمایندگان در اعتماد به وی و دیگر اعضای هیات رئیسه با اشاره به این که راهنمایی‌های رهبر فرزانه انقلاب، مبنای تدوین راهبرد مجلس هشتم خواهد بود، گفت: تلاش ما این است که راهبرد مجلس را مدون کنیم و از دوستان نماینده و صاحب‌نظران هم استدعا داریم نظرات خود را به هیات رئیسه ارسال کنند.

وی بررسی و اصلاح آیین‌نامه داخلی مجلس را به عنوان بستر تحرک مجلس در اولویت کاری این مجلس ذکر کرد و افزود: بررسی آیین‌نامه می‌تواند بر سرعت عمل مجلس بیفزاید و از ایجاد برخی مشکلات جلوگیری کند.

لاریجانی، مساله دیگر مجلس هشتم را تنقیح و پالایش قوانین عنوان کرد و گفت: در پیام رهبر معظم انقلاب نیز به این مساله اشاره شد و این موضوع در دستور کار هیات رئیسه قرار دارد.

وی همچنین با بیان این که حل اختلافات قوه مقننه و دیگر قوا مورد توجه رهبر معظم انقلاب و ریاست جمهوری است، تاکید کرد: موضوع بعدی که باز رهبر معزز به آن تاکید فرمودند، یافتن راهی برای حل اختلاف بین قوه مقننه و سایر قوا بود که با مبنا قرار دادن وظایف هر قوه، هیات رئیسه جویای مکانیزمی برای حل اختلافات با حضور نمایندگان از هر 3 قوه است. وی اظهار کرد که در این زمینه از راهنمایی‌های نمایندگان نیز استقبال خواهد شد.

وی در ادامه بر تقویت بعد نظارتی مجلس تاکید کرد و با اشاره به سخنان رهبری در این زمینه افزود: تقویت این بعد نیازمند روش‌های نوین نظارتی است و در هیات رئیسه مجلس موضوع نظارت به نحو جدید در دست بررسی است.

مختصر آبروی خود را برای حل مسائل می‌گذارم‌

علی لاریجانی بعد از انتخابش در سمت ریاست مجلس با حضور در جمع خبرنگارانی که از قبل در انتظار وی بودند، با اشاره به این که به دنبال حل مسائل هستند و نه به دنبال رفتارها، تاکید کرد که اگر مختصر آبرویی هم برای وی وجود داشته باشد، آن را صرف حل مسائل موجود خواهد کرد. لاریجانی همچنین از رایزنی با دولت و دیگر دستگاه‌ها درخصوص مسائل مهم کشور در این مدت کوتاه خبر داد.

وی درخصوص راهکارها برای حل معضلات اقتصادی نیز گفت: در همین زمان ما مشغول تدوین امور مهمی برای مجلس هستیم که از آن جمله راهکارهای جدید برای نظارت دقیق‌تر بر کارهای کشور با روش‌های جدید است. لاریجانی با اشاره به در پیش بودن سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی افزود: روش و منش امام(ره)‌ یک سیره کهنه شونده نیست و این روش در دل همه مومنان و علاقه‌مندان به ایران اسلامی زنده و جاودان است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها