مظاهری:

روشهای مختلف برای سرمایه‌گذاری در ایران ایجاد شده است

رییس کل بانک مرکزی روز شنبه در هشتمین همایش بین‌المللی صنعت پتروشیمی، از ایجاد روشهای مختلف سرمایه گذاری در ایران خبر داد. سرمایه‌گذاران می‌توانند در قیمت‌گذاری و صادرات بدون دخالت دولت اما در قالب مقررات عمومی کشور اقدام کنند و مدیریت پروژه را انجام دهند.
کد خبر: ۱۷۵۳۸۴

طهماسب مظاهری افزود: با توجه به اینکه سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در ایران خواهان بهره‌گیری از روش‌های مختلف هستند،دولت ایران نیز برای سرمایه‌گذاری شیوه‌های مختلفی نظیر تامین منابع مالی، سهام مدیریتی و... را ایجاد به طوری که مقررات کنونی امکان سرمایه‌گذاری روش‌های مورد پسند سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی را فراهم کرده است.

رییس کل بانک مرکزی تصریح کرد: هر کدام از شرکای ایران می‌توانند متناسب با سیاستهای شرکت از روشهای مختلف سرمایه‌گذاری استفاده کرده و سرمایه‌گذاری کنند.

وی از ایجاد مناسب فضای کسب و کار برای سرمایه‌گذاری در ایران خبر داد و گفت: در این راستا امنیت سرمایه گذاری، کاهش دیوانسالاری و تضمین‌های سرمایه‌گذاری در کشور ایجاد شده است.

وی با بیان آنکه سه نوع تضمین برای سرمایه‌گذاری در کشور ایجاد شده، در تشریح این روش ها، اظهار داشت: دولت سرمایه اولیه سرمایه‌گذاران را در مقابل سلب مالکیت، ملی شدن و مصادره شدن تضمین خواهد کرد.

رییس کل بانک مرکزی، با بیان آنکه دولت در سرمایه گذاری، بهره برداری و تولید شرکتها دخالت نخواهد کرد، افزود: سرمایه‌گذاران می‌توانند در قیمت‌گذاری و صادرات بدون دخالت دولت اما در قالب مقررات عمومی کشور اقدام کنند و مدیریت پروژه را انجام دهند.

به گفته وی، سرمایه‌گذاران می‌توانند سودی را که در داخل ایران کسب می کنند در خارج از کشور سرمایه‌گذاری کرده و یا حتی آن را برای سرمایه گذاری مجدد در ایران مورد استفاده قرار دهند.

وی در این همایش دو روزه که با حضور وزیر نفت آغاز بکار کرد، افزود: سرمایه‌گذاری مجدد نیز تابع تضمین‌ها و پوشش‌های دولت ایران قرار خواهد گرفت.

مظاهری اظهار داشت: البته در سرمایه‌گذاری خارجی برای صنایع زیربنایی نظیر توسعه شبکه‌های برق و راهها تضمین چهارمی نیز وجود دارد.

وی افزود: اگر سرمایه‌گذاران خارجی کالا و خدماتی تولید کنند که شبکه توزیع آن در اختیار و انحصار دولت باشد، براساس این تضمین دولت آن کالا و خدمات را خریداری و عرضه خواهد کرد.

به گفته وی ، تضمین چهارم در مورد صنعت پتروشیمی مصداق نخواهد داشت زیرا محصولات پتروشیمی در انحصار دولت نیست.

رییس کل بانک مرکزی اظهار داشت: با توجه به اینکه سرمایه‌گذاری در ایران از پوشش صحیح در اجرای کامل قانون برخوردار است سرمایه‌گذاران با هیچ خسارتی مواجه نخواهند شد.

وی تصریح کرد: با وجود همه تلاشها برای بهبود فضای کسب و کار در ایران هنوز هم این مقوله امکان گسترش دارد لذا در صورتی که سرمایه‌گذاران با مشکلی برخورد کنند، می‌توانند پیشنهادات خود را برای ارتقا کیفیت فضای کسب و کار ارایه کنند.

وی با بیان آنکه دو نکته در طراحی سرمایه‌گذاری در پتروشیمی قابل ذکر است، گفت: در سرمایه‌گذاری های پتروشیمی باید ترکیب تولیدات طوری باشد که نیاز داخل و خارج رفع شود ضمن آنکه ارزش افزوده مناسبی نیز داشته باشد.

وی توصیه کرد: ترکیب تولیدات سرمایه‌گذاری در کل صنعت پتروشیمی دیده شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها