در گفتگوی «جام‌جم» با ناشران دفاع مقدس پیشنهاد شد

راه‌اندازی غرفه اطلاع‌رسانی ایثار و شهادت در نمایشگاه کتاب‌

گروه فرهنگ و هنر - سینا علی‌محمدی: در آستانه برگزاری بیست و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران یکی از اتفاقاتی که زمزمه‌های اجرایی شدن آن شنیده می‌شود، تمرکزبخشی به ناشران دفاع مقدس و انقلاب در مکانی مشخص است که در همین رابطه برگه‌هایی نیز در اختیار ناشران این حوزه قرار گرفت تا در این مورد اعلام نظر کنند. به همین بهانه سراغ مسوولان 3 نشر دولتی شاهد، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، سوره مهر و نشر خصوصی هزاره ققنوس ‌ که در جشنواره کتاب سال دفاع مقدس شایسته تقدیر شد ‌ رفته‌ایم تا برنامه‌ها و چگونگی حضورشان را در نمایشگاه بیست و یکم جویا شویم.
کد خبر: ۱۷۰۸۸۴

محمد علی فقیه، مدیرکل انتشارات بنیاد شهید به «جام‌جم» گفت: امسال برای نخستین بار نشر شاهد  با 3 غرفه مستقل در نمایشگاه کتاب حضور جدی و فعال خواهد داشت؛ غرفه اصلی ما کتاب‌های بزرگسال نشر شاهد است و همچنین غرفه دیگری نیز به صورت تخصصی برای کتاب‌های کودکان و نوجوانان در نظر گرفته‌ایم و یک غرفه نیز در بازار جهانی کتاب داریم. فقیه افزود: امسال حدود 50 کتاب چاپ اول خواهیم داشت و 70 عنوان کتاب تجدید چاپی را نیز آماده  کرده‌ایم.

وی درباره اهمیت حضور ناشران حوزه انقلاب و دفاع مقدس در بازار جهانی کتاب گفت: حضور نشر شاهد در این بازار منجر به واگذاری حق انتشار حدود 26 کتاب ایثار و شهادت به ناشران خارجی و بین‌المللی شده است.

مدیر کل انتشارات بنیاد شهید درباره تمرکز ناشران دفاع مقدس در مکانی خاص در نمایشگاه گفت: این طرح را در گذشته نیز داشته‌ایم که کتاب‌های ارزشی را جدا کنند، اما معتقدم بازتاب مناسبی ندارد و باعث از دست دادن بسیاری از مخاطبان می‌شود و ما در نشر شاهد به جای این کار پیشنهاد کرده‌‌ایم تا در نمایشگاه غرفه ستاد اطلاع‌رسانی ایثار و شهادت برپا شود و با این راهکار نه تنها موجب جدا شدن این ناشران از دیگر نشرها نخواهیم شد، بلکه اگر ناشری حتی یک کتاب درباره دفاع مقدس داشته باشد در این ستاد می‌تواند خودش را معرفی کند.

از سوی دیگر حسین زنجانی، مدیر ادبیات و نشر بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس به خبرنگار ما گفت: امسال علاوه بر کتاب‌هایی که انتشارات بنیاد چاپ کرده است، تمامی آثاری را که در حوزه دفاع مقدس از سوی ما حمایت شده در غرفه بنیاد خواهیم داشت که حدود 80 عنوان کتاب است. همچنین یکی دو سال است که پژوهشکده علوم و معارف دفاع مقدس در بنیاد راه‌اندازی شده که این پژوهشکده قرار است در نمایشگاه کتاب حضور جدی داشته باشد و کتاب‌های خارجی که درباره جنگ ایران و عراق و با نگاه پژوهشگران خارجی نوشته شده را برای ترجمه پیگیری کند.

وی  افزود: همچنین به واسطه اهمیتی که برگزاری جشنواره ربع قرن کتاب سال دفاع مقدس دارد و با همکاری وزارت ارشاد غرفه‌ای مستقل در سرای اهل قلم برای این جشنواره در نظر گرفته‌ایم که علاوه بر ارائه کتاب‌های برگزیده در 11 دوره کتاب سال دفاع مقدس، چندین نشست تخصصی ادبیات پایداری با حضور نویسندگان، شاعران و منتقدان در این غرفه برگزار خواهد شد.

زنجانی نیز درباره تمرکز ناشران دفاع مقدس گفت: اصل این پیشنهاد مربوط به معاونت فرهنگی سپاه بود که در همین زمینه جلساتی با دکتر پرویز برگزار شد و ایشان اعلام آمادگی کردند که اگر خود ناشران مشکلی نداشته باشند، ارشاد این امکان را در اختیار آنها قرار می‌دهد.

محمد حمزه‌زاده، مدیر انتشارات سوره مهر نیز به «جام‌جم» گفت: ما با مرزبندی ناشران به لحاظ موضوعی و محتوایی موافق نیستیم؛ چراکه مخاطبان عام را از دست می‌دهیم. خیلی از کسانی که به نمایشگاه می‌آیند ممکن است هدف و انگیزه دیگری داشته باشند، اما با دیدن یک غرفه که آثار مرتبط با دفاع مقدس و انقلاب را دارد نظرشان به آن معطوف می‌شود ضمن این که نشر سوره مهر در دیگر حوزه‌ها نیز مانند شعر آثار متعددی دارد. رضا حاجی‌آبادی، مدیر نشر هزاره ققنوس که در کتاب سال دفاع مقدس شایسته تقدیر اعلام شد هم با اشاره به مردمی بودن دفاع مقدس به خبرنگار ما گفت: پیش از هر چیز باید بدانیم دوران دفاع مقدس و اصلا انقلاب ما مردمی بود و متعلق به تمام مردم که جدا کردن ناشران دفاع مقدس با این موضوع در تضاد است و من این نکته را در برگه نظرخواهی که در اختیار نشر ما قرار داده بودند، نوشتم و بر آن تاکید کردم.

وی درباره کتاب‌های انتشارات هزاره ققنوس در نمایشگاه گفت: امسال 80 عنوان کتاب را برای ارائه در نمایشگاه آماده کرده‌ایم که تقریبا نیمی از آنها با موضوع انقلاب و دفاع مقدس است و امیدوارم که ناشران دفاع مقدس حضور پررنگی در میان دیگر نشرها داشته باشند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها