انتقاد ‌رفسنجانی از بی‌عدالتی در نظام جهانی سلامت‌

گروه جامعه: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در همایش سالانه انجمن پزشکان کودکان ایران از نابسامانی و بی‌عدالتی در نظام سلامت کشور انتقاد کرد. آیت‌الله اکبر هاشمی‌رفسنجانی، رئیس مجلس خبرگان رهبری، بهداشت، تغذیه و دسترسی به پزشک متخصص را از جمله محورهای عدالت در سلامت جامعه خواند و اظهار کرد: کمبود مواد غذایی، نامناسب بودن تغذیه و قیمت بالای مواد غذایی به صورت فوری بر کسانی که روی خط فقر قرار دارند، اثر می‌گذارد.
کد خبر: ۱۶۹۸۲۱

وی گفت: ممکن است دهک‌های بالای جامعه درخصوص تهیه مواد غذایی مشکل نداشته باشند، ولی مشکلات طبقات پایین، طبقات مرفه را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از تداوم بی‌عدالتی‌ها و نابسامانی‌های اقتصادی در جهان گفت: این موضوع مشکلات متعددی برای ملتها ایجاد خواهد کرد و ضروری است که برای این موضوع تدابیر لازم اندیشیده شود.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی اضافه کرد: متاسفانه امروز در دنیا شاهد بی‌عدالتی در سلامت هستیم و بسیاری از مردم دنیا از ضروری‌ترین نیازهای سلامت محروم هستند و بسیاری از مردم، اطفال و جنین‌ها به دلیل ضعف بهداشت، مشکلات جدی دارند و افزایش تعداد معلولان در جهان نتیجه همین بی‌عدالتی در سلامت و بهداشت است.

وی تغذیه را یکی از اولین نیازهای بشری برشمرد و گفت: امروز بخش وسیعی از مردم در این زمینه نقص دارند و متاسفانه امروز این مساله توسعه‌یافته است.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنانش به پرداخت یارانه در بخش سلامت اشاره کرد و گفت: مشکلاتی که امروز به دلیل کمبود اعتبارات بیمارستان‌ها به‌وجود آمده است، مردم را مجبور می‌کند تا دارایی‌های خود را بفروشند و آن را برای درمان هزینه کنند و این مساله حتی برای کسانی که تا حدودی تمکن مالی دارند رنج‌آور است.

وی با بیان اقدامات دیگر کشورها در تامین اجتماعی مردم اظهار کرد: بهداشت و درمان، تحصیل، شغل و مسکن از نیازهای ضروری مردم است و اگر این چند موضوع را در سطح قابل قبولی تامین کنیم خیالمان راحت می‌شود.

وی با اشاره به پرداخت 90 هزار میلیارد تومان یارانه انرژی در کشور گفت: در سایر کشورها علاوه بر این‌که نفت به قیمت تمام شده به فروش می‌رسد، مالیات مصرف آن نیز از مردم اخذ می‌شود.

رئیس مجلس خبرگان رهبری همچنین با اشاره به پرداخت یارانه نان در کشور، افزود: اگر بخشی از این یارانه‌ها به تامین اجتماعی اختصاص یابد، این همه مشکل و اختلاف به‌وجود نمی‌آید.

نسخه برخی پزشکان
ماهانه 500 هزار تومان هزینه برای بیمار دارد

همچنین وزیر بهداشت در این همایش با عنوان این مطلب که نسخه برخی پزشکان ماهانه 500 هزار تومان هزینه به بیمار تحمیل می‌کند، گفت: امسال نظارت بر کار پزشکان به انجمن‌های علمی پزشکی واگذار می‌‌شود.

به گزارش مهر،کامران باقری لنکرانی از خریداری 600 تخت مراقبت‌های ویژه نوزادان تا پایان امسال برای استفاده در بیمارستان‌های دولتی خبر داد و گفت: در حال حاضر تعداد تخت‌ مراقبت‌های ویژه نوزادان 3 برابر شده و توسعه این تخت‌‌ها از مهمترین برنامه‌‌های وزارت بهداشت است.

وی با بیان این‌که انجام عمل سزارین در کشور باید کاهش یابد، اظهار کرد: گسترش تنوع عمل زایمان مانند زایمان در آب می‌تواند در کاهش عمل سزارین موثر باشد، زیرا عوارض این عمل بسیار برای مادر و نوزاد خطرناک است.

وزیر بهداشت به ترویج تغذیه با شیر مادر اشاره کرد و گفت: ایجاد بیمارستان‌های دوستدار کودک در ترویج تغذیه با شیر مادر بسیار موثر است.

لنکرانی، رشد شاخص‌‌های سلامت نوزادان در کشور طی سالهای اخیر را چشمگیر دانست و افزود: برای نخستین بار در سال 85، مرگ نوزادان در جوامع روستایی کاهش بسیاری داشته و به 5/17‌درصد رسیده است.

وی اظهار کرد: همچنین زایمان غیرایمن در جوامع روستایی به رقم کمتر از 5 درصد رسیده است.

وزیر بهداشت تاکید کرد: برای این‌که در عوامل اجتماعی موثر بر سلامت به پایداری برسیم، باید همکاری‌های بین‌بخشی در این زمینه توسعه یابد.

لنکرانی در ادامه این همایش، موضوع نسخه‌نویسی پزشکان و تجویز داروهای خارج از فهرست بیمه را که هزینه‌‌های گزافی به بیماران تحمیل می‌کند، مورد اشاره قرار داد و گفت: ما پزشکانی داریم که نسخه بیمارش ماهانه 500 هزار تومان هزینه بر بیمار تحمیل می‌کند.وی افزود: ممکن است برخی داروهای ایرانی کیفیت مناسب را نداشته باشد، اما واقعا برخی از این نسخه‌‌ها غیر علمی تجویز می‌‌شود و اگر این پزشکان دلایل محکمی دارند ما را هم توجیه کنند.

وزیر بهداشت گفت: برای نظارت موثر بر عملکرد پزشکان هم در تجویز داروها و هم در موضوع تعرفه‌ها، امسال نظارت بر کار پزشکان به انجمن‌های علمی پزشکی واگذار می‌‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها