ضرورت ساخت 3 میلیون واحد مسکونی جدید در تهران‌

گروه جامعه: رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، از دستیابی به آمار مشترک دستگاه‌های اجرایی مسوول از وضعیت فعلی مسکن و میزان واحد مسکونی مورد نیاز تا افق 1405 در پایتخت خبر داد و گفت: بر اساس این آمارها، تهران در افق 1405 به 3 میلیون واحد مسکونی جدید نیاز دارد. به گزارش ایسنا، رسول خادم روز گذشته در نشست خبری یادآور شد: بر اساس پیش‌بینی طرح جامع و تفصیلی شهر تهران، میزان جمعیت پایتخت در افق 1405 به 9 میلیون و 250 هزار نفر می‌رسد که البته مقرر شده، برنامه‌ریزی سرانه عمومی و خدماتی برای جمعیت 5/10 میلیون نفری صورت گیرد.
کد خبر: ۱۶۸۸۰۴

وی با بیان این‌که بر اساس آمارهای جمع‌بندی شده، 2 میلیون و 215 هزار واحد مسکونی دارای سکنه در تهران وجود دارد و حدود 150 هزار واحد مسکونی نیز خالی از سکنه هستند، تصریح کرد: همچنین بر اساس این اطلاعات، 540 هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده دارای شرایط ناپایداری هستند و تعداد متوسط سالانه ازدواج در پایتخت 55هزار زوج تا افق 1405 خواهد بود.

وی عمر مفید ساختمان‌های پایتخت را 40سال عنوان کرد و گفت: این در حالی است که عمر مفید ساختمان‌ها در بسیاری از کشورها، 60 سال است و متاسفانه به دلیل رعایت نشدن شاخص‌ها، این عمر در تهران 40 سال بوده و بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، باید به 50 سال افزایش یابد.

به گفته وی، میزان مرگ‌ومیر در تهران در افق 1405، سالانه 55 هزار نفر و بعد خانوار 2/3 درصد در نظر گرفته شده است.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: با در نظر گرفتن ضریب 2 درصد برای استهلاک واحدهای مسکونی تهران، نیاز سالانه تهران به مسکن در20 سال آینده 617 هزار واحد مسکونی خواهد بود تا واحدهای جدید جایگزین خانه‌های مستهلک شود.

به گفته وی، تعداد واحدهای مسکونی لازم برای نوسازی بافت‌های فرسوده، 720 هزار واحد در 20 سال برآورد شده است. همچنین طبق آمارهای به دست آمده، برای زوج‌های جوان در20 سال آینده یک میلیون و 185 هزار و 600 واحد مسکونی و برای مهاجران 234 هزار و 400 واحد پیش‌بینی شده است.

به گفته خادم، تعداد واحدهای مسکونی که بر اثر مرگ‌ومیر در 20 سال آینده خالی می‌شود، 345 هزار واحد پیش‌بینی شده است.

وی اذعان کرد: شرایط انفعالی که سیستم مدیریتی کشور سال‌ها در موضوع زمین و مسکن دارد، باعث شده عملا جریان سوداگری، تعیین و تکلیف بازار زمین و مسکن را به دست بگیرد و سیستم مدیریتی کشور و شهرداری‌ها برای ورود به موضوع مسکن از شجاعت و ریسک‌پذیری لازم برخوردار نباشند و در قبال این موضوع به نوعی دست‌به‌عصا و با احتیاط خاصی حرکت کنند و صرفا شاهد فراز و نشیب‌های ناشی از تصمیم‌سازی یکجانبه، نادرست و قدرت و اقتدار جریان سوداگری در تعیین تکلیف زمین و مسکن در کشور بویژه تهران باشند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها