در پی تایید صلاحیت 70 درصد نامزدهای مجلس هشتم صورت گرفت‌

استقبال جناح ها از سیاست فضای باز شورای نگهبان‌

گروه سیاسی: روز گذشته و در حالی که فرصت 20 روزه شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت‌ها روز جمعه به پایان رسیده بود، سخنگوی این شورا در نشست خبری از تایید صلاحیت بیش از 70 درصد نامزدهای انتخابات مجلس هشتم خبر داد. عباسعلی کدخدایی در این نشست در توضیح این مطلب گفت: از 7597 کاندیدای ثبت‌نام کننده در انتخابات مجلس هشتم، صلاحیت بیش از 4500 داوطلب مورد تایید قرار گرفته است و صلاحیت 2200 نفر نیز احراز نشده است.
کد خبر: ۱۶۱۵۹۱

براساس برنامه زمان‌بندی شده هشتمین دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی این 2200 نفر اگر به رد صلاحیت خود اعتراض دارند، 3 روز فرصت دارند شکایات خود را به شورای نگهبان ارسال کنند و این فرصت 3 روزه از دیروز آغاز شده است.

به گزارش مهر، سخنگوی شورای نگهبان همچنین گفت: 569 کاندیدا نسبت به عدم احراز صلاحیت یا رد صلاحیت خود شکایتی نکرده‌اند که پرونده این دسته نیز به طور طبیعی در شورای نگهبان مورد بررسی مجدد قرار نمی‌گیرد و نتایج قبلی در مورد این افراد به قوت خود باقی است. به گفته کدخدایی 310 نفر از کاندیداها نیز به طور کلی از ادامه راه انصراف داده‌اند.

عباسعلی کدخدایی در خصوص آمار و اسامی تایید صلاحیت‌شدگان که از سوی برخی از رسانه‌ها منتشر می‌شود، گفت: آنچه برای شورای نگهبان اعتبار دارد لیست نهایی است که از سوی این شورا فقط برای وزارت کشور ارسال می‌شود و این وزارتخانه نیز نتایج بررسی صلاحیت‌ها را از طریق فرمانداری به داوطلبان اعلام می‌کند. بنابراین بقیه آمارها و اطلاعات که از سوی رسانه‌ها منتشر می‌شوند از نظر ما معتبر نیست.

خبر تایید صلاحیت بیش از 70 درصد نامزدهای انتخابات مجلس هشتم در حالی منتشر شد که گروه‌های سیاسی و عده‌ای از کسانی که صلاحیت‌شان از سوی هیات‌های اجرایی احراز نشده بود، بلافاصله پس از اولین مرحله از مراحل چندگانه بررسی صلاحیت‌ها، به جوسازی در خصوص یکجانبه‌ بودن انتخابات مجلس هشتم پرداخته بودند و ادعا می‌کردند ردصلاحیت‌ها در این دوره خطی و جناحی است و انتخابات مجلس هشتم، انتخاباتی یکجانبه خواهد بود.

اما عباسعلی کدخدایی در واکنش به این گونه اظهارات گفت: براساس آماری که شورای نگهبان دارد و نیز آمارهای رسانه‌ها و گروه‌های فعال در امر انتخابات خوشبختانه ما در اکثر حوزه‌ها و شاید در تمامی حوزه‌ها رقابت‌ انتخاباتی را شاهد هستیم.

فضای کار روشن شورای نگهبان‌

مهدی کروبی، دبیر کل حزب اعتماد ملی که پیش از این در جلسه‌ای با آیت‌الله جنتی، دبیر شورای نگهبان در خصوص بحث بررسی صلاحیت‌‌ها صحبت کرده بود در مورد عملکرد شورای نگهبان در این دوره گفت: شورای نگهبان در خصوص رسیدگی به صلاحیت‌ها کاملا مثبت برخورد کرده است.کروبی فضای کار شورای نگهبان را بسیار روشن عنوان کرد و با ابراز رضایت از وضعیت بررسی صلاحیت‌ها گفت: بعد از مرحله تعیین صلاحیت‌ها و خاتمه یافتن این کار به طور مبسوط از همه کسانی که در این زمینه زحمت کشیده‌اند تقدیر و تشکر خواهم کرد.

حضور افراد با سلایق مختلف سیاسی‌ در انتخابات‌

رئیس‌شورای عالی حزب همبستگی نیز با بیان این‌که افراد با سلایق مختلف سیاسی در رقابت انتخابات مجلس هشتم حضور دارند، گفت که شورای نگهبان با تایید صلاحیت تعداد زیادی‌ از کاندیداها از گرایش‌های مختلف این امکان‌را فراهم کرده است.

به گزارش ایرنا، محمدرضا راه‌چمنی با مثبت ارزیابی کردن روند تایید صلاحیت‌ها توسط شورای نگهبان، تصریح کرد: از اعضای شورای نگهبان تقاضا داریم تا جایی که امکان دارد و قانون اجازه می‌دهد، در روند رسیدگی به تایید صلاحیت‌ها تجدیدنظر کنند.

راه‌چمنی گفت: همه ما باید بدانیم و حواسمان باشدکه شورای نگهبان هم تنها در چارچوب قانون می‌تواند افرادی را تایید صلاحیت کند.

محسن رضایی: فضای رقابتی خوبی برای انتخابات شکل گرفته است‌

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز گفت: با تایید صلاحیت‌های جدید از سوی شورای نگهبان فضای رقابتی خوبی برای انتخابات شکل گرفته است.محسن رضایی افزود: این تایید صلاحیت‌های جدید موجب بازگشت تعداد زیادی از کسانی که بدون دلایل قوی از صحنه انتخابات رد شده بودند، به صحنه شده است.

وی با تقدیر از عملکرد شورای نگهبان گفت: فکر می‌کنم با حضور طیف‌های مختلف، فضای ‌رقابتی میان جریانات سیاسی انتخابات گرمتر شود.

شورای نگهبان انتخابات را رقابتی‌تر کرد

عضو شورای مرکزی خانه احزاب ایران روند تایید صلاحیت‌ها توسط شورای نگهبان را مثبت دانست و ابراز امیدواری کرد که این روند ادامه داشته ‌باشد.فاطمه راکعی افزود: امیدوارم که شورای نگهبان در مدت‌ زمان باقیمانده، صلاحیت افرادی را که تاکنون احراز صلاحیت نشده‌اند، تایید کند.وی خاطرنشان کرد که این امر موجب نشاط و انگیزه در احزاب برای حضور فعال در انتخابات خواهد شد.

راکعی تصریح کرد: بدون شک این اقدام شورای نگهبان باعث رقابتی‌تر شدن فضای انتخابات و مشارکت گسترده مردم در پای صندوق‌های رای می‌شود.

توکلی: تاثیر اقدام شورای نگهبان بسیار است‌

همچنین رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی عملکرد شورای نگهبان را مثبت ارزیابی کرد و گفت: شورای نگهبان در فرآیند قانونی آخرین مرحله رسیدگی به شکایات است و با توجه به کمبود وقت این شورا توانست به صلاحیت‌ها رسیدگی کند و تعداد زیادی از کاندیداهایی که صلاحیتشان احراز نشده بود را تایید صلاحیت کند و به عرصه رقابت بازگرداند.

توکلی افزود: به طور طبیعی این تایید صلاحیت‌ها در مشارکت گروه‌ها و احزاب در عرصه انتخابات تاثیر دارد.

تاثیرگذاری عملکرد شورای نگهبان در افزایش شور انتخاباتی‌

مسوول امور استان‌های ستاد ائتلاف اصلاح‌طلبان ضمن استقبال از روند تایید صلاحیت‌ها از شورای نگهبان خواست که این روند را ادامه دهد.
سیدصفدر حسینی در گفتگو با ایرنا افزود: بازگشت نامزدان واجد شرایط به عرصه رقابت انتخاباتی موجب نشاط و شور شده و باعث رقابتی‌تر شدن انتخابات می‌شود.

وی با بیان این که تایید صلاحیت‌های صورت گرفته در روزهای گذشته توسط شورای نگهبان در شور و نشاط انتخاباتی تاثیرگذار بوده است، تاکید کرد: امیدواریم که شورای نگهبان این روند را ادامه داده و تعداد بیشتری از افراد که تاکنون صلاحیتشان احراز نشده است، تایید صلاحیت کند.

بستر رقابت فراهم شده است‌

نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی با بیان این‌ که بستر مناسب برای رقابت جدی جریان‌های سیاسی در انتخابات فراهم شده است، خاطرنشان کرد که شورای نگهبان در این زمینه گام‌های بلندی برداشته است.

سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد افزود: بر صاحب‌نظران سیاسی پوشیده نیست که امروز بستر مناسب برای رقابت جدی فراهم شده است.

نایب رئیس مجلس گفت: شورای نگهبان نگاهش این است که در چارچوب قانون بتواند نسبت‌ به بررسی صلاحیت نامزدها اظهارنظر کند و از این زاویه از مجاری قانونی و هر مشاوره‌ای که می‌توانست آنان را در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری کمک کند، بهره گرفته است.

ابوترابی‌فرد درخصوص رایزنی وی و محمدرضا باهنر با شورای نگهبان اظهار کرد: با توجه به اطلاعاتی که از عملکرد نمایندگان در دوره هفتم و یا ادوار گذشته داشتیم این اطلاعات می‌توانست شورای نگهبان را در اتخاذ تصمیم کمک کند.وی خاطرنشان کرد: شورای نگهبان هم از این که اطلاعات‌مان را به این شورا بدهیم، استقبال کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها