مروری بر فهرست مهمترین فیلمهای تابستان ۲۰۲۶ هالیوود
علیرضا داوودنژاد، یکی از این فیلمسازان است که با نوشتن نامه ای که در اختیار ایسناقرار داد به آسیب شناسی این اتفاق پرداخته است .
داوودنژاد نامه خود را چنین آغاز کرده است : داریوش مهرجویی را بسیاری از ما می شناسیم و می دانیم که فیلمسازی پیشگام و اثرگذار و تعیین کننده در شکل گیری سینمای ملی ایران بوده است . او فیلم گاو را در شرایطی تولید کرد که سینمای ایران زیر تسلط کلیشه های وارداتی پرپر می زد و حیات زنده و جاری ما ایرانیان بندرت فرصت می یافت که رد پایی بر آثار سینمایی کشور برجا گذارد.
علیرضا داوودنژاد در ادامه یادداشتش درباره شگردشناسی دشمنان سینمای ایران ، نوشته است : آیا سینمای ایران دشمن دارد؟ چه کسی دشمن سینمای ایران است ؟ علت این دشمنی چیست ؟
وی درادامه نوشته است : برای پی بردن به راز تولد و مرگ سینماهای ملی در همه جای جهان می توان از همین زاویه به ماجرا نگریست . آنچه سینما می تواند در حوزه های فرهنگی انجام دهد و با اغراض جهان سلطه در تعارض است ، راه دادن به حیات واقعی تاریخی ملتها در قلمرو تولید کالاهای فرهنگی است .
ملتی که بتواند آدم ها، روابط، برخوردها، حوادث و جریانات بومی خود را به طور زنده در آثار دیداری شنیداری بازسازی و ثبت کند و نظام ارزشی خود را نه فقط در قالب های نظری و فلسفی که به صورت عمل زنده فردی و اجتماعی ارائه کند، در واقع گرمای حیات انسانی را ضمانت تاثیرگذاری و بقا و دوام فرهنگی خود قرار می دهد و به این ترتیب ، بدیهی است که دشمنی سلطه جویان را برمی انگیزد و محکوم به مبارزه ای تمام عیار و همه جانبه و همیشگی با توطئه های آشکار و پنهان سلطه گران و سلطه مداران می شود.
اگر کسانی هستند که این گونه توطئه ها را درنمی یابند، بهتر است نگاهی به تاریخ بیندازند و به عیان مشاهده کنند که چگونه سینماهای بومی و ملی در شمال آفریقا و کشورهای خاورمیانه تا ترکیه و ایران پامی گیرد و به محض رونق و تلالو از سوی حکومت ها و مدیریت های وابسته ، به مسیر رکود و ورشکستگی و انقراض کشانده می شود.
داوودنژاد در ادامه یادداشت خود، با بررسی آسیب هایی که سینمای کشور ما را تهدید می کند، نوشته است : شنیدن خبر توزیع غیرقانونی فیلم سنتوری ، چه احساسی در شما برمی انگیزد و چه اندیشه ای را از ذهنتان عبور می دهد؟
آیا نحوه برخورد هر یک از ما با چنین ماجراهایی نمی تواند پرده از نیت مان نسبت به مصالح و منافع ملی کشورمان بردارد؟ ضربه زدن به یک هنرمند بی بدیل و یک استاد کم نظیر در حوزه فرهنگ ایران زمین ، چه کسانی را غمگین و چگونه افرادی را شاد می کند؟ آیا امکان دفاع جدی و مستمر از سینمای ایران وجود ندارد؟ ما برای بازگرداندن ده ها میلیون مخاطب به تاراج رفته توسط فیلم های ویدئویی و ماهواره ای خارجی به بازار محصولات داخلی چه راه و رسمی را در پیش گرفته ایم ؟ آیا در جهان امروز، اسلامی تر از سینمای ایران ، سینمایی وجود دارد؟
مروری بر فهرست مهمترین فیلمهای تابستان ۲۰۲۶ هالیوود
آخرین تمرینهای تیم ملی فوتبال در سایه حمایت فوقالعاده مردم مکزیک