سخنگوی وزارت خارجه:

اجلاس مشترک مرزی ایران و عراق 30 بهمن برگزار می‌شود

سخنگوی وزارت امورخارجه از برگزاری اجلاس مشترک مرزی ایران و عراق از 30 بهمن ماه جاری تا اول اسفندماه سال جاری در تهران با حضور معاونان وزارت خارجه ایران و عراق خبر داد.
کد خبر: ۱۵۹۹۱۸

 به گزارش ایرنا ، سید محمد علی حسینی روز یکشنبه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران افزود: به منظور فراهم آمدن مقدمات لازم برای فعال کردن مجدد ترتیبات فنی و اجرایی مندرج درعهدنامه مربوط به مرز دولتی و حسن همجواری بین ایران و عراق ، مورخ 13 ژوئن 1975 و پروتکل‌های ضمیمه و موافقتنامه‌های تکمیلی آن ازجمله شروع به کار دفترمشترک هماهنگی(سی بی‌سی) موضوع ماده دو موافقتنامه راجع به مقررات کشتیرانی در اروند رود مورخ 25 دسامبر 1975 ، این اجلاس برگزار می‌شود.

سفر حاکم دبی به تهران

سخنگوی وزارت خارجه همچنین از سفر شیخ محمد بن راشد، نایب رییس کشور امارات متحده عربی، نخست وزیر و حاکم دبی به تهران خبر داد.

به گفته حسینی، این مقام اماراتی فردا به تهران سفر خواهد کرد و دیدارهایی با دکتر محمود احمدی نژاد رییس جمهوری و پرویز داوودی معاون اول رییس جمهوری خواهد داشت.

سخنگوی وزارت امورخارجه با بیان اینکه وزیر امور خارجه امارات ، شیخ محمد بن راشد را در این سفر همراهی می‌کند، گفت: قرار است گفت و گوهایی در مورد همکاری‌های اقتصادی، سرمایه‌گذاری ، انتقال برق، صدور گاز و نحوه افزایش حجم مبادلات تجاری بین دو کشور انجام شود.

حسینی همچنین درگذشت آیت الله توسلی از یاران مبارز و صدیق حضرت امام را به مقام معظم رهبری، خانواده وی و تمامی بازماندگان و دوستانش تسلیت گفت و برای وی طلب غفران و رحمت الهی و برای خانواده‌اش اجر و صبر مسالت کرد.

علت تعویق گفت و گوهای ایران و  آمریکا در مورد عراق ، فنی بود
 

سخنگوی وزارت امورخارجه اظهارداشت که علت به تعویق افتادن گفت وگوهای بین ایران و آمریکا درمورد عراق، دلایل فنی بوده است.

‌حسینی درخصوص علت به تعویق افتادن این مذاکرات،افزود: تعویق این گفت و گوها به دلایل فنی بود و ارتباطی با موضوعات دیگر ندارد.

وی درباره سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به عراق اظهار داشت:این سفر در اسفند ماه انجام خواهد شد و هیات‌های ایرانی و عراقی مشغول فراهم کردن مقدمات لازم هستند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: در زمان مقتضی،تاریخ دقیق این سفر را اعلام خواهیم کرد.

خبرنگار دیگری از حسینی پرسید، باتوجه به ‌اینکه آمریکا ایران را متهم به دخالت در عراق کرده است، آیا انجام گفت و گوها ضرورت دارد؟

وی پاسخ داد : اظهاراتی که آقای ساترفیلد داشت در تناقض با اظهاراتی است که هفته گذشته دو تن از فرماندهان نظامی آمریکا در عراق داشتند.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: این دو فرمانده نظامی آمریکا در عراق ، اظهار داشتند جمهوری اسلامی ایران هیچ گونه دخالتی در ناآرامی ها ندارد، هیچ موضوعی در این راستا مشاهده نشده و هیچ مدرک و سندی هم وجود ندارد.

حسینی تصریح کرد که زمان بعدی گفت و گوهای ایران و  آمریکا در مورد عراق ، در آینده اعلام خواهد شد.

خبرنگار دیگری درخصوص اظهارات قائم مقام وزیرامور خارجه درباره تشکیل کمیته مشترک پیگیری عاملان ترور عماد مغنیه، سوال کرد که حسینی پاسخ داد طبیعی است مسوولان سوری این قضیه را دنبال خواهند کرد و همانطور که اعلام کردند به سرنخ‌های خوبی دست پیدا کرده‌اند.

سخنگوی وزارت امورخارجه اظهارداشت: آنچه  از سوی جمهوری اسلامی ایران مطرح شده، اعلام آمادگی برای مساعدت در این امر بوده است.

اطلاعات مربوط به سانتریفیوژهای جدید را به آژانس ارائه کردیم 


سخنگوی وزات امورخارجه درباره برخی اخبار مبنی بر آغاز به کار فعالیت نسل جدید سانتریفیوژها در نطنز ، گفت: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اطلاعاتی را درمورد این سانتریفیوژها خواسته بود که ما در اختیار آنها گذاشته‌ایم.

حسینی به سوال خبرنگاری در مورد اینکه آیا آغاز به کار فعالیت نسل جدید سانتروفیوژها در نطنز را تایید می‌کنید ، پاسخ می‌داد ، افزود: تمام فعالیت‌های جمهوری اسلامی ایران در چارچوب معاهده ان پی تی و زیر نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.

سخنگوی وزارت امورخارجه تصریح کرد: آنچه را آژانس به مصلحت و ضروری بداند در گزارش آتی خود منعکس خواهد کرد.

حسینی درپاسخ به سووالی درخصوص ادعاهای جدید غرب علیه‌ایران در آستانه ارایه گزارش محمدالبرادعی،گفت: ادعاها بطور معمول هنگامیکه همکاری‌های ایران و آژانس نتایجی در بر دارد، به‌منظوراعمال فشار سیاسی بر روند حقوقی و فنی آژانس، مطرح می‌شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد:آنها اگر چیزی دردست دارند می‌توانند به مسوولان آژانس ارایه کنند ، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز بررسی‌های فنی و حقوقی خود را انجام خواهد داد و آنچه را لازم باشد در گزارش منعکس می کنند.

در پاریس هیچ‌گونه‌گفت‌وگوی مستقیمی‌با آمریکایی ها نداشته ایم

سخنگوی وزارت امور خارجه  در پاسخ به سوالی در خصوص نشست پاریس درباره پولشویی تاکید کرد : هیچ گونه گفت وگوی مستقیمی در این نشست بین مقامات ایرانی و آمریکایی صورت نگرفته است.

وی تصریح کرد : این نشست برای بررسی مسائل پولشویی برگزار شد وکشورهای مختلفی از جمله آمریکا نیز در آن حضور داشتند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران خاطر نشان کرد : آنچه که در این زمینه مطرح شده در چارچوب این اجلاس بوده است.

 آمریکا اگر سندی داشت در اختیار آژانس می‌گذاشت

حسینی درپاسخ به سوالی درباره طرح اتهامات جدید از سوی آمریکایی ها درباره فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای ایران گفت: آمریکایی‌ها بهتراز هر طرف دیگری می‌دانند که فعالیت‌های ایران مسالمت آمیز است و از ابتدا انحرافی نداشته است.

وی تصریح کرد: اگر آمریکایی‌ها سند یا مدرکی داشتند بدون لحظه‌ای درنگ آن را در اختیار آژانس و دیگران قرار می‌دادند و یک فضای مسموم تبلیغاتی ایجاد می‌کردند.


همکاری‌ها در چارچوب مدالیته ادامه دارد

سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به سوال ‌دیگری درخصوص همکاری‌های ایران و آژانس تاکید کرد: همکاری‌ها در چارچوب مدالیته ادامه دارد ونتایج آن در گزارش آتی محمد البرادعی مدیرکل آژانس مشاهده خواهد شد.

مذاکره ناتو با طالبان

حسینی در ادامه نشست خبری خود از مذاکره برخی اعضای ناتو با طالبان در افغانستان خبر داد و خاطرنشان کرد که این امرنارضایتی اعضای دیگر ناتو را برانگیخته است و آنها تصمیم گرفته‌اند که نیرویی به افغانستان اعزام نکنند.

وی همچنین یادآورشد که بعداز گذشت 6 سال از اشغال افغانستان‌هنوز وضعیت ناامنی در این کشور همچون گذشته است.

سخنگوی وزارت امورخارجه ایران در ادامه نشست هفتگی خود با خبرنگاران در پاسخ به این سوال که آیا تهران آماده است درخصوص موضوع جزایر سه‌گانه ایرانی بااماراتی‌ها درپشت میز مذاکره بنشیند،گفت: همانطور که بارها اعلام کرده‌ایم، ایران آماده است درخصوص سوء تفاهم پیرامون جزیره ابوموسی با برادران اماراتی، رو در رو گفت و گو کند.

حسینی در پاسخ به این سوال که آیادر سفر نخست وزیر امارات به تهران در این خصوص گفت وگو خواهد شد، گفت: ما از فرصت‌هایی که پدید آید استقبال می‌کنیم.

 کمیته مشترک با سوریه

حسینی درپاسخ به سوالی درخصوص تشکیل کمیته مشترک توسط سوریه و ایران برای بررسی موضوع ترور شهید عماد مغنیه از فرماندهان ارشد مقاومت اسلامی لبنان، گفت: آنچه مسوولیت برادران سوری درخصوص کشف ماجرا است، آنها انجام می دهند و همانطور که درخبرها شنیده‌اید به سرنخ‌های خوبی هم دست یافته‌اند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران خاطرنشان کردکه تهران نیز برای مساعدت دراین زمینه اعلام آمادگی کرده است.

 ارتباطی بین سفر احمدی نژاد و تعویق مذاکرات ایران و آمریکا نیست

حسینی در ادامه نشست خبری خود درپاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا بین سفر دکتر محمود احمدی نژاد رییس جمهوری اسلامی ایران به بغداد و تعویق مذاکرات ایران و آمریکا درباره عراق ارتباطی وجود دارد گفت: ما ارتباطی بین این دو موضوع نمی‌بینیم .

پاسخ به تهدیدات رژیم صهیونیستی

خبرنگاری خطاب به حسینی گفت: روزنامه‌های صهیونیستی به نقل از اولمرت نوشته‌اند که هر گونه عملیات حزب الله خارج از لبنان با پشتیبانی ایران صورت می‌گیرد و اگر این اتفاق بیفتد ما حق تهاجم به ایران را داریم. پاسخ شما چیست؟ سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران درپاسخ به این سووال تاکید کرد: ما پاسخ مناسب را می‌دهیم .

حسینی در عین حال خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی را دراین حد نمی‌دانیم و این ادعاها را بارها شنیده‌ایم و فرماندهان نظامی ما نیز پاسخ لازم را داده‌اند .

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها