یک‌هزار سالمند بیمار در چهارمحال‌وبختیاری زیر پوشش خدمات سیار

نزدیک به یک‌هزار سالمند بیمار و وابسته به تخت در چهارمحال‌وبختیاری به‌صورت ماهانه از خدمات تیم‌های سیار بهزیستی بهره‌مند می‌شوند.
کد خبر: ۱۵۶۸۸۸۵

یک‌هزار سالمند بیمار در چهارمحال‌وبختیاری زیر پوشش خدمات سیار

 

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین، سالمندی جمعیت، یکی از موضوعاتی است که در سال‌های اخیر توجه بیشتری را به ضرورت توسعه خدمات حمایتی و مراقبتی برای این گروه جلب کرده است؛ خدماتی که از مراقبت‌های روزمره و توانبخشی تا حمایت‌های روانی و اجتماعی را دربرمی‌گیرد.

 

با افزایش سن، برخی سالمندان به دلیل بیماری، محدودیت‌های حرکتی یا مشکلات جسمی، برای انجام امور روزمره به مراقبت بیشتری نیاز پیدا می‌کنند و در چنین شرایطی، نقش خانواده و خدمات حمایتی پررنگ‌تر می‌شود.

 

در این میان، نگهداری از سالمند در خانه، در صورت فراهم بودن شرایط، یکی از شیوه‌هایی است که می‌تواند به حفظ ارتباط او با خانواده و محیط آشنای زندگی کمک کند؛ رویکردی که در بسیاری از خانواده‌ها همچنان جایگاه ویژه‌ای دارد.

 

با این حال، همه سالمندان امکان دریافت مراقبت در منزل را ندارند و برخی به دلیل شرایط خاص جسمی و فیزیولوژیک، ابتلا به اختلالاتی مانند آلزایمر یا نداشتن سرپرست و خانواده، نیازمند دریافت خدمات تخصصی و مراقبت مستمر هستند.

 

برای پاسخ به این نیازها، خدمات روزانه، مراکز شبانه‌روزی، مراقبت در منزل و تیم‌های سیار به عنوان بخشی از ظرفیت‌های حمایتی سالمندان فعال هستند تا خدمات مورد نیاز این گروه، متناسب با شرایط آنان ارائه شود.

 

در چهارمحال‌وبختیاری نیز بهزیستی با تأکید بر حفظ زندگی سالمندان در کنار خانواده، در کنار فعالیت مراکز روزانه و شبانه‌روزی، خدمات تیم‌های سیار و طرح مراقبین سالمندان را دنبال می‌کند؛ خدماتی که به گفته مدیرکل بهزیستی استان، نزدیک به یک‌هزار سالمند بیمار و وابسته به تخت را به‌صورت ماهانه زیر پوشش دارد.

 

معصومه محمدی، مدیرکل بهزیستی چهارمحال‌وبختیاری، در آیین بزرگداشت روز سالمندان اظهار کرد: نزدیک به یک‌هزار سالمند بیمار و وابسته به تخت به‌صورت ماهانه از خدمات تیم‌های سیار بهزیستی بهره‌مند می‌شوند.

 

محمدی افزود: این تیم‌ها متشکل از روانشناس، مددکار و فیزیوتراپیست هستند و خدمات مورد نیاز سالمندان را ارائه می‌کنند.

 

مدیرکل بهزیستی چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به فعالیت مراکز سالمندان در استان گفت: یک مرکز روزانه سالمندان و سه مرکز شبانه‌روزی در استان فعال است.

 

او ادامه داد: با توجه به بافت فرهنگی و سنتی استان، استقبال از مراکز شبانه‌روزی زیاد نبوده و بیشتر سالمندان در کنار خانواده زندگی می‌کنند.

 

محمدی خاطرنشان کرد: سالمندانی که شرایط خاص جسمی و فیزیولوژیک دارند، دچار اختلالاتی مانند توهم و آلزایمر هستند یا فاقد سرپرست و خانواده‌اند و امکان نگهداری آنان در منزل وجود ندارد، در مراکز شبانه‌روزی نگهداری می‌شوند.

 

در پایان، مدیرکل بهزیستی چهارمحال‌وبختیاری از اجرای طرح مراقبین سالمندان نیز خبر داد و گفت: این طرح برای سالمندانی ارائه می‌شود که در زندگی روزمره به مراقبت و حمایت بیشتری نیاز دارند و هزینه خدمات پرستاری آنان از سوی بهزیستی پرداخت می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات

نیازمندی ها