اردبیل میزبان هشتادمین اجلاس رؤسای شوراهای اسلامی کلان‌شهرها و مراکز استان‌ها

شهرداری
رئیس شورای اسلامی شهر اردبیل از برگزاری هشتادمین اجلاس مجمع مشورتی رؤسای شوراهای اسلامی کلان‌شهرها و مراکز استان‌ها به میزبانی اردبیل خبر داد و گفت: عبور از مدیریت‌های جزیره‌ای و حرکت به سمت مدیریت هماهنگ و مشترک، از مهم‌ترین ضرورت‌های امروز مدیریت شهری است.
کد خبر: ۱۵۶۸۷۲۴

میرمحمد سیدهاشمی در نشست خبری هشتادمین اجلاس مجمع مشورتی رؤسای شوراهای اسلامی کلان‌شهرها و مراکز استان‌ها اظهار کرد: این اجلاس برای نخستین‌بار به میزبانی شهر اردبیل و طی دو روز برگزار می‌شود و رؤسای شوراهای اسلامی کلان‌شهرها و مراکز استان‌ها در آن به بررسی مهم‌ترین مسائل و چالش‌های مدیریت شهری خواهند پرداخت.

وی با اشاره به شعار این اجلاس با عنوان «مودت اجتماعی در شهرها؛ پشتوانه تاب‌آوری ایران اسلامی» افزود: این اجلاسیه طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری برگزار خواهد شد و تلاش می‌شود مباحث مطرح ‌شده در آن از سطح کلی‌گویی فراتر رفته و به راهکارهای عملیاتی و قابل اجرا منجر شود.

رئیس شورای اسلامی شهر اردبیل با اشاره به چالش‌های موجود در مدیریت شهری کشور گفت: طی سالیان گذشته، در برخی موارد تصمیمات مدیریتی به‌صورت آنی بر اساس دیدگاه‌های محدود اتخاذ شده که این مسئله آسیب‌هایی را در روند خدمت‌رسانی به شهروندان به همراه داشته است.

سیدهاشمی تصریح کرد: شهرها امروز بیش از هر زمان دیگری به مدیریت هماهنگ و استفاده از ظرفیت تمامی دستگاه‌ها و نهادهای مؤثر نیاز دارند و باید از مدیریت‌های جزیره‌ای و خلق الساعه فاصله گرفته و به سمت تصمیم‌گیری‌های مشترک حرکت کنیم.

وی انتخاب رویکرد «شوراها پیشران مدیریت یکپارچه شهری» برای این اجلاس، بیانگر ضرورت عبور از نگاه‌های جزیره‌ای در مدیریت شهری است؛ افزود: بسیاری از مسائل شهری از حمل‌ و نقل و محیط زیست گرفته تا بحران مسکن، بودجه، خدمات عمومی و مسائل اجتماعی محدود به یک دستگاه یا یک شهر نیست و به همکاری و هم‌افزایی در سطوح مختلف محلی، استانی و ملی نیاز دارد.

چهار کارگروه تخصصی برای ارائه راهکارهای اجرایی

رئیس شورای اسلامی شهر اردبیل با بیان اینکه این اجلاس صرفاً محلی برای بیان دیدگاه‌های کلی نیست، گفت: مباحث اجلاس در چهار کارگروه تخصصی با سیزده دستورجلسه دنبال می‌شود که شامل فرهنگی و اجتماعی، سلامت و محیط زیست، خدمات شهری، توسعه و عمران و حقوقی و اقتصادی است.

سیدهاشمی افزود: هدف این است که با استفاده از تجربیات موفق استان‌ها و تبادل نظر میان رؤسای شوراها، به یک بیانیه مشترک و مجموعه‌ای از راهکارهای اجرایی دست پیدا کنیم تا در صورت نیاز، نتایج و پیشنهادهای این اجلاس به مجلس شورای اسلامی نیز منعکس شود.

وی با اشاره به تغییرات اقلیمی و افزایش چالش‌های زیست‌محیطی، مدیریت بحران و افزایش تاب‌آوری شهری را از دیگر محورهای مهم اجلاس عنوان کرد.

رئیس شورای اسلامی شهر اردبیل گفت: مدیریت شهری نیازمند بازنگری در برخی الگوهای سنتی است و در این زمینه موضوعاتی همچون مدیریت مصرف آب، استفاده از گونه‌های گیاهی متناسب با اقلیم، حفاظت از کمربند سبز و ارتقای تاب‌آوری زیرساخت‌های حیاتی در برابر جنگ، بحران و حوادث مورد توجه قرار خواهد گرفت.

سیدهاشمی همچنین با اشاره به ظرفیت‌های استان در حوزه جذب سرمایه‌گذاری و تأمین مالی پروژه‌ها اظهار کرد: اردبیل می‌تواند در استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و ایجاد سازوکارهای جدید تأمین مالی پروژه‌های شهری، تجربیات خود را در اختیار سایر استان‌ها قرار دهد.

وی افزود: هم‌زمان با برگزاری این اجلاس، نشست تخصصی دیگری با حضور رئیس کل بانک مرکزی در اردبیل برگزار شده است که نشان‌دهنده توجه به موضوعاتی همچون تسهیل ساخت مسکن و ایجاد سازوکارهای مشارکت میان شهرداری، شبکه بانکی و بخش خصوصی است.

رئیس شورای اسلامی شهر اردبیل سرمایه اجتماعی را یکی از مؤلفه‌های مهم تاب‌آوری جامعه دانست و از رسانه‌ها خواست در انتقال اخبار و اطلاع‌رسانی پیرامون مسائل شهری، نقش مسئولانه خود را ایفا کنند.

سیدهاشمی تأکید کرد: ایجاد اعتماد عمومی، تقویت همبستگی و حفظ انسجام میان شهروندان از مؤلفه‌های اساسی تاب‌آوری ملی است و رسانه‌ها می‌توانند در تقویت این سرمایه اجتماعی نقش مؤثری داشته باشند.

وی در پایان با اشاره به برگزاری این اجلاس برای نخستین‌بار در شهر اردبیل، آن را رویدادی مهم برای مدیریت شهری استان دانست و خواستار پوشش گسترده و حرفه‌ای رسانه‌ها از این رویداد شد تا ظرفیت‌ها و توانمندی‌های اردبیل در سطح کشور معرفی شود.

newsQrCode
ارسال نظرات

نیازمندی ها