دلایل تردید چهره های سرشناس و مطرح سیاسی برای نامزد شدن در انتخابات مجلس هشتم با در نظر گرفتن وضعیت این مقطع انتخاباتی شاید قابل درک باشد. انتخابات مجلس هشتم مهم و غیرقابل پیش بینی است . بیشتر پیش بینی ها حول این محوریت که این انتخابات در ادامه نتایج انتخابات سومین دوره شوراها و البته به صورت واضح تر جایگاه گروه های سیاسی را نشان خواهد داد، اما این انتخابات پیروز قطعی با ترکیب اکثریت و اقلیت فعلی نخواهد داشت.
حسن روحانی که او نیز در گفتگو با روزنامه جام جم ، شرکت خود در انتخابات مجلس هشتم را تاکنون بعید دانسته ، معتقد است: ترکیب مجلس هشتم بیش از هر چیز شبیه مجلس پنجم خواهد بود. یعنی یک اکثریت نسبی در برابر یک اقلیت قوی. حسین مرعشی ، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی نیز درباره پیش بینی خود از انتخابات آینده می گوید: انسان ها پیچیده اند، ایرانی ها پیچیده ترند و وقتی که جمع می شوند، آرای همه استان ها هم که جمع شود، هیچ کس نمی تواند بگوید که چه می شود، اما ترکیبی که اکنون اصولگرایان دارند، قابل دوام نیست شاید جای اقلیت و اکثریت عوض نشود، ولی اقلیت ، اقلیت قدرتمندی خواهد بود.
تردید بعدی ؛ ریاست جمهوری
یک سال و 4 ماه پس از برگزاری انتخابات مجلس هشتم ، انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری آغاز می شود. برای برخی چهره ها که هنوز خاطره ناکامی در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری نهم سنگینی می کند، شرکت در انتخابات مجلس هشتم که پیچیدگی و ابهام خاص خود را دارد، یک ریسک جدی سیاسی است.
این افراد امیدوارند با برگزاری انتخابات مجلس هشتم ، فضای شفاف تر و روشن تری را پیش روی خود ببینند و براساس نتیجه انتخابات مجلس ، برای حضور خود در انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم تصمیم بگیرند، چراکه اگر سیاق نتایج پیشین انتخاباتی در این انتخابات نیز تاثیرگذار باشد، می توان گفت: نتیجه انتخابات دوره هشتم مجلس قطعا بر نتیجه انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری تاثیرگذار خواهد بود.