از درخشش علیرضا بیرانوند تا افسوس مهدی طارمی

غیرت ایرانی، بازتاب جهانی

تیم ملی ایران با امید زیاد پا به بازی حساس مقابل تیم ملی بلژیک گذاشت؛ دیداری که در نهایت با تساوی بدون گل به پایان رسید و یکی از بهترین نمایش‌های اخیر ایران در جام جهانی را رقم زد.
تیم ملی ایران با امید زیاد پا به بازی حساس مقابل تیم ملی بلژیک گذاشت؛ دیداری که در نهایت با تساوی بدون گل به پایان رسید و یکی از بهترین نمایش‌های اخیر ایران در جام جهانی را رقم زد.
کد خبر: ۱۵۵۷۰۲۶
 
پیش از آغاز مسابقه در لس‌آنجلس، کادرفنی ایران و بازیکنان با یک ویدئوی انگیزشی به یاد لحظات مهم دوره‌های قبلی جام جهانی وارد زمین شدند؛ لحظاتی که در آن دفاع‌های فشرده، مقاومت تیمی و چند نتیجه غیرمنتظره برابر قدرت‌های بزرگ فوتبال جهان دیده می‌شد. این رویکرد، در نهایت در جریان بازی نیز بازتاب پیدا کرد.

لحظه کلیدی مسابقه در دقیقه ۵۹ رقم خورد؛ جایی که واکنش فوق‌العاده علیرضا بیرانوند مانع از گلزنی بلژیک شد و ورزشگاه را در سکوت فرو برد. این مهار، یادآور عملکردهای درخشان او در جام جهانی ۲۰۱۸ بود؛ جایی که او حتی پنالتی کریستیانو رونالدو را نیز مهار کرده بود.

قطعا مرد شماره یک مسابقه، علیرضا بیرانوند بود. او که سومین جام جهانی عمرش را تجربه می‌کند، بهترین بازیکن دیدار با بلژیک شد. امیر قلعه‌نویی در پایان مسابقه او را در آغوش گرفت و ضمن تعریف و تمجید از عملکردش خطاب به علیرضا گفت: «لر با‌غیرت.» او اضافه کرد: «آبروداری کردی. ممنونم ازت.» بیرانوند نیز در پایان مسابقه فروتنانه درباره درخشش صحبت کرد: «تمام اتفاقاتی که در زمین افتاده از خط جلو شروع می شد که مهدی طارمی حضور داشت. حتی نیمکت نشین‌ها، سیدحسین، پیام، خلیفه و مربی عالی‌مان در این اتفاق نقش داشتند و من تنها نبودم.» مهدی طارمی هم در جواب به تمجید از علیرضا پرداخت: «بیرانوند مقابل نیوزیلند کمی عصبی بود اما این بازی راحت‌تر بود بازی کرد. او عملکرد فوق‌العاده‌ای داشت و به‌خاطر این امتیاز از علیرضا قدردانی می‌کنیم.»

نمایش خیره‌کننده علیرضا بیرانوند بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها و محافل فوتبال جهان داشت. یکی از ستاره هایی که به تمجید از بیرو پرداخت جان‌لوئیجی بوفون، اسطوره فوتبال ایتالیا و یکی از بزرگ‌ترین دروازه‌بانان تاریخ بود. بوفون با اشاره به یکی از مهم‌ترین مهارهای این مسابقه گفت که چنین واکنشی از نگاه یک دروازه‌بان، از دشوارترین کارهای ممکن در فوتبال محسوب می‌شود؛ چرا که علاوه بر سرعت عمل، نیازمند جای‌گیری صحیح، زمان‌بندی دقیق و تمرکز ذهنی فوق‌العاده در شرایطی پر از فشار است.بوفون همچنین معتقد است عملکرد بیرانوند در طول مسابقه به اندازه‌ای تأثیرگذار بوده که انتخاب او به عنوان بهترین بازیکن زمین کاملا منطقی و بدون تردید است. به گفته این دروازه‌بان افسانه‌ای، زمانی که یک گلر در لحظات حساس بارها تیمش را نجات می‌دهد، شایسته‌ترین گزینه برای کسب عنوان بهترین بازیکن مسابقه خواهد بود. درخشش بیرانوند باعث شد ژوزه مورینیو هم از عملکرد فوق‌العاده گلر تیم ملی با این کلمات تمجید کند. آقای خاص گفت: بلژیک همه کار را درست انجام داد. آنها موقعیت‌های بسیار خوبی خلق کردند اما بیرانوند آنها را مهار کرد. در حمله بعدی، همان داستان تکرار شد. یک سیو دیگر. حمله بعدی، یک سیو دیگر. در نقطه‌ای، من تحلیل بلژیک را متوقف کردم و شروع به تحلیل بیرانوند کردم چون او به وضوح مهم‌ترین بازیکن زمین بود. از کسی پرسیدم که در کدام باشگاه بازی می‌کند. انتظار داشتم یک باشگاه معروف باشد. گفتند تراکتور. من تظاهر کردم که دقیقا می‌دانم در مورد چه چیزی صحبت می‌کنند اما نمی‌دانستم! اگر دروازه‌بانی می‌تواند چنین سیوهایی مقابل بلژیک انجام دهد، باید در یکی از بزرگ‌ترین باشگاه‌های اروپا بازی کند. زلاتان ابراهیموویچ، ستاره سابق تیم ملی فوتبال سوئد هم که به عنوان کارشناس یکی از شبکه‌های تلویزیونی در آمریکا فعالیت می‌کند با اشاره به درخشش دروازه‌بان‌ها گفت‌‌: ‌در چنین بازی‌هایی، دروازه‌بان‌ها نقش تعیین‌کننده‌ای دارند و در این بازی نیز عملکرد آنها بسیار تأثیرگذار بود. باید اجازه داد دروازه‌بان‌ها هم سهمی از توجه و محبوبیت داشته باشند.

 این هم گوشه‌ای دیگر از واکنش‌ها: 
 دی کویپر بازیکن بلژیک: این از آن روزهایی بود که دروازه‌بان حریف (ایران) هر توپی را که به سمتش می‌آمد مهار می‌کرد. 
 سردار آزمون: خیلی خوشحالم برای علیرضا بیرانوند، دروازه‌بان شایسته ایران که نشان داد چه ارزش‌هایی دارد و چقدر گلر فوق‌العاده‌ای است. در بازی اول دیدم که در فضای مجازی خیلی به او حمله کرده بودند و یکی از صحبت‌هایش را به تمسخر گرفته بودند، اما علی مثل همیشه زیر فشار بهترین نمایش را از خودش نشان داد.
 بعضی صفحات فوتبالی نیز تصویری از شیرجه بیرانوند را روی تنگه هرمز گذاشتند و نوشتند او تنگه را بست. 
 صفحه رسمی ESPN با انتشار تصویری از بیرانوند در کنار سه گل ستاره دیگر جام نوشت؛ «سطحی نخبه از دروازه‌بانی در این جام جهانی به نمایش گذاشته شده است.»

 طارمی در نقش رهبر تیم

مهدی طارمی هم از آن چهره‌های مهم مسابقه بود. او یک گل زد که با بدشانسی مردود اعلام شد. شوت دومش نیز با واکنش جادویی تیبو کورتوا تبدیل به گل نشد. کلیدی‌ترین کار مهدی اما زمینه‌سازی برای اخراج ناتان انگوی مدافع بلژیک بود. او در پایان مسابقه گفت: «بعد از اخراج بازیکن بلژیک به‌خاطر ذهنیت و تجربه‌ای که داشتیم، می‌توانستیم خیلی بهتر بازی کنیم. به همین خاطر می‌گویم که بازی را باختیم!»  پیش از حضور تیم‌ملی در رختکن اتفاق مهم دیگری هم رخ داد. مهدی طارمی همه بازیکنان و کادر فنی، به غیر از قلعه‌نویی را در میانه زمین جمع کرد. او که با حضور حاجی‌صفی و جهانبخش سومین کاپیتان ایران به حساب می‌آید، به نوعی بزرگ تیم است و خطاب به همه گفت: «باید با همه وجود بازی کنید. یک دیدار مهم دیگر با مصر داریم. همه وجودمان را می‌گذاریم.» مهدی همچنین به بازیکنان توصیه کرد که به سمت طرفداران بروند و از آنها به خاطر تشویق‌شان قدردانی کنند. 

 تصمیم درست امیر

قلعه‌نویی ظاهرا به جمع‌بندی درستی درباره خط دفاع رسیده است. در دیدار نیوزیلند مدافعان سردرگم و پراشتباه بودند ولی در بازی دوم عملکرد خوبی داشتند. امیر به دفاع ۵ نفره رو آورد و احتمالا حالا پشیمان است که مقابل نیوزیلند چرا از همین تاکتیک دفاع درست و ضد حمله خطرناک استفاده نکرد. شجاع خلیل‌زاده که در بازی اول بد عمل کرد در این مسابقه عالی بود. کنعانی‌زادگان هم در دو بخش دفاع و حمله موفق بود. نعمتی نیز نسبت به بازی قبل عملکرد بهتری داشت. حردانی در جناح راست خوب نبود که امیر بین دو نیمه او را از زمین بیرون کشید، جهانبخش را وینگر گذاشت و دوباره رامین را یک خط عقب‌تر آورد تا بازی‌اش بیشتر به چشم بیاید. با این تغییر تروسارد که نیمه اول موفق بود، در نیمه دوم از جریان مسابقه خارج شد. 

داد و بیداد امیر بر سر سعید

قانون جدید فیفا می‌گوید بازیکنان تعویضی ۱۰ ثانیه فرصت دارند از زمین مسابقه خارج شوند. سعید عزت‌اللهی هافبک تیم ملی اما در زمان تعویض این کار را نکرد تا داور جلوی ورود حسین‌زاده را به زمین بگیرد و یک دقیقه ایران ۱۰ نفره بازی کند. این تعلل سعید اعتراض شدید امیر قلعه‌نویی را به دنبال داشت و سر این بازیکن داد زد: «بدو دیگه.» امیر اما آرام نشد و در ادامه هم جملاتی به او گفت. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها