«تجاوز بیولوژیک» به مرزهای کشورها و نسل‌های آینده

عضو کمیته تخصصی پسماند کشور  ضمن هشدار نسبت به جنایت‌های زیست‌محیطی که جنگ تحمیلی از سوی اسرائیل و آمریکای غاصب بر کشور وارد شده گفت: آلودگی هوای ناشی از جنگ، یک «تجاوز بیولوژیک» به مرزهای کشورها و نسل‌های آینده است.
کد خبر: ۱۵۴۸۸۰۰
نویسنده وحیده حاجی محمدیاری

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: حبیبه هراتی در گفتگو با خبرنگاران در تبریز افزود: برخلاف مجروحان جنگی که امید درمان تا حدودی برایشان متصور است، ریه‌های اکوسیستم کشور که با ذرات سنگین و گازهای سمی بمباران دشمنان کودکش زخمی شده، به‌سختی بازسازی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه از منظر بهداشت حرفه‌ای، هوای پس از جنگ، کارگاهی به وسعت کشور است که در آن هیچ «کنترل مدیریتی» بر منبع آلاینده وجود ندارد، تأکید کرد: متأسفانه ماسک‌های معمولی توان مقابله با این حجم از پیچیدگی شیمیایی را ندارد.

هراتی اظهار کرد: جنگی که به کشورمان تحمیل شد فراتر از ابعاد سیاسی و انسانی، یک فاجعه عظیم شیمیایی و اتمسفری است که آثار آن تا دهه‌ها در ریه‌های اکوسیستم کشور باقی خواهد ماند و آلودگی هوای ناشی از این نبرد مسلحانه، پدیده‌ای پیچیده و چندلایه است که از لحظه انفجار آغاز شده و تا بازسازی‌های پس از جنگ ادامه خواهد یافت.

وی با یادآوری اینکه ارتش‌های آمریکا و اسرائیل به‌عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان سوخت و تولیدکنندگان دی‌اکسیدکربن هستند، گفت: جنگ تحمیلی آنها بر ایران اسلامی عملاً تلاش‌های جهانی برای کاهش گازهای گلخانه را خنثی کرده است.

به گفته وی انتشار گازهای گلخانه‌ای در یک جنگ، می‌تواند با تولید سالانه چندین کشور برابری کند یعنی این جنگ تحمیلی نه‌تنها هوای امروز را مسموم کرده، بلکه از طریق تغییرات اقلیمی، امنیت زیستی آیندگان را نیز به خطر انداخته است.

به نظر می‌رسد ابعاد جنایت‌های جنگی که آمریکا و اسرائیل در ایران مرتکب شده‌اند فراتر از تصورات هست و علاوه بر موارد انسانی و کودک کشی شامل بسیاری جنایت در زمینه‌ مسائلی همچون میراث‌فرهنگی، محیط‌زیست، زیرساخت‌ها، مراکز علمی و... نیز می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها