آبگیری آب‌بندان‌های مازندران نویدبخش فصل زراعی پربار

با آغاز فصل کشت و شالیزارها در استان مازندران آبگیری ۸۶ درصدی آب‌بندان‌ها امید را در دل کشاورزان زنده کرده است.
کد خبر: ۱۵۴۸۳۵۱
به گزارش جام جم آنلاین مازندران  ،با آغاز فصل کشت و شالیزارها در استان مازندران آبگیری ۸۶ درصدی آب‌بندان‌ها امید را در دل کشاورزان زنده کرده است.این میزان ذخیره‌سازی آب اطمینان از تأمین نیازهای آبی مزارع در فصل زراعی پیش رو را فراهم می‌کند.سیدمحمد موسوی معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با اعلام این خبر، اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۳۴۵ میلیون متر مکعب آب در یک‌هزار و ۳۴ قطعه آب‌بندان استان ذخیره شده است. این حجم که معادل ۸۶ درصد از ظرفیت کلی این سازه‌های بومی و سنتی است نقش حیاتی آب‌بندان‌ها در تأمین آب کشاورزی را بیش از پیش نمایان می‌کند.
 
وی افزود: هرچند میزان پرشدگی آب‌بندان‌ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴ درصد کاهش یافته و ذخیره آب حدود ۲۱ میلیون متر مکعب کمتر از فروردین ۱۴۰۴ است اما حجم کنونی ذخایر همچنان قابل توجه است. معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران بیان کرد: ظرفیت کلی آب‌بندان‌های مازندران ۴۰۲ میلیون متر مکعب است که این میزان با ظرفیت مخزن ۱۱ سد بزرگ و کوچک استان برابری می‌کند؛ این حجم بالا از مهار آب‌های سطحی نشان‌دهنده اهمیت استراتژیک آب‌بندان‌ها در سیستم مدیریت منابع آبی استان است.
 
موسوی خاطرنشان کرد: با توجه به شروع فصل کشت و اوج نیاز مزارع به آب وضعیت مطلوب آب‌بندان‌ها می‌تواند مایه دلگرمی کشاورزان باشد.وی اضافه کرد: این ذخایر آبی، اطمینان از تداوم آبیاری و در نتیجه امکان دست‌یابی به برداشت محصولی پربار را برای شالیکاران فراهم می‌کند که امیدواریم با مدیریت صحیح منابع آبی و استمرار این روند، شاهد فصلی زراعی موفق و پررونق در استان مازندران باشیم.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها