نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی:

جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران علت مطرح شدن مسئله خروج تهران از ان‌پی‌تی است

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین با گفتن این که آمریکا به دنبال محروم کردن حق ایران برای برخورداری از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ذیل پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی است، علت مطرح شدن احتمال خروج تهران از این پیمان بین‌المللی را حملات غیرقانونی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران دانست.
نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین با گفتن این که آمریکا به دنبال محروم کردن حق ایران برای برخورداری از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ذیل پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی است، علت مطرح شدن احتمال خروج تهران از این پیمان بین‌المللی را حملات غیرقانونی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران دانست.
کد خبر: ۱۵۴۷۴۳۷

به گزارش جام جم آنلاین، «میخاییل اولیانوف»، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین در بیانیه‌ای گفت که چشم‌انداز خروج احتمالی ایران از پیمان منع اشاعه تسلیحات اتمی (ان‌پی‌تی) در پی حملات غیرقانونی آمریکایی-صهیونیستی به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران شکل گرفته است.

اولیانوف در بیانیه‌ای به شبکه روسی RTVI گفت: ایده خروج از پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی در محافل سیاسی، عمومی و پارلمانی ایران در حال افزایش محبوبیت است. بی‌تردید مسبب این امر آمریکا و اسرائیل هستند. آنها از طریق تجاوز گسترده و بی‌دلیل خود علیه ایران، شدیدترین ضربه را به رژیم منع گسترش تسلیحات اتمی وارد کرده‌اند.

اولیانوف افزود: اجازه دهید یادآوری کنم که پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی بر اساس توازن منافع شکل گرفته است. کشور‌های غیرهسته‌ای عضو آن متعهد شدند که سلاح هسته‌ای به دست نیاورند و در مقابل، حق مسلم خود برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای به آنها اعطا شد. ایالات متحده به دنبال آن است که با ابزار نظامی ایران را از این حق محروم کند و بر برچیده شدن کامل برنامه هسته‌ای آن اصرار دارد؛ بنابراین تعجب‌برانگیز نیست که صدا‌های حامی خروج از این معاهده در ایران بلندتر می‌شود.

این دیپلمات ارشد روس بیان کرد: اگر آمریکا و اسرائیل خواهان تحقق چنین سناریویی نیستند، باید فورا عملیات نظامی را متوقف کرده و در نهایت وارد مذاکرات جدی شوند و حق قانونی تهران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را به رسمیت بشناسند.

نماینده روسیه در وین با گفتن این که مسکو «خواهان تقویت هرچه بیشتر رژیم منع گسترش تسلیحات اتمی مبتنی بر ان‌پی‌تی» است، ابراز امیدواری کرد که ایران چنین تصمیمی نگیرد.

«اسماعی بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران پیشتر در نشست خبری خود در این در پاسخ به سوالی درباره احتمال قرار گرفتن طرح خروج از ان‌پی‌تی در دستور کار مجلس شورای اسلامی گفت: تعدادی از نمایندگان اعلام کرده‌اند که این موضوع را بررسی می‌کنند. البته باید به این موضوع نیز توجه داشت که یک سوال منطقی در افکار عمومی ایران وجود دارد که فایده عضویت ایران در سندی که برخی از طرف‌ها در سطح بین الملل اجازه نمی‌دهند ما از حقوق گنجانده شده در آن استفاده کنیم چیست؟ 

او افزود که «ایران کماکان در ان‌پی‌تی است و تا زمانی که عضو این سند هستیم به تعهدات خود پایبند خواهیم بود.»

بقایی تاکید کرد: ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست ولی همان طور که گفتم سوال مورد اشاره در برخی از افکار عمومی مطرح است و این به‌خاطر رویکرد آژانس و برخی از کشور‌های عضو آژانس در ارتباط با موضوع حقوق ایران است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها