بارش باران ، حدنصاب مجلس را نمناک کرد

تغییر جو هوای تهران و شروع یک روز بارانی که از روز پیش نوید آن داده شده بود، ظاهرا تاثیر خود را بر حدنصاب جلسه علنی دیروز گذاشت
کد خبر: ۱۵۳۴۱۹
و باعث شد مجلس شورای اسلامی روز گذشته کمتر از 2ساعت جلسه علنی داشته باشد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی جام جم ، بی نصاب بودن مجلس از حضور «نمایندگان مردم» در صحن علنی مجلس باعث شد جلسه در ساعت 8.45 رسمیت پیدا کند، اما بلافاصله از حدنصاب بیفتد و در ساعت 10.50 به دلیل این که عددی برای رای گیری وجود نداشته باشد، جلسه به تعطیلی کشیده شود.
در حالی که مجلس برای رای گیری از نمایندگان از میان حدود 285 نماینده موجود باید عدد 194 نماینده را برای تشکیل جلسه داشته باشد، ولی تابلوی اعلانات مجلس تنها اعداد 187 ، 190 و در نهایت 181 را نشان داد.
بی نصابی مجلس از حضور نمایندگانش موجب اعتراض رئیس مجلس نیز شد، تا حدی که غلامعلی حدادعادل خواستار خارج نشدن نمایندگان از صحن علنی شد و خطاب به آنان گفت: ما امروز اسامی بلندبالای نمایندگانی را که بدون اجازه و مرخصی مجلس را ترک می کنند و یا نمی آیند، قرائت می کنیم تا مردم متوجه شوند.
وضعیت دیروز صحن علنی حتی مورد اعتراض برخی نمایندگان قرار گرفت ، به طوری که محمدمهدی مفتح هنگامی که قصد داشت درباره لایحه مسکن پیشنهادی ارائه کند، به حدادعادل گفت که آماده استماع صحبت های وی نیست ، اما رئیس مجلس خطاب به وی تاکید کرد که حرف خود را بزند؛ چون مجلس آماده است.
اما تذکرات و اعتراضات آقای رئیس مجلس هم کارساز نشد و حتی برخی نمایندگان با رفتن به کنار در ورودی ، قصد بیرون رفتن از مجلس را داشتند و این اقدام باز به عصبانیت رئیس خونسرد مجلس انجامید و خطاب به نمایندگان گفت: هر کس بخواهد از مجلس خارج شود، من تذکر می دهم.
حداد حتی از مسوولان و ماموران انتظامی مجلس خواست تا درهای صحن علنی را ببندند تا کسی از صحن خارج نشود و گفت: من نمی دانم این چه سری است که همه علاقه دارند به مجلس بیایند و نماینده شوند، اما وقتی به مجلس راه می یابند، می خواهند از آن بیرون بروند.
وی وقتی مخبر کمیسیون عمران (ولی آذروش ، نماینده اردبیل) را برای دفاع از لایحه مسکن دعوت کرد، ولی اثری از این نماینده در صحن ندید نیز گفت: ظاهرا امروز هم ایشان رفته اند اردبیل!
به هر حال بعد از حدود 2 ساعت بی نصابی جلسه و قرار گرفتن محمدرضا باهنر در جایگاه رئیس ، وی بناچار با دیدن عدد بسیار کم نمایندگان ، گفت: عده ای از نمایندگان برای شرکت در مراسم تولد امام رضا (ع) به مشهد رفته اند و تعدادی هم با رئیس جمهور در اردبیل هستند لذا ما جلسه را به دلیل نداشتن حدنصاب تعطیل می کنیم.
چنین سخنانی باعث شد مجلس ساعت 10.50 تعطیل شود و برخی نمایندگان بعد از خروج از جلسه علنی با خوشحالی از این وضعیت با صدای بلند به خبرنگاران می گفتند: «خانم معلم ما نیامده است.»

فعالیت ساختمانی در شیراز ندارم

اما دیروز قبل از ورود به دستور جلسه علنی ، هنگامی که تذکرات کتبی نمایندگان از سوی رئیس قرائت می شد، حدادعادل رئیس مجلس شورای اسلامی درپی تذکر چند نماینده به رئیس دادگستری شیراز درباره برج های دوقلوی این شهر گفت: بنده هیچ فعالیت ساختمانی در شیراز ندارم .وی گفت: برخی سایت های ضدانقلاب و برخی به بنده نسبت داده اند که صاحب برج های دوقلوی شیراز هستم ، اما بنده که رئیس مجلس باشم ، اعلام می کنم هیچ ربطی با این موضوع ندارم.
حدادعادل افزود: من هیچ فعالیت ساختمانی در شیراز ندارم که بخواهم برج های 60 طبقه بسازم.
وی تاکید کرد: این مساله را از باب دفاع از حیثیت مجلس عرض کردم.

مالکان زمین های بایر «مسکونی» مالیات می دهند

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در عین بی حدنصاب بودن جلسه علنی دیروز، اما به یک ماده از لایحه ساماندهی مسکن رسیدگی و مقرر کردند، مالکان زمین های ساخته نشده ای که قابلیت ساخت وساز مسکونی دارند، در صورتی که در این زمین ها به ساخت مسکن اقدام نکنند، سالانه باید 12 درصد ارزش معاملاتی زمین را مالیات دهند.

اختلاف عمیق در مورد تحقیق و تفحص از قوه قضاییه وجود دارد


محمد دهقان ، عضو کمیته تحقیق و تفحص از قوه قضاییه گفت: واقعیت این است که اختلاف نظر عمیقی بین قوه قضاییه و مجلس درباره اصل تحقیق و تفحص از قوه قضاییه وجود داشته و دارد.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی در گفتگو با روزنامه جام جم افزود: برخی افراد که در قوه قضاییه فعالیت داشتند، بعد از این که براساس اسناد به دست آمده ، از وضعیت خود نگران شدند، تلاش زیادی کردند که ذهن مسوولان عالی رتبه قوه قضاییه را که انسان های پاکیزه ای بودند، مخدوش کنند.
وی تاکید کرد: این افراد با زیر سوال بردن اصل تحقیق و تفحص ، تلاش کردند در حاشیه امنی که در گذشته ، برای خود فراهم کرده بودند، پنهان بمانند.نماینده چناران و طرقبه تاکید کرد: متاسفانه ترفند این افراد تا اندازه ای موثر واقع شد و کار قانونی مجلس شورای اسلامی با ممانعت دستگاه قضایی مواجه شد که البته جلسات مختلفی برای رفع این ممانعت ، با تعدادی از مسوولان قوه قضاییه برگزار گردید و حتی رئیس مجلس شورای اسلامی وارد ماجرا شد.
عضو کمیته تحقیق و تفحص از قوه قضاییه گفت: اگرچه قوه قضاییه در تحقیق و تفحص خود همکاری نکرد؛ اما تعدادی از دستگاه های رسمی مرتبط با قوه قضاییه که اطلاعات وسیعی از نارسایی موجود این قوه داشتند، اسناد و مدارک خود را در اختیار افراد و هیات تحقیق و تفحص قرار دادند.
دهقان افزود: در جلسات مشترکی که بین اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی و اعضای تحقیق و تفحص برگزار شد، قرار شد نگارش متن از سوی هیات 5 نفره انجام شود و الان نسخه ای از نگارش تحقیق و تفحص آماده است که در صورتی که هیات 5 نفره ، این نسخه را تایید کند، به جلسه مشترک مذکور (کمیسیون و هیات) جهت تصمیم گیری نهایی ارجاع و به صحن علنی مجلس برای قرائت آن احاله می شود

به گزارش خبرنگار پارلمانی جام جم ، مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی لایحه ساماندهی ، حمایت از تولید و عرضه مسکن ، تعیین کرد در محدوده شهرهایی که دولت تعیین می کند، اراضی بایر با کاربری مسکونی ، سالانه مشمول مالیات به نرخ 12 درصد بر ماخذ ارزش معاملاتی است.
مالکان این اراضی نیز مکلف شدند مالیات اراضی بایر خود را هر سال با تسلیم اظهارنامه مالیاتی مربوط تا آخر اردیبهشت ماه سال بعد به اداره امور مالیاتی محل وقوع ملک تسلیم و مالیات متعلق را طی این مدت پرداخت کنند.
گفتنی است ، نمایندگان در تبصره های مربوط به این ماده موارد مستثنا از پرداخت مالیات را نیز به این ترتیب تعیین کردند.

هنوز به ایده آل نرسیده ایم

مهدی چمران ، عضو ائتلاف آبادگران در پاسخ به این که چقدر جبهه متحد اصولگرایان را قبول دارید و آیا ضلع چهارم اصولگرایان در جبهه نقش دارد یا این که چرا هنوز عضوی از طرف آقای قالیباف و یا آبادگران در جبهه حضور ندارد، گفت: ایده آل آن است که همه این افراد یا گروه ها یا وزن ها به تناسب خود در جبهه متحد اصولگرایان حضور داشته باشند که ایده آل باید انجام شود و البته نمی دانم هنوز به این ایده آل رسیده اند یا خیر؛
وی گفت: آبادگران در این زمینه و درباره حمایت خود باید فکر کنند و به میزان و درصدی که از پیشنهادهای آنان در جبهه اصولگرایان پذیرفته می شود، حمایت خود را تنظیم کنند.
وی افزود: البته سعی می کنیم این پیشنهادها پذیرفته شود و جلسه داریم تا ببینیم چه می شود.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها