تهدیدهای توخالی واشنگتن فایده ای ندارد پاکستان: نماینده امریکا حرف تازه ای نداشت

پاکستان اعلام کرد جان نگرو پونته نماینده اعزامی امریکا به پاکستان هیچ پیشنهاد تازه ای نداشت و پس از تاکید به پرویز مشرف برای اعاده دموکراسی و آزاد کردن هزاران مخالف سیاسی، ضمانتی دریافت نکرد.
کد خبر: ۱۵۳۰۴۸

به گزارش اسوشیتدپرس ، محمد صدیق سخنگوی وزارت خارجه پاکستان گفت: حرف تازه ای نبود. امریکایی ها روزها است همین حرف ها را می زنند. نگرو پونته همان ها را تکرار کرد.
نگرو پونته معاون وزارت خارجه امریکا پیش از ترک پاکستان گفت امیدوار است رییس جمهور مشرف به حرف هایش گوش دهد و قبل از برگزاری انتخابات در ژانویه مخالفان را آزاد کند.
نگرو پونته در سفارت امریکا به خبرنگاران گفت: از دولت خواسته به این اقدامات خاتمه دهد حالت اضطراری را لغو و تمام بازداشت شدگان سیاسی را آزاد کند. حکومت اضطراری با انتخابات آزاد، عادلانه و معتبر سازگار نیست.
اما به نظر می رسد مشرف قصد دارد علی رغم هشدارهای واشنگتن، که از حرف فراتر نرفته وبا قطع کمک های نظامی همراه نبوده، به کار خود ادامه دهد.
مشرف تاکید کرده فقط در صورتی حالت اضطراری را لغو خواهد کرد که اوضاع امنیتی کشور بهتر شود.
وی گفت چنین اقدامی پیش از برگزاری انتخابات، در 9 ژانویه، بعید است. مخالفان نیز می گویند وقتی هزاران نفر از مخالفان بازداشت هستند و احزاب سیاسی حق برگزاری اجتماعات ندارند، چگونه می توان انتخابات آزاد و عادلانه برگزار کرد.
صدیق تکرار کرد دولت تلاش می کند انتخابات آزاد برگزار کند. نگرو پونته اعتراف نکرد که ماموریت او شکست خورده است و گفت "در دیپلماسی، همانطور که می دانید، وقتی چنین بحث هایی می کنیم جواب های فوری نمی گیریم. اطمینان دارم مشرف به طور جدی مشغول بررسی حرف هایی است که زدیم."
کاخ سفید نیز اعلام کرد سفر نگرو پونته بی فایده نبوده است. گوردون جاندرو، سخنگوی کاخ سفید برای شورای امنیت ملی امریکا، گفت: نگرو پونته موضع جورج بوش را درباره ضرورت لغو حالت اضطراری و انجام سایر اقدامات لازم، تکرار کرد و ما مطمئن هستیم که مشرف دربازگرداندن کشورش به مسیر دموکراسی به این توصیه ها توجه خواهد کرد. مقامات ارشد دولت بوش علنا گفته اند قصد قطع میلیاردها دلار کمک نظامی سالانه به پاکستان را ندارند.
در این حال بی نظیر بوتو به شبکه تلویزیونی سی ان ان گفت به عقیده او نگرو پونته کار درستی کرد که از ژنرال مشرف خواست محدودیت رسانه ها را لغو و هزاران مخالف سیاسی و فعال حقوق بشر را آزاد کند و از فرماندهی ارتش کنار برود... ما نمی دانیم وقتی این همه مردم زندانی هستند و رسانه ها تحت سانسور قرار دارند، چگونه می توان انتخابات آزاد برگزار کرد.
خانم بوتو حاضر به انتقاد از امریکا نشد که چرا کمک هایش را به دولت مشرف قطع نکرده است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها