استاندار کرمانشاه: برگزاری جلسات اشتغال از سر فراغت نیست

پیشرفت منطقه آزاد قصرشیرین کند است

۴۲۵ دشت بحرانی و ممنوعه داریم

سالانه ۲۸۰ میلیارد مترمکعب از بارش‌های کشور تبخیر می‌شود

کرمانشاه به گفته رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور، از مجموع بارش‌های سالانه کشور حدود ۲۸۰ میلیارد مترمکعب آن تبخیر و تعریق می‌شود که می‌توان با مدیریت درست ۱۵ تا ۲۰ میلیارد متر مکعب از آن را به کسری مخازن خود اضافه کنیم.
کد خبر: ۱۵۲۸۹۳۸

جام جم آنلاین؛ عطاء الله ابراهیمی، روز چهارشنبه ۲۸ آبان در مراسم افتتاح همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری کشور به میزبانی دانشگاه رازی کرمانشاه، با تاکید براینکه جوامع محلی مهمترین عنصر برای مدیریت حوزه آبخیزداری در کشور هستند، اظهارکرد: در حال حاضر حدود یک میلیون خانوار در کشور به شکل مستقیم بهره بردار مراتع  و حدود چهار تا پنج میلیون خانوار نیز بهره‌بردار کشاورزی هستند که می‌توانند تاثیری مستقیم روی مدیریت حوزه آبخیزداری داشته باشند. 

وی افزود: باید برای مدیریت حوزه‌های آبخیزداری در کشور به دنبال مدیریت جامع مشارکتی باشیم که در آن جوامع محلی نیز نقش مهمی دارند. 

رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور تصریح کرد: ایران از نظر دانش بومی استفاده از منابع آبی یکی از غنی‌ترین کشورهای دنیا است و تاکنون حدود ۱۰۰ نوع فناوری و سیستم بهره برداری از زمین در کشورمان شناسایی شده است. 

ابراهیمی در ادامه با تاکید براینکه در حال حاضر وضعیت منابع آبی در کشور خوب نیست، اظهار کرد: از مجموع حدود ۶۰۹ دشتی که در کشور وجود دارد، ۴۲۵ دشت در وضعیت ممنوعه یا بحرانی قرار دارند. 

رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور با بیان اینکه می‌توانیم با بهره برداری مناسب وضعیت منابع آبی کشور را بهبود ببخشیم، عنوان کرد: هم اکنون سالانه حدود ۲۸۰ میلیارد مترمکعب آب در کشور تبخیر و تعریق می‌شود که با مدیریت مناسب و آبخیزداری می‌توانیم از این ظرفیت استفاده کرده و بخشی از چالش‌های حوزه منابع آب کشور را رفع کنیم. 

وی در ادامه با تاکید براینکه در بحث آبخیزداری باید رویکرد مدیریتی جامع را در نظر بگیریم، عنوان کرد: رویکرد مدیریت جامع می‌گوید که ما همه حوزه‌ها اعم از آب، خاک ،پوشش گیاهی، انسان و کاربری اراضی را به صورت یک سیستم و یکپارچه ببینیم و تنها روی حاکمیت آب تمرکز نداشته باشیم. 

ابراهیمی گفت: در این رویکرد روی مشارکت جوامع محلی بسیار تاکید شده، چراکه بدون مشارکت آنها امکان اجرایی شدن کامل برنامه‌ها وجود ندارد. 

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها