رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر همدان:

مرکز اسناد و کتابخانه ملی در صدد حفظ هویت ایرانی ـ اسلامی است

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه مرکز اسناد و کتابخانه ملی در مسیر حفظ هویت ایرانی و اسلامی نقش‌آفرین است، گفت: تقویت این مرکز زمینه‌ساز تحول، تعالی و پیشرفت کشور در آینده خواهد بود.
کد خبر: ۱۵۲۶۹۰۲

به گزارش جام جم آنلاین همدان، علی رضایی در جلسه کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورا با موضوع گردآوری، ساماندهی و ثبت اسناد موجود در شهرداری و شورای شهر که با حضور رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی مدیریت غرب کشور برگزار شد، اظهار داشت: جامعه‌شناسان و مورخان معتقدند برای شناخت یک ملت باید هویت، نگرش، رفتار و منش آن را در طول زمان بررسی کرد.

وی با اشاره به نقش حوادث تاریخی در شکل‌گیری هویت ملی گفت: تاریخ ایران اسلامی سرشار از وقایع بزرگ و کوچک است که روحیه، اندیشه و منش جامعه معاصر را تحت تأثیر قرار داده است.

رضایی فتح ایران به‌دست سردار یونانی در پیش از اسلام را حادثه‌ای بزرگ و اثرگذار دانست و افزود: با ورود اسلام و ایجاد تحول بنیادین در اندیشه و رفتار ایرانیان، فصل نوینی در تاریخ کشور آغاز شد.

وی با اشاره به حادثه کربلا و شهادت سرور آزادگان عالم و اسارت آل‌الله خاطرنشان کرد: آثار و تجلیات این واقعه را امروز در زندگی فردی و اجتماعی خود مشاهده می‌کنیم.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورا شکل‌گیری حکومت صفویه به‌عنوان نخستین حکومت شیعی ملی در ایران را رخدادی تأثیرگذار بر هویت سیاسی و فرهنگی دانست و ابراز کرد: در دوره قاجار نیز دخالت قدرت‌های اروپایی در مناسبات داخلی و خارجی کشور اثرات قابل‌توجهی بر جای گذاشت.

رضایی نهضت مشروطه در پایان دوره قاجار را جنبشی بزرگ برشمرد و بیان کرد: در این برهه برای اولین بار قانون اساسی ایران تدوین شد و نهادهای ملی شکل گرفت که تأثیرات بزرگی در فرهنگ ایرانیان داشت.

وی با بیان اینکه بعد از جنگ جهانی دوم حکومت ایران سرسپرده و وابسته به آمریکا شد، گفت: ایران حافظ منافع آمریکا در منطقه حساس خلیج فارس و در خدمت سیاست‌های آمریکا بود.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای شهر همدان تصریح کرد: وقوع انقلاب اسلامی یک تحول بنیادی در حوزه فرهنگی، اجتماعی، سیاست داخلی و خارجی و تأمین سیاست خارجی ایجاد کرد که به واسطه این تحول در دوران دفاع مقدس شاهد ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بودیم.

رضایی با تأکید بر نقش مرکز اسناد در حفظ هویت ملی خاطرنشان کرد: این مرکز با گردآوری و نگهداری اسناد تاریخی و معاصر به حفظ سرمایه‌های هویتی کشور کمک می‌کند و باید برای تحقق رسالت خود با قدرت و اقتدار بیشتری فعالیت کند.

وی با تأکید بر اینکه همه وظیفه کمک به مرکز اسناد و کتابخانه‌های غرب کشور را داریم تا رسالت خود را با قوت و اقتدار با بیشترین تأثیر انجام دهد، ادامه داد: تقویت این مرکز می‌تواند مسیر تحول، تعالی و پیشرفت آینده کشور را هموار سازد و خوشبختانه علاقمندی و آمادگی همکاری در مرکز اسناد وجود دارد.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای شهر همدان خواستار ارسال مصوبات شورا و صورت‌جلسات مؤثر شهرداری به مرکز اسناد شد و اظهار کرد: شهردار نیز نگاه ویژه‌ای به تاریخ شفاهی شهرداری دارد و اقدامات این حوزه باید استمرار یابد.

رضایی همچنین بر اطلاع‌رسانی عمومی از طریق آموزش شهروندی تأکید کرد و گفت: شهروندان می‌توانند اسناد ارزشمندی همچون نسخ خطی را برای حفظ و انتقال به نسل‌های آینده به مرکز اسناد ارائه دهند.

وی یادآور شد: اسناد هویت‌بخش و هویت‌ساز، بخشی از رسالت فردی و سازمانی ما هستند و جمع‌آوری و نگهداری آنها از عوامل مهم تحقق تحول و تعالی کشور است.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ارائه گزارش مشاور از مطالعات رصدخانه ابن‌صلاح همدانی بیان کرد: نگران از دست رفتن فرصت سرمایه‌گذاری در رصدخانه هستیم و باید در بودجه سال آینده علاوه بر تعمیرات، تمهیدات لازم برای تجهیز آن نیز دیده شود و مراحل اجرایی آن در سال اجرایی آغاز گردد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها