مدیرعامل انجمن دیابت کشور:
4 میلیون نفر در کشور مبتلا به دیابت هستند
مدیرعامل انجمن دیابت کشور گفت: چهار میلیون نفر از جمعیت کشور ما مبتلا به دیابت هستند.
کد خبر: ۱۵۲۵۷۴
اسدالله رجب امروز در همایش روز جهانی دیابت بیان داشت: دیابت یا بیماری قند بیماری است که به علت ناتوانی بدن در تولید و یا مصرف انسولین ایجاد می شود.
وی ادامه داد: شش درصد جمعیت بالای 20 سال در جهان که 246 نفر میشوند مبتلا به دیابت هستند و در سال 2هزار25 این تعداد در جهان به 380 میلیون نفر خواهد رسید.
به گزارش خبرگزاری فارس ، مدیرعامل انجمن دیابت کشور اضافه کرد: در کشور ما بدلیل افزایش زندگی شهر نشینی، کاهش فعالیت های جسمی و تغذیه نامناسب هر پانزده سال یکبار تعداد بیماران دیابتی سه برابر می شود.
وی با اشاره به دیابت نوع یک و دو اظهار داشت: دیابت نوع یک در کودکان و نوجوانان شایعتر است ولی امروز شاهد افزایش بیماری دیابت نوع دو در این قشر از جامعه هستیم که برای درمان بیشتر این نوع دیابت به فعالیت جسمی و تغذیه سالم نیاز است.
رجب افزود:25 درصد از کودکان مقطع دبستانی دارای افزایش وزن هستند و با توجه به افزایش دیابت نوع دوم در این مقطع سنی و کاهش سن در مبتلایان به دیابت نوع دو، شعار امسال دیابت در خصوص کودکان و نوجوانان است.
وی یادآور شد: نوع دیگری از دیابت، دیابت حاملگی است که پنج درصد خانم های باردار به این دیابت مبتلا می شوند که این نوع دیابت با دیگر بیماریها همراه است.
مدیرعامل انجمن دیابت کشور تصریح کرد: بیماری دیابت اکثرا بدون علائم است به همین دلیل برخی افراد مبتلا به دیابت، از بیماری خود بی خبر هستند و سی درصد از مبتلایان به دیابت با مشکل در بینائی متوجه بیماری خود می شوند.
وی با اشاره به اینکه 80 درصد بیماران دیابتی مبتلا به چاقی هستند تاکید کرد: بروز دیابت در هر سنی ممکن است و هشتاد درصد می توانیم از بروز دیابت جلوگیری کنیم که ورزش، تغذیه مناسب و کاهش وزن از عوامل موثر در پیشگیری بیماری دیابت هستند.
رجب اضافه کرد: دیابت اگر چه یک بیماری است ولی اگر کنترل شود طول عمر انسان را افزایش می دهد از این رو بیماری دیابت یک نعمت الهی است که سبب می شود فرد مبتلا به دیابت، قند خون خود را کنترل کرده و دچار معضلاتی نظیر چاقی، بیماری های گوارشی و سرطان ها نشود.
وی سابقه دیابت در خانواده، چاقی، سن بیش از سی سال، سابقه تست تحمل قند مختل، سابقه دیابت در حاملگی، استرس مداوم، سندرم تخمدان کیستیک، فشار خون بالا و چربی زیاد را از جمله عوامل مهم در ایجاد بیماری دیابت دانست.
در ادامه معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین گفت: در استان قزوین در بررسی هایی که به عمل آمده است پنج و چهار دهم مردان و شش و یک دهم زنان مبتلا به بیماری دیابت هستند که تعداد این افراد ممکن است افزایش یابد زیرا بسیاری از مبتلایان به بیماری دیابت از بیماری خود آگاه نیستند.
فرزاد مهرام ادامه داد: در زمینه بیماری دیابت نهادها و دستگاه های غیردولتی در سطح استان و کشور فعالیت می کنند که تنها سازمان غیردولتی که در زمینه دیابت در استان به رسمیت شناخته می شود انجمن دیابت ایران شاخه قزوین است.
وی تاکید کرد: این مجموعه پسوند و یا پیشوندی ندارد از این رو از بیماران دیابتی خواهشمندیم به این مرکز رسمی مراجعه کرده زیرا مواردی را شاهد بوده ایم که افراد غیر صلاحیت در خصوص این بیماری دخالت کرده اند و مشکلاتی را موجب شده اند.
در ادامه استاد یار دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین با اشاره به اهمیت کنترل استرس در بیماران دیابتی بیان داشت: دیابت ناشی از استرس نیست ولی استرس عامل بسیار مهمی در افزایش و یا کاهش قند خون است.
حسین قافله باشی افزود: یکی از دلایل استرس زا، نارضایتی از زندگی است که وقتی ما بیش از توانایی خود انتظار داشته باشیم دچار استرس می شویم از این رو باید با برخورد منطقی با مسائل و جلوگیری از استرس های بی مورد، بیماری دیابت را کنترل کنیم.