به گزارش خبرنگار جامجم، تحقیقات پلیسی درباره این پرونده از آخرین روزهای سال ۱۳۸۷ و با مرگ مرموز نوعروس ۲۰ سالهای در خانه خواهرش در پاکدشت آغاز شد. بررسیهای اولیه حکایت از مرگ زن جوان بر اثر گازگرفتگی داشت و جسد الهام با دستور قضایی به پزشکی قانونی منتقل شد.
شوهر خواهر الهام در تحقیقات گفت: الهام و مهدی ۴۰ روز قبل عروسی کرده بودند. روز حادثه قرار بود همسرم را به بیمارستان ببرم، به همین دلیل از الهام خواستم به خانهام بیاید و مراقب فرزند خردسالمان باشد. الهام و شوهرش ساعت ۱۲ شب به خانهام آمدند و مهدی بعد از دو ساعت به خانهاش بازگشت. صبح همسرم را به بیمارستان بردم اما ساعت ۱۰ صبح هر چه با الهام تماس گرفتم جواب نداد. نگران شدم و خواهرم را مقابل خانهمان فرستادم. او وقتی الهام در را به رویش باز نکرده بود، با کمک پسر همسایه در را باز کرده و بعد از ورود به خانه با جسد الهام ربهرو شده بود.
چند روز پس از مرگ نوعروس، پزشکی قانونی اعلام کرد روی گردن الهام شیاری عرضی و کبودی وجود داشته و در نمونه خونش منوکسیدکربن دیده نشده است.
پس از این گزارش فرضیه قتل مطرح و با شکایت پدر الهام، دامادش مهدی دستگیر شد. مرد جوان با انکار قتل گفت: من و الهام فقط ۴۰ روز زندگی مشترک داشتیم و رابطهمان هم خوب بود. هیچ دلیلی هم برای کشتن او نداشتم. هفت ماه بعد از این ماجرا مهدی با قرار وثیقه آزاد شد چون مدرکی علیه پیدا نشدهبود اما پدرزنش با طرح ادعایی جدید گفت: الهام و مهدی در همین مدت ۴۰ روز با هم اختلافات شدیدی داشتند. دخترم همسر دوم مهدی بود. او به الهام گفته بود همسر اولش باردار است و میخواهد بعد از وضع حمل بچه را به الهام بدهد تا بزرگ کند که الهام با این کار مخالف بود. همین باعث اختلاف شدید میان آنها شده بود.
با این ادعا، مهدی بار دیگر بازداشت شد اما وکیلش با ارائه مدارکی در خصوص بیگناهی او به دادگاه گفت: آنتن دهی گوشی مهدی نشان میدهد او در زمان مرگ همسرش در بومهن بوده است. همکارانش هم حضور او را تایید میکنند. از سوی دیگر در نظریه پزشکی قانونی آمده در معده الهام دو قرص خوابآور وجود داشته که تداخل دارویی آنها میتواند باعث خفگی شود. الهام در خانه خواهرش جان باخته و احتمال دارد شوهرخواهرش در مرگ او نقش داشته باشد.
پس از دفاعیات وکیل مهدی، شوهرخواهر الهام بازداشت شد اما پدر زنش با اعلام اینکه از داماد بزرگش شکایتی ندارد، او به همین دلیل آزاد شد.
پس از رسیدگی قضایی طولانی به این پرونده از سوی قضات شعبه ۱۰۱ دادگاه پاکدشت، برای مهدی قرار منع تعقیب صادر شد. با اعتراض اولیای دم الهام به این قرار، پرونده به شعبه چهارم دادگاه کیفری یک استان تهران ارسال شد. در جلسه رسیدگی به پرونده در دادگاه کیفری یک استان تهران اولیای دم درخواست قصاص دامادشان را مطرح کردند اما مهدی منکر این اتهام شد.
وکیلش هم در دفاع از موکلش گفت: به دلیل اینکه ابتدا فرضیه گازگرفتگی مطرح شده بود، بازپرس جنایی در محل حاضر نشد تا تحقیقات جنایی تکمیل شود. از سوی دیگر ساعت مرگ زن جوان نامشخص مانده و رضایت پدر الهام نسبت به داماد بزرگش باعث شد تحقیقات کامل نشود. تقاضای صدور حکم برائت موکلم را دارم. قضات شعبه چهارم دادگاه کیفری استان تهران پس از رسیدگی به این پرونده و با توجه به اینکه پسر همسایه گفته بود بعد از ورود به خانه بوی گاز به مشامم رسید و پسر بچه استفراغ میکرد و گزارش نهایی پزشکی قانونی درباره احتمال مرگ الهام در اثر گازگرفتگی، مهدی را از اتهام قتل تبرئه کردند. با اعتراض اولیای دم به این حکم، پرونده به دیوان عالی کشور ارسال شد که قضات دیوان عالی بعد از ۱۶ سال حکم تبرئه را تایید کردند تا این پرونده بعد از کش و قوس قضایی بسته شود.