ضعف شبکه توزیع بهای گوشت را افزایش داده است

چند روز پیش وزیر جهاد کشاورزی طی مصاحبه ای اعلام کرد که هیچ قصابی در کشور دام زنده به بالاتر از 2350 تومان نخریده که اگر مدرک فنی لحاظ شود قیمت گوشت حداکثر 4700 تومان و با احتساب 20 درصد سود
کد خبر: ۱۴۷۲۳۹
حدود 5500 تومان باید باشد ولی برخی سودجویان گوشت را بالاتر از این مبلغ می فروشند.
این سخنان بیانگر آن است که وزیر جهاد کشاورزی نیز افزایش قیمت گوشت به دلیل نبود یک سیستم توزیع مناسب را می پذیرد و به آن اشراف کامل دارد، اما چرا حلقه های واسطه بین دامدار، کشتارگاه و فروشگاه های عرضه کننده به گونه ای دیده و برنامه ریزی نشده است تا زمینه فعالیت سودجویان را از میان بردارد و این مشکل را که سالهاست گریبان بسیاری از کالاهای مورد نیاز مردم را گرفته ، حل کند. هر سال با فرارسیدن مناسبت های مختلف نوروز، محرم و رمضان به دلیل سنگین شدن کفه ترازوی تقاضا برای مواد غذایی ، شاهد برهم خوردن تعادل قیمت در برخی کالاها هستیم و با وجود برپایی نمایشگاه ها و در نظر گرفتن فروشگاه های عرضه مستقیم گاهی در تامین نیاز مشتریان که خواهان محصولات باکیفیتی نیز هستند، با مشکل مواجه می شویم.
امسال نیز با فرا رسیدن ماه رمضان با وجودی که مسوولان وزارت بازرگانی اعلام کردند که تمام پیش بینی ها برای عرضه ارزان گوشت در نظر گرفته شده اما در سطح بازار طی روزهای گذشته قیمت گوشت قرمز با نوسان همراه بوده است و همان طور که بانک مرکزی نیز اعلام کرد قیمت خرده فروشی گوشت قرمز در هفته منتهی به 30 شهریور 3.3 درصد نسبت به هفته ماقبل از آن افزایش نشان می دهد.
گزارش خبرنگار ما حاکی است که هر کیلو گوشت قرمز با توجه به مناطق مختلف و انصاف قصابی ها و همچنین کیفیت گوشت با نرخهای متفاوتی عرضه می شود طوری که قیمت هر کیلو گوشت گوساله از حدود 6 هزار و 500 تومان تا حدود 8 هزار تومان و گوشت گوسفندی از حدود 6 هزار و 800 تومان تا حدود 8 هزار تومان به فروش می رسد.
به گفته مسوولان وزارت جهاد کشاورزی تولید گوشت قرمز در سال 1385 به مرز 829 هزار تن رسیده که با توجه به جمعیت 70 میلیون نفری سرانه تولید گوشت قرمز به مرز 12 کیلوگرم رسیده است.
ناصر استاداحمدی ، یکی از تولیدکنندگان گوشت کشور به خبرنگار ما می گوید: آنچه باعث گران تر رسیدن گوشت به دست مردم می شود، دلایل مختلف دارد که بخشی از آن به افزایش هزینه تولید بازمی گردد؛ اما دلیل مهمتر وجود دلال ها و واسطه هایی است که بین تولیدکننده و مصرف کننده ایفای نقش می کنند.
وی در مورد نقش دلال ها در افزایش قیمت ها و نقشی که دولت می تواند ایفا کند، می افزاید: از هر کیلو دام زنده پس از کشتار 400 گرم گوشت استحصال می شود که پس از کشتار با احتساب هزینه کشتار و سود قصاب ها باید هر کیلو گوشت به قیمت 5400 تا 5500 تومان به دست مصرف کننده برسد، اما در بازار شاهد هستیم که قیمت آن تا 7 و 8 هزار تومان نیز افزایش می یابد که این مابه التفاوت به جیب دلال ها می رود و اگر دولت بتواند شبکه مناسبی را تعریف کند تا دام از مرحله گاوداری ها تا کشتار و مرحله مصرف کننده بدون حضور واسطه ها طی شود، گوشت قرمز می تواند با قیمت مناسبی در اختیار مصرف کننده قرار گیرد.
علی اکبر عباس دلویی ، عضو هیات مدیره اتحادیه دامداران ایران و خراسان نیز به خبرنگار ما می گوید: کمبودی در تولید گوشت وجود ندارد و گاهی آنچه باعث متغیر بودن هزینه تولید گوشت می شود، تغییرات قیمت مواد اولیه خوراک دام است که با افزایش روبه رو بوده است.
وی می افزاید: نوسانات قیمت نهاده ها باعث شده که ما از ابتدای ماه مبارک رمضان تاکنون با 3 قیمت متفاوت روبه رو باشیم ، به طوری که یک روز هر کیلو گوشت دام زنده 2650 تومان و یک روز 2500 تومان عرضه شده است.
وی بیشترین عامل افزایش قیمت گوشت را متوجه بخش توزیع و عرضه آن می داند و تاکید می کند: باید تشکلهایی برای تقویت شبکه توزیع در کشور ایجاد شود که این مساله نیز به حمایت دولت نیاز دارد؛ چرا که تشکلها و سرمایه کافی برای خرید دام و به دست گرفتن شبکه توزیع از مرحله تولید، کشتار و عرضه در فروشگاه های زنجیره ای را ندارند.
وی می گوید: نفع تولیدکننده در رضایت مصرف کننده است و تولیدکننده راضی نیست که مصرف کننده ناراضی باشد؛ چراکه خود در 100 جای دیگر مصرف کننده است و بروز گرانی ها بر تمام بخشها تاثیر می گذارد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها