به گزارش جام جم آنلاین از گرگان در چکیده این کتاب که در ۲۷۰ صفحه منتشر شده آمده است: میکروبیوتای دستگاه گوارش جانواران شامل اکوسیستم میکروبی پیچیده و پویا است که از نقطه نظر تغذیه، فیزیولوژی و پاتولوژیکی حائز اهمیت میباشد. طیف وسیعی از میکروبها که از محیط پیرامونی، خاک،رسوبات و غذا منشاء می گیرند قادر به تشکیل کلنی در دستگاه گوارش ماهی هستند. در بین گروههای میکروبی، باکتریها (انواع هوازی، بیهوازی اختیاری و اجباری) مهمترین گروه تشکیل دهنده کلنی در دستگاه گوارش ماهی محسوب میشوند؛ بهعلاوه در برخی از گونههای ماهی مخمر نیز گزارش شده است. عمده ترین گروههای باکتریایی که در دستگاه گوارش ماهیان آب شیرین و آب شور تشکیل کلنی میدهند شامل، ویبریو، آئروموناس، فلاووباکتریوم، پلسی موناس، پزدوموناس، انتروباکتریاسه، میکروکوکوس، استینوباکتر، کلستریدیوم، فوزاریوم و باکترویدز هستند که در بین گونههای مختلف و نیز شرایط محیطی مختلف متفاوت هستند. امروزه توجه زیادی به دستکاری میکروبیوتای دستگاه گوارش از طریق بکارگیری مکملهای غذایی بهمنظور بهبود وضعیت عمومی سلامت ارگانیزم میزبان، معطوف شده است. در میان استراتژیهای پیشنهادی برای تعدیل میکروبیوتای روده، استفاده از پربیوتیکها، پروبیوتیکها، پستبیوتیکها، پاراپروبیوتیکها و سینبیوتیکها تاثیرگذارترین عوامل به نظر میرسد.
علاقمندان می توانند جهت تهیه این کتاب به سایت فروش آنلاین کتاب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به نشانی الکترونیکی https://digibook.gau.ac.ir/ مراجعه نمایند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد