جایگزین های کافی و سالم زیادی برای شیر گاو وجود دارد. انواع شیرهای گیاهی بدون شک انتخاب بسیار عاقلانه ای است که می تواند برای کل خانواده مفید باشد هضم آنها ساده است و کم چرب و مغذی هستند.
کد خبر: ۱۳۶۴۵۰۳

به گزارش جام جم آنلاین، با این حال، گاهی اوقات یافتن آنها در فروشگاه‌های محلی دشوار است اما اگر خودمان آنها را بسازیم چه می شود؟

کمی زمان بگذارید و این ایده را امتحان کنید.

درست کردن انواع شیر گیاهی چندان سخت نیست. مهمترین چیز بدون شک یافتن مواد خوب، طبیعی و غیرتراریخته است.

وقتی نوبت به افزودن شکر می رسد، به شما بستگی دارد. می‌توانید آن‌ را کنار بگذارید یا با عسل یا استویا جایگزین کنید.

به یاد داشته باشید که بهتر است شیر گیاهی را در یک بطری شیشه ای در یخچال نگهداری کنید و این نوع شیر را در مدت دو روز مصرف کنید چون بیشتر از این زمان، دیگر خوب نخواهد بود و مواد مغذی خود را از دست داده است.

شیر گیاهی جو دوسر:

مواد لازم برای ۱ لیتر شیر

۱ فنجان بلغور جو دوسر خام (نه فوری)

۴ فنجان آب، بسته به اینکه می خواهید شیر چقدر غلیظ شود.

۶عدد بادام

دارچین آسیاب شده

برای شیرین کردن عسل ، استویا یا هر چیز دیگری که ترجیح می دهید.

طرز تهیه:

از شب قبل هم جو و هم بادام را خیس کنید. اجازه دهید آب روی آنها را بپوشاند. روز بعد، دو ماده را به خوبی آبکش کنید و سپس آنها را در مخلوط کن بریزید. به اندازه دلخواه آب اضافه کنید.

اگر می خواهید غلظت متوسطی داشته باشد، ۴ فنجان اضافه کنید. اگر می خواهید کمی غلیظ تر شود، ۳ فنجان اضافه کنید. دارچین و شیرین کننده دلخواه را اضافه کنید. سعی کنید وقتی همه مواد را در مخلوط کن مخلوط می کنید بسیار خوب مخلوط شوند و سپس مخلوط را از صافی رد کنید. حالا شما از یکی از بهترین شیرهای گیاهی لذت خواهید برد.

شیر سویا :

مواد لازم برای تهیه ۲ لیتر شیرسویا

سویا ۳۹۰ گرم(در صورت امکان بدون پوسته وغیر تراریخته)

یک و نیم لیتر آب

طرز تهیه:

برای شروع، سویا را خوب بشویید.

دانه‌هایی که رنگ‌های مختلف دارند یا آن‌هایی که شکسته هستند را دور بریزید. سپس، دانه‌های سویا را به مدت ۱۲ ساعت خیس کنید.

سپس آن را آبکش کنید و دانه‌های سویا را در مخلوط‌کن بریزید ( بدون آب). برای بدست آوردن شیر غلیظ، باید آن را خوب مخلوط کنید. سپس، آب را اضافه کنید.

بعداز آن که خوب مخلوط شد آن را صاف کنید. برای این کار، به یک پارچه نخی نیاز دارید تا بقایای سویا را از شیر جدا کنید.

این خیلی مهم است. سپس آن را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. هر وقت دیدید که جوش آمد و کف آن بالا آمد قابلمه را از روی حرارت بردارید تا کف آن کم شود و دوباره روی حرارت قرار دهید.

آن را خوب هم بزنید. باید این عمل را تکرار کنید تا زمانی که دیگر کف نکند (حدود چهار یا پنج بار). پس از جوش آمدن بدون کف کردن، اجازه دهید ۲۵ دقیقه بجوشد. سویا باید خوب پخته شود.

این ضروری است. در نهایت، می توانید آن را در یخچال قرار دهید تا خنک شود. به یاد داشته باشید که شیر گیاهی بعد از دو روز دیگر قابل مصرف نیست.

شیر گیاهی برنج:

مواد لازم برای دو لیترشیر

۱ فنجان برنج

۸ لیوان آب

۲ قاشق غذاخوری روغن آفتابگردان

۴ قاشق غذاخوری عسل (یا یک شیرین کننده به دلخواه شما)

طرز تهیه:

آب را جوش بیاورید وقتی به حداکثر دما رسید، برنج را اضافه کنید. خوب به هم بزنید.

بعد از اینکه دوباره به جوش آمد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید برنج به مدت ۲ ساعت با درب باز در قابلمه بپزد. هر از گاهی هم بزنید.

وقتی این مدت گذشت کمی نمک اضافه کنید و هم بزنید و حرارت را خاموش کنید.

بعد از اینکه کمی خنک شد، برنج را در مخلوط بریزید وکامل بزنید تا غلیظ شود.

سپس روغن آفتابگردان و عسل یا هر شیرین کننده دیگری را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.

سپس مخلوط را صاف کنید. این یکی از سالم‌ترین،سهل هضم‌ترین و کم‌چرب‌ترین انواع شیر گیاهی است.

شیر گیاهی آجیل:

مواد لازم برای ۱ لیتر شیر

یک فنجان گردو
۴ پیمانه آب
۲ قاشق غذاخوری عسل
یک پیمانه پودر دارچین

طرز تهیه:

ابتدا گردوها را از شب قبل خیس کنید. صبح روز بعد آنها را آبکش کرده و با یک لیتر آب، ۲ قاشق غذاخوری عسل برای طعم دادن و یک پیمانه دارچین داخل مخلوط کن بریزید . همه چیز را خوب مخلوط کنید تا مخلوط غلیظ و یکدستی به دست آید سپس آن را صاف کنید. یک پارچه نخی بهترین گزینه برای این کار است. به سادگی مخلوط را فشار دهید تا شیر از مغزها خارج شود. شیر آجیل را در یخچال در یک بطری شیشه ای نگهداری و تا دو روز بعد مصرف کنید. پس از آن، مواد مغذی خود را از دست می دهد. متخصصان تغذیه، این شیر را یکی از مفیدترین انواع شیر گیاهی به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی بالای آن می دانند.

این جایگزین های شیر را تهیه و امتحان کنید. خواص محصول به دست آمده به ترکیب مواد غذایی، درصد آب و شکر یا شیرین کننده اضافه شده بستگی دارد.

بسیار مهم است به یاد داشته باشید که برای مصرف شیر گیاهی خانگی خود حداکثر تا دو روز می توانید صبر کنید!

منبع: مهر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها