به دستور رئیس جمهور دعاوی واختلافات دستگاه های دولتی به محاکم قضایی
واحد مرکزی خبر: آقای احمدی نژاد رییس جمهور دستور داده است از این پس هیچ یک از اختلافات و دعاوی بین دستگاه های دولتی به محاکم قضایی فرستاده نشود بلکه در درون دولت حل وفصل شود.
کد خبر: ۱۳۴۱۹۱
محسن نجفی خواه معاون حقوقی معاونت حقوقی وامورمجلس رییس جمهور امروز در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر گفت این تصمیم رییس جمهور با هدف جلوگیری از تحمیل هزینه های سنگین به بیت المال ازجمله حق دادرسی کارشناسی و حق الوکاله و صرفه جویی در وقت دستگاه های اجرایی وقضایی و همچنین پیشگیری از افزایش شمار پرونده ها در محاکم دادگستری گرفته وابلاغ شده است.
نجفی خواه گفت: این تصمیم رییس جمهور مورد تایید رییس قوه قضاییه نیز قرار گرفته است و به معنای این نیست که محاکم قضایی صلاحیت ندارند.
معاون حقوقی معاونت حقوقی وامورمجلس رییس جمهور افزود براساس ضوابط اجرایی این تصمیم اگر اختلافات بین دستگاه های دولتی در سطح استان باشد.
نزد استاندار و اگربین دستگاه های زیر مجموعه یک دستگاه ویا نهاد مستقل باشد در حضور وزیر و یا رییس دستگاه مستقل مطرح و به ان رسیدگی می شود.
و اگر در دستگاه های دیگر باشد معاونت حقوقی رییس جمهور مسئول رسیدگی به اختلافات ودعاوی دولتی است.
نجفی خواه گفت براساس اصل یکصد وسی وچهار قانون اساسی و ماده 62 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت چنانچه دستگاه های دولتی نتوانند اختلافات خود را حل کنند معاونت حقوقی رییس جمهور رسیدگی خارج از نوبت این موضوعات را در هیات وزیران درخواست می کند.
وی افزود: با این تصمیم رییس جمهور درصورتی که از این پس دعاوی واختلافات دستگاه های اجرایی دولتی به محاکم قضایی ارجاع شود ، مصداق بارز تصرف غیر قانونی دراموال دولت و تخلف محسوب می شود.
معاون حقوقی معاونت حقوقی وامور مجلس رییس جمهور ، یادآور شد به عنوان مثال حل دعوا بین دو دستگاه دولتی چهار سال طول کشیده و 124 میلیون تومان به عنوان حق وکیلان هزینه تحمیل کرده و اکنون رییس جمهور این سازوکار را فراهم کرده است تا از حیف ومیل بیت المال جلوگیری
شود.