دولت در انتخاب شهردار دخالت نمی کند

در حالی که در راهروهای شورای شهر پیش از ورود اعضای دوره سوم زمزمه هایی از فشار بدنه دولت و مجلس برای انتخاب شهردار به گوش می رسد
کد خبر: ۱۳۳۱۰۴
و تایید ضمنی نایب رئیس شورای شهر دوره دوم و سوم این زمزمه ها را شکلی جدی بخشید؛ اما فرماندار تهران به عنوان نماینده عالی دولت در پایتخت ، هرگونه تاثیرگذاری از سوی دولت برای انتخاب شهردار را رد کرد.
در حاشیه اولین جلسه شورای سوم پایتخت و تقسیم سمتهای کلیدی میان اعضایی که در دوره پیشین شورا نیز حضور داشتند، این احتمال را به وجود آورد که بدنه دولت برای نزدیک کردن شهرداری به دولت بی میل نیست و انتخاب شهردار از همه جهت در دستور کار قرار گرفته است.
فضای موجود در شورا پس از انتخاب هیات رئیسه به گونه ای بود که گمانه ها به سوی کاهش رای قالیباف ، شهردار فعلی پایتخت حرکت کرد و این گمانه با اظهارات بیادی ، نایب رئیس انتخابی شورای سوم که از فشار دولت و مجلس به شورا برای انتخاب شهردار خبر می داد، قوت یافت.
اما آقاتقی ، فرماندار تهران در واکنشی تاکید کرده است از هر گونه تاثیرگذاری در جریان انتخاب شهردار اکیدا خودداری کرده و می کند.
به گزارش ایسنا، وی تاکید کرد: فرمانداری تهران نهایت دقت را کرده است تا به جریان هایی که له یا علیه نامزدهای شهرداری پایتخت فعالیت می کنند، نپیوندد.
وی با اشاره به نقش ارزنده شوراها در تصمیم گیری ها و اداره امور شهرها یادآور شد: از آنجا که اعضای شوراها را نمایندگان خاستگاه های مختلف و تعیین کننده اداره عمومی گروههای جامعه می دانیم ، بدیهی است که به حوزه فعالیت آنها احترام می گذاریم.
فرماندار تهران ادامه داد: بنابر این با هرگونه دخالت مستقیم یا تاثیرگذاری بر فعالیت شوراها مخالفیم ، چرا که چنین مداخله هایی را موجب تضعیف جایگاه و انقباض حوزه کاری آنها می دانیم.
وی همچنین در پاسخ به اظهارات برخی اعضای شورای شهر سوم ، مبنی بر وارد شدن فشار به این اعضا از سوی بدنه دولت و مجلس برای انتخاب شهردار تهران ، گفت: ابراز این سخنان در آغاز فعالیت شورای جدید، جای تعجب دارد؛ چرا که اظهارنظرهای کلی درباره موضوع با اهمیتی مثل انتخاب شهردار پایتخت ، جز متهم سازی و ایجاد جو بدبینی بین دستگاه ها، نتیجه دیگری به بار نمی آورد.
آقاتقی اظهار کرد: جا داشت گویندگان این گونه اظهارنظرها از کلی گویی اجتناب کنند و چنانچه از وارد آمدن فشارها ناراحت هستند، مصادیق آن را صریح و شفاف ، برای تنویر افکار عمومی در رسانه ها بیان کنند.
وی با تاکید بر این که فرمانداری تهران مثل گذشته ، آماده همکاری همه جانبه با شورای شهر بوده و دولت ، شوراها، مجلس و دیگر دستگاه ها اعضای یک خانواده به شمار می آیند، گفت: هدف ما انسجام و همدلی است و همچنان که وزیر کشور در آیین آغاز به کار شورای شهر تهران تاکید کرد، دولت و وزارت کشور به دنبال توزیع مدیریت در کشورند و چنانچه بخواهیم به جامعه جمع گرا برسیم ، باید فهم منافع جمعی و ملی در تک تک مسوولان برجسته شود.
فرماندار تهران اذعان کرد: ما به همکاری براساس تفاهم متقابل می اندیشیم و معتقدیم نهال نوپای شورا در ایران ، نیازمند مراقبت هایی است که لازمه آن ، علاوه بر فهم منافع ملی ، اجتناب از اعمال غرض در رویکردها و رویه هاست.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها