عمده علت ابتلا به آسم، ازدیاد حساسیت و آلرژی است و یکی از موارد بروز آلرژی مواد غذایی حساسیتزا است. طیف زیادی از مواد غذایی میتواند باعث حساسیت و آلرژی شود و در نتیجه آسم را تشدید کند.
برخی از غذاهای دریایی ازجمله میگو و صدف، برخی آجیلها ازجمله بادامزمینی، شیر و تخممرغ، برخی ادویهجات، ترشیجات و... از علل اصلی ایجاد آلرژی غذایی هستند.
مادران بارداری که حساسیت و آلرژی یا علائم آسم را دارند باید توجه ویژهای از بعد بروز بیماری در جنین داخل رحم داشته باشند و با پرهیز از مصرف غذاهایی که به آن حساسیت دارند، هم خود و هم جنین خود را در برابر آلرژی و احتمال آسم محافظت کنند.
بروز آسم هم بهعوامل ژنتیکی و هم محیطی بستگی دارد که فاکتورهای ژنتیکی از دسترس بیماران بهدور است ولی بحث عوامل محیطی از جمله تغذیه میتواند تحت کنترل افراد بوده و با رعایت اصول مراقبت از بروز یا تشدید حملات آسم ممانعت کند.
مادران باردار باید توجه کنند در صورت بروز علائم آلرژی و آسم حتما باید با مراجعه به پزشک معالج خود، دستورها و راهنماییهای تجویز شده را اجرا کنند.
دكتر سید شمسالدین اطهاری - فلوشیپ آسم و آلرژی / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
جامجم» در گفت وگو با دکترسید محمد مرندی،مهمترین چالشهای پیشرو در دستیابی تهران و واشنگتن به توافق را بررسی کرد
سیدعبدالله صفیالدین، نماینده حزبالله در ایران: