صفایی فراهانی: رئیس فدراسیون دیگر بالاترین نخواهد بود
مصاحبه با صفایی فراهانی از آن لحاظ همیشه جالب است که حرف های جدیدی برای شنیدن وجود دارد و این اجازه را هم می دهد که نسبت به صحبت ها اظهارنظر شود.
کد خبر: ۱۳۱۶۸۶
در همین بحث اساسنامه ، همه بار بر دوش او بود و خود توانست آن را تمام کند و با به رای گذاشتن مواد و فصول به تصویب کمیته شش نفره برساند. هر چند در ابتدای سالهای حضورش در فدراسیون ، او را مدیر غیر فوتبالی می دانستند اما امروز او به یکی از کارشناسان و متخصصین بخش های مختلف فوتبال تبدیل شده که بعد از فعالیت های زیربنایی و گسترده ای که برای فوتبال کرده بود، حالا با شناخت نقاط ضعف و کاستی های موجود در روند توسعه فوتبال به اساسنامه ای پرداخته که یقینا در آینده اثرات مثبت آن را خواهیم دید. برای آشنا شدن بیشتر با مفاد اساسنامه و محوریت آن ، با وی همکلام شدیم.
آقای صفایی ، ویژگی های این اساسنامه را می فرمایید؛ تمام تلاشمان این بود که اساسنامه از چندین وجه دارای قابلیت های لازم باشد، اول این که استقلال مجموعه ای که طبق این اساسنامه می خواهد شکل بگیرد حفظ شود، دوم این که اعضای مجمع عمومی که اساسنامه در اختیارشان قرار می گیرد منحصر به یک گروه و تیم خاص نباشند، افرادی هم که در این مجمع شرکت می کنند تا آنجایی که امکان دارد از کانال های ویژه نتوانند در انتخابشان دخالت کنند یعنی انتخاب این افراد به گونه ای نباشد که آنها در کنار هم چیده شوند و روند انتخابات را در دست گیرند. همچنین سعی شده که تلاش سازماندهی شده ای صورت نپذیرد، بدین معنی که نحوه آرائ اعضا به گونه ای باشد که افراد نتوانند انتخابات را تحت تاثیر قرار دهند.
از زبان شما شنیده شد که برای اولین بار هیات رئیسه قوی ای خواهیم داشت ، می توانید برایمان این مساله را روشن کنید؛ بله ، برای اولین بار فدراسیون دارای هیات رئیسه مسوول خواهد شد که بالاترین رده تصمیم گیری فدراسیون هیات رئیسه خواهد بود نه رئیس فدراسیون...
پراکندگی مجمع به چه شکل خواهد بود و اعضای مجمع چه کسانی هستند؛
14 نفر از تیم های لیگ برتر و 6 نفر از تیم های لیگ دسته اول می آیند، 2 نفر از فوتسال ، 2 نفر از فوتبال بانوان که در حال حاضر فعالیت می کنند، 2 نفر از مربیان - که پیش بینی شده مربیان تیم های قهرمان جام حذفی و لیگ برتر بیایند تا انتخاب آنها دست جریان خاصی نباشد، 2 بازیکن که یکی آقای گل و دیگری کاپیتان تیم ملی ، 30 رئیس هیات فوتبال و 2 داور که در ارزیابی کنفدراسیون از داوری ایران بهترین داور و کمک داور از لحاظ نمره باشند. این افراد طوری انتخاب شده اند که مثلا سرنوشت آرا در دست هیات ها نباشد و اگر شما حساب کنید 30 در مقابل 30 بوجود می آید.
اگر از دیدگاه یک منتقد بخواهید به موضوع بنگرید، فکرمی کنید نکته ای وجود دارد که به آن نپرداخته باشید؛ من واقعا به شما می گویم که اگر بلد بودم ، می نوشتم. من تمام چیزهایی که بلد بودم را نوشتم ، ضمن این که شش اساسنامه کشورهای دیگر را خواندم و هرچه نکته مثبت در آنها وجود داشته که می شد در ایران پیاده شود را آوردم. شاید بیش از 100 ساعت وقتم را برد تا این که بتوانم همه اساسنامه را بخوانم و بندهای مهمش را یادداشت کنم و بقیه را متقاعد کنم که در اساسنامه گنجانده شود و بتوان کار کرد که انشاء الله مشکلات برای فدراسیون حداقل کمتر شود. البته اساسنامه خوب نوشتن یک بحث است و اجرا کردن و اداره نمودن هم بحث دیگری است.
الان ضمانت اجرایی برای اجرای اساسنامه وجود دارد؛ حتما، ضمانت اجرایی اش مجمع است که می تواند افراد را عزل کند، رئیس فدراسیون را برکنار کند، هرموقع بخواهد استیضاح کند.
در خبرها داشتیم مهندس علی آبادی بعنوان رئیس مجمع انتخاب خواهد شد، مگر می توان انتخاب کرد؛ خیر، انتخابش به عهده مجمع است.
پس هیچ چیز از پیش تعیین شده نیست؛ نه!
وضعیت کمیته شش نفره چه خواهد شد؛ پس از انتخابات می مانید؛ خیر. بلافاصله ، همان روزی که انتخابات برگزار شود و ما صحت انتخابات را تایید کنیم و رئیس فدراسیون و اعضای هیات رئیسه را به فیفا معرفی کنیم ، ماموریت ما کلا تمام می شود.
اعضای کمیته حق رای دارند؛ خیر، حقی برای رای نخواهند داشت.
قوانین و مقررات برای پیشرفت و توسعه کشورها و بخشهای مختلف نوشته می شود، سعی می شود تمام موارد در آن پیش بینی شود یعنی فضای ابهام برداشته شود، بنظر شما آیا راه ها برای ایجاد فضای ابهام آلود و سوء استفاده و خودسری ها بسته شده است؛ ما تا آنجایی که می توانستیم سعی مان را کردیم تا جلوی آن را بگیریم . فکر می کنم ، اساسنامه ای که به فیفا ارسال شد کمترین مشکل را برای فدراسیون داشته باشد.