در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک ،اسفنج آشپزخانه اغلب برای شستن ظرف ها، تمیز کردن سطوح کابینت و... بکار می روند و بر خلاف تصور بسیاری از افراد یکی از آلوده ترین وسایل آشپزخانه است و در هر چهار سانتی متر مربع اسفنج حدود 134 هزار باکتری وجود دارد. رطوبت و باقیمانده موادغذایی محیطی مطلوب برای رشد میکروب ها در اسفنج به وجود می آورد و باکتری های موثر در ابتلا به مسمومیت غذایی مانند ای کولی، سالمونلا، کمپیلوباکتر و پاتوژن های در حفره های ریز اسفنج ظرف شویی زندگی و رشد می کند و سبب انتشار و انتقال آلودگی به ظروف و مواد غذایی می شوند.
بنابراین اگر همه نقاط آشپزخانه را تمیز می کنید اما می پندارید که اسکاچ و اسفنج ظرفشویی به علت تماس دائمی شان با آب و مواد شوینده، جزو تمیزترین قسمت های خانه اند، سخت در اشتباهید پس بهتر است همیشه اسکاچ و اسفنج های ظرفشویی را به طریقه ای که در این بخش آورده ایم، تمیز و ضد عفونی کنید.
برای اینکه بتوانید میکروب های موجود در اسفنج را از بین ببرید لازم است 10 درصد سفید کننده را با 90 درصد آب مخلوط کنید و اسفنج را چند ساعت و یا یک شب در این محلول قرار داده و سپس خارج نموده و آبکشی کنید. بهتر است اسفنجی را که با این روش شسته اید را در مقابل نور آفتاب قرار دهید تا خشک شود و میکروب های آن از بین برود. استفاده از این روش بین 37 تا 87 درصد از باکتری ها را از بین می برد.
پس از شستشو اسفنج با آب داغ آن را درون یک کاسه پر از آب قرار دهید و به مدت دو سه دقیقه درون مایکروویو بگذارید. در این مدت مواظب باشید آب کاسه تبخیر نشود و اسفنج آتش نگیرد. پس از اتمام زمان یاد شده، ابتدا بگذارید اسفنج خنک شود و سپس آن را از کاسه بیرون آورید. 98 درصد از باکتری ها و میکروب های درون اسفنج با این روش از بین می روند.
دقت کنید این روش برای اسفنج ها و یا اسکاچ هایی که در تهیه آنها از ذرات فلز استفاده شده مناسب نمی باشد.
برای از بین بردن میکروب های اسفنج ابتدا ظرفی را از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید تا آب جوش آید سپس اسفنج را 10 دقیقه درون آب در حال جوش بگذارید تا میکروب های آن از بین برود. برای اسفنج هایی که در تهیه آنها ذرات فلزی به کار رفته است از این روش استفاده نکنید.
برای از بین رفتن میکروب ها و باکتری های اسفنج یا اسکاچ، آنها را همراه با ظروف، درون ماشین ظرفشویی قرار دهید تا آب جوش درون ماشین ظرفشویی همراه با پودر شوینده آن، اسفنج ها را ضد عفونی نماید.
برای اینکه آلودگی های داخل اسفنج از بین برود، یک شب اسفنج یا اسکاچ را در سرکه قرار دهید.
یکی دیگر از روش هایی که تا حدودی میکروب های درون اسفنج را می زداید این است که بعد از اتمام شست و شوی ظروف، اسفنج یا اسکاچتان را با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید و سپس آن را با فشار زیاد آب، آبکشی کنید طوری که آب از بافت آن خارج شود و سپس آن را در جریان هوا قرار داده تا خشک شود.
آبلیمو روش خوبی برای پاکسازی اسفنج های آشپزخانه است و یک عامل ضد باکتری طبیعی به شمار می رود که به ضدعفونی کردن سطوح و اجسام کمک می کند. برای ضد عفونی کردن اسفنج آشپزخانه با آبلیمو آب داغ را در ظرفی بریزید و سپس آب چند لیمو را به آن اضافه کنید و سپس، اسفنج را برای 20 دقیقه در این ترکیب قرار دهید و در آخر، اسفنج را با آب سرد و صابون مایع بشویید.
روغن درخت چای خواص ضد میکروبی دارد و به کنترل رشد باکتری ها و از بردن بوی بد کمک می کند و استفاده از آن روش خوبی برای از بین بردن ریزجانداران روی سطوح مختلف به شمار می رود. برای ضد عفونی کردن اسکاچ با روغن اساسی درخت چای در یک فنجان آب جوش 15 تا 20 قطره روغن اساسی درخت چای بریزید و ترکیب کنید و اسفنج را برای 20 دقیقه درون آن بگذارید. سپس اسفنج را بیرون آورده و فشار دهید تا مواد زائد آن خارج شود و سپس با صابون آن را شسته و آبکشی کنید و در هوای آزاد قرار دهید تا خشک شود.
هر چند وقت یک بار( دو هفته یکبار )، در صورت کهنه شدن و یا فرسوده شدن اسفنج و اسکاچ ، آنها را دور بیاندازید و اسفنج نو جایگزین آن کنید.
بهتر است اسفنج و اسکاچ که با آن ظروف را می شویید از دیگر اسفنج هایی که سطوح آشپزخانه، سینک یا تخته مرغ و ماهی با آن تمیز می شود، تفکیک شود. اما اگر اسفنج با خون و زواید گوشت و مرغ و ماهی تماس پیدا کرد، باید با دقت بیشتری شسته و ضد عفونی گردد.
پس از استفاده از اسفنج و اسکاچ و ابر، آن را درون سینک ظرفشویی رها نکنید زیرا با هر بار باز کردن شیر آب و خیس شدن اسفنج رشد میکروب ها در بافت اسفنج بیشتر می شود زیرا برای تکثیر میکروب ها، رطوبت بهترین شرایط را فراهم می آورد.
برای جلوگیری از رشد باکتری ها و میکروب ها در اسکاچ و یا اسفنج، آن ها را حداقل هر 3 یا 4 روز یک بار با استفاده از یکی از روش های ذکرشده ضدعفونی کنید. هنگام بکارگیری این روش ها به علت آسیب نرسیدن به پوست دست، حتما از دستکش استفاده کنید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم