به گزارش جام جم آنلاین ، از آنجایی که خیلی از خانم های در خانه به دنبال طرز تهیه کیک های مختلف بازاری در منزل هستند ، این پایگاه به روش تهیه انواع کیک خیس می پردازد، پایگاه جام جم آنلاین در این مقاله طرز تهیه انواع کیک خیس وانیلی و کاراملی و ساده ، کیک خیس شکلاتی ، کیک خیس ترکیه ای ، کیک خیس یخچالی را در اختیار شما میگذارد.
کیک خیس شکلاتی یکی از معروف ترین و پرطرفدار ترین ، از انواع کیک ها و مخصوصا کیک های خیس است که بسیار راحت و آسان در منزل میشود آن را تهیه کرد.
این مواد جهت اماده کردن کیک خیس شکلاتی برای 4 نفر خواهد بود.
آرد سفید |
1 لیوان |
شکر |
1 لیوان |
روغن مایع |
نصف لیوان |
آب جوش |
1 لیوان |
تخم مرغ |
3 عدد |
جوش شیرین |
1 قاشق چایی خوری |
پودر کاکائو |
5 قاشق غذا خوری |
بکینگ پودر |
1 قاشق غذا خوری |
وانیل |
نصف قاشق چایی خوری |
شکلات تخته ای |
نصف شمش |
شیر |
نصف لیوان |
نمک |
¼ قاشق چایی خوری |
جهت تهیه کیک خیس شکلاتی ، ابتدا باید آرد را به صورت دقیق الک کنید ، به صورتی که توجه داشته باشید که بهم چسبیدگی های آرد کاملا از بین رفته باشد.
در این هنگام فر را روشن کنید تا فر آماده شود و گرم شود ، برای گرم شدن فر اگر حرارت آن را روی 200 درجه بگذاریم 15 الی 20 دقیقه طول میکشد تا فر کاملا آماده پخت کیک خیس شود.
در مرحله بعدی باید سس شکلات را تهیه کنیم تا بعد از آماده شدن کیک خیس ، شکلات را روی آن ریخته و تزیین نمایید:
برای درست کردن سس شکلات ابتدا شیر و خامه را درون ظرفی ریخته ، بعد به آن حرارت غیر مستقیم میدهیم ، تا جایی که شکلات آب شود ، سپس شروع به هم زدن میکنیم تا یک مخلوط به وجود بیاید.
حال تخم مرغ و شکر و وانیل را باهم هم مزنیم تا کاملا کرم رنگ شود و بعد از آن شیر و روغن را نیز به آن اضافه میکنیم.
بکینگ پودر و پودر کاکائو را به آرد اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم.
سپس این مخلوط را به مخلوط تخم مرغ اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم.
یکی از مهمترین نکات در دستور پخت کیک خیس شکلاتی این است که ظرف مناسبی را برای پخت این کیک انتخاب کنید ، معمولا برای پخت کیک خیس شکلاتی از ظرف های دایره ای شکل که وسط آنها تهی است استفاده میشود.
بعد از انتخاب ظرف ، آن را با کمی روغن چرب کرده ، نیمی از مواد کیک را درون این ظرف ریخته و بعد روی آن سس شکلات را میریزیم ، و بعد باقی مواد را اضافه میکنیم.
ظرف را داخل فری که از قبل گرم شده میگذاریم تا با حرارت 150 الی 200 درجه پخته شود.
زمانی که کیک خیس شکلاتی برای پخته شدن میخواهد 30 الی 40 دقیقه است ، البته با دمای 150 الی 200 درجه ای .
فر را حتما گرم کنید.
در هنگام درست کردن مواد مواظب باشید که آردها کاملا یکدست شوند و گلوله گلوله نباشند.
سعی شود در خلال کار از کفگیر چوبی یا پلاستیکی استفاده شود.
درب فر را قبل از 15 دقیقه برای امتحان کردن باز نکنید.
برای امتحان کردن ، یک چاقو بر کیک بزنید ، اگر هنگام بیرون آوردن چاقو چیزی از مواد به چاقو نچسبیده بود ، کیک خیس پخته است.
در دستو پخت کیک خیس شکلاتی هرگز جوش شیرین را جایگزین بکینگ پودر نکنید ، این کار باعث پر رنگ شدن کیک خیس خواهد شد.
کیک باید بعد از پخته شدن حسابی خنک شود ، سپس برش بزنید و آن ها را از داخل ظرف بردارید .
یک مقدار از سس شکلات را حتما نگهدارید تا بعد از آماده شدن کامل کیک ، سس را روی آن بریزید و تزئیین نمایید.
البته این کار باید روی کیک خیس داغ انجام شود، اگر این کار بعد از خنک شدن انجام شود فایده ای ندارد .
برای این کار میتوانید با ظرافت تمام کیک را سوراخ کنید (خیلی ریز) تا سس شکلات داخل کیک هم برود.
در هنگام هم زدن آرد و زمانی که آرد را به مواد اضافه میکنیم نباید زیاد از حد هم بزنیم ، زیرا این کار باعث خوابیدن پف کیک خیس خواهد شد.
طرز تهیه و دستو پخت مرحله به مرحله کیک خیس وانیلی و کاراملی که به عنوان یک دسر یا میان وعده خوب و خوشمزه برای دور هم نیشینی ها و مهمانی های دوستانه و رسمی.
شکر |
1 پیمانه |
شیر |
1 پیمانه |
پودر کرم کارامل |
1 عدد |
آرد |
یک و نیم پیمانه |
روغن مایع |
یک پیمانه |
تخم مرغ |
3 عدد |
وانیل |
نصف قاشق چایی خوری |
بکینگ پودر |
1 قاشق غذاخوری |
این کیک در حقیقت همان کیک خیس ساده است ، و به آسانی هرچه تمام تر آماده میوشد ، به این صورت که ابتدا شیر را آماده کرده و با دمای هوا یکسان میکنیم ، نه بسیار سرد باشد و نه بسیار گرم باشد ، سپس روغن مایع را ریخته و کمی هم میزنیم و بعد از شکر را به مخلوط اضافه میکنیم و به خوبی در مدت زمان 1 دقیقه آن را هم میزنیم .
حالا نوبت آن است که پودر کارامل را به مواد اضافه کنیم و دوباره خوب مواد را هم بزنیم.
در این مرحله ، یک پیمانه از مواد را کنار میگذاریم.
اکنون وقت اضافه کردن تخم مرغ ها به مواد است ، دونه دونه تخم مرغ ها را شکسته و به مواد اضافه میکنیم. هر تختم مرغی که به مواد اضاضه میکنیم باید آن را خوب هم بزنیم و بعد نوبت تخم مرغ بعدی میشود.
حالا وانیل را به مخلوط اضافه میکنیم و دوباره آن را هم میزنیم.
سپس آرد و بکینگ پودر را در 3 مرحله الک کرده ، به این صورت که آرد کاملا یک دست شود ، و دیگر بهم چسبیدگی و به صورت قلمبه ای وجود نداشته باشد، سپس آرد و بکینگ پودر را به مواد اولیه کیک خیس کاراملی اضافه میکنیم.
باید توجه داشته باشیم که فر را از قبل روشن کنیم تا اینکه به خوبی گرم شده باشد و آماده پخت کیک خیس شده باشد.
قالبی که میخواهیم در آن کیک خیس را درست کنیم را باید با کمی روغن چرب کنیم.
توجه داشته باشید که باید قالب مناسب را انتخاب کنید.
مایع را داخل قالب چرب شده میریزیم .
قالب را داخل فر از قبل گرم شده میگذاریم.
به مدت 35 الی 40 دقیقه صبر میکنیم.
بعد از کمی خنک شدن کیک را از قالب جدا کرده و برش میزنیم.
حالا آن یک پیمانه موادی که کنار گذاشته بودید را به آرامی روی کیک بریزید تا به خورد کیک برود.
بعد از چند دقیقه کیک خیس وانیلی شما آماده سرو میباشد.
کیک خیس یخچالی یکی از بهترین کیک های موجود در بازار ، یکی از بهترین و خوشمزه ترین انواع کیک خیس است که به دلیل استفاده از شکلات بسیار مورد استقبال کودکان قرار گرفته است.
همچنین این کیک به دلیل دستور پخت ساده اش بسیار مورد استقبال خانم خای خانه دار قرار دارد.
کیک خیس یخچالی کیک بسیار خوشمزه ای است که هرچه بیشتر در یخچال قرار بگیرد بافت آن نرم تر و خوشمزه تر میشود.
شکر |
1 پیمانه |
شیر |
3 پیمانه |
خامه قنادی |
5 قاشق غذاخوری |
بیسکوییت پتی بور |
2 الی 3 بسته |
پودر کاکائو |
3 قاشق غذاخوری |
آرد |
3 قاشق غذاخوری |
شکلات تخته ای |
200 گرم |
ابتدا آرد را الک میکنیم به صورتی که یک دست شود.
در یک قابلمه شیر را میریزیم ، سپس آرد الک شده و پودر کاکائو را نیز به شیر اضافه میکنیم و خوبی آن را هم میزنیم ، تا زمانی که آرد و کاکائو به خوبی در شیر حل بشود.
حالا موقع اضافه کردن شکر به مخلوط مان است.
بعد از اضافه کردن شکر ، قابلمه را روی حرارت ملایم میگذاریم و آن را به خوبی هم میزنیم تا اینکه مایع ما شبیه به فرنی شود ، باید غلظت مناسبی داشته باشد.
بعد از آن شکلات تکه تکه شده را به مواد اضافه میکنیم ، این کار باعث غلظت بیشتر مواد خواهد شد.
حالا خامه را هم به مواد اضافه میکنیم و کمی صبر میکنیم و حرارت را خاموش میکنیم.
صبر میکنیم تا کمی قابلمه سرد شود.
حالا ظرف و یا قالب خود را باید چرب کنیم و همچنین کف آن را دو لایه پلاستیک فریزر بگذاریم به این صورت که پلاستیک ها از کنار ظرف بیرون زده باشد ، تا بعد از پایان کار بتوانیم از آن برای بیرون آوردن کیک خیس یخچالی کمک بگیریم.
بیسکوییت ها را به مواد خود آغشته میکنیم ، به صورت دور چین به دور قالب خود میگذاریم.
حالا مواد را در قالب میریزیم و روی آن را سلفون میکشیم و داخل یخچال قرار میدهیم .
پس از 24 ساعت ، کیک را از قالب خارج میکنیم و کیک را باتوجه به سلیقه و ذائقه خود با خامه قنادی و یا گاناش شکلاتی تزئین و سرو می کنیم .
کیک خیس ترکیه ای به دلیل بافت نرم و لطیفی که دارد مورد استقبال مردم دنیا قرار گرفته است و توانسته کام بسیاری از این افراد را مجذوب خود نماید. علاوه بر بافت این کیک که باعث میشود کیک خیس به راحتی در دهان آب شود ، طرز تهیه بسیار ساده و آسان این کیک است. در ادامه با جام جم آنلاین طرز تهیه کیک خیس ترکیه ای را مرور خواهیم کرد.
مواد لازم جهت پخت کیک خیس ترکه ای برای 4/5 نفر
تخم مرغ |
3 عدد |
شکر |
1 پیمانه |
روغن مایع |
1 پیمانه |
آرد |
2 پیمانه |
شیر |
1 پیمانه |
بکینگ پودر |
1 قاشق غذا خوری |
وانیل |
1 قاشق چایی خوری |
پودر کاکائو |
1 قاشق چایی خوری |
در ابتدا باید ظرف مناسب پخت کیک را آماده کنیم ؛ بعد از انتخاب ظرف شیر را درون ظرف ریخته و پودر کاکائو را به آن اضافه میکنیم بعد از کمی هم زدن شکر و روغن مایع را هم به آن اضافه میکنیم ، در این مرحله باید مواد خوب هم بخورند تا مراد با یکدیگر مخلوط بشوند.
حالا از مواد آماده شده به اندازه یک لیوان بر میداریم و کنار میگذاریم ، تا این که در مرحله آخر روی کیک بریزیم.
درگام بعدی آرد را که چند بار آن را الک کردیم تا به صورت یک دست در بیاید را با بکینگ پودر مخلوط کرده (این کار باعث پف دار شدن کیک خیس خواهد شد.)
در این مرحله مخلوط آرد و بکینگ پودر را در چند نوبت به مواد اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم .
وانیل را نیز به مواد اضافه میکنیم و سپس تخم مرغ ها را یک به یک داخل مواد ریخته و هم میزنیم .
در انتخاب قالب مناسب باید دقت بنمایید ، در انتخاب قالب زیبایی و خوب پخته شدن کیک را حتما مد نظر داشته باشید.
بعد از انتخاب قالب مناسب کف آن را چرب میکنیم و کمی آن را گرم میکنیم ، و تعدادی آرد را در سطح قالب پخش میکنیم ، این کار باعث میشود کیک به دیواره ها و بدنه قالب نچسبد ، سپس مواد را درون قالب میریزیم .
فر را باید از قبل روشن می کردیم ، فر ما باید از نیم ساعت قبل روشن میشده و در دمای 175 درجه قرار میگرفته است.
قالب پر از مواد را در فری میگذاریم و تا 45 دقیقه به آن دست نمیزنیم .
در 30 دقیقه اولیه به هیچ عنوان درب فر را باز میکنیم.
برای تست یک کیک خیس و مطمئن شدن از پخته شدن آن ، میتوانید از یک خلال استفاده کنید .
بعد از خروج کیک از فر ، سریع آن را برش بزنید و از آن سس کنار گذاشته شده بر روی آن میریزیم تا به خوبی به خورد کیک خیس برود.
بعد از سرد شدن آن را از قالب خارج میکنیم و نوش جان می کنیم .
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد