دلخوش:بودجه 86 قیمت خودرو را تا یک میلیون تومان افزایش می دهد

فارس: عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به عنوان دوازدهمین مخالفت لایحه بودجه گفت: افزایش عوارض شماره گذاری، قیمت خودرو را تا یک میلیون تومان در سال86 افزایش می دهد.
کد خبر: ۱۲۸۰۵۲

سیدکاظم دلخوش اباتری عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به عنوان مخالف لایحه، افزود: اشکالات اساسی لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق برطرف نشد و برخی درآمدهای دولت در لایحه به ویژه درآمد واگذاریها شرکت های دولت غیرواقعی است که در نهایت منجر به کسری بودجه خواهد شد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: هدف از تدوین لایحه بودجه جلوگیری از فساد مالی حفظ حقوق مردم و انضباط مالی دولت است و هدف بودجه اصلاح ساختار اقتصادی است.
دلخوش سنتی بودن روش بودجه نویسی را نکته منفی لایحه بودجه دانست و گفت: اتکا به روش های گذشته و عدم تعادل در بودجه کسری بودجه پیاپی باعث می شود مانند قانون بودجه 85 در 5 مرحله متمم و کسری بودجه تصویب شود.
نماینده مردم صومعه سرا در مجلس افزود: لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق از وظایف خود دور شد و به دیدگاه توسعه منطقه ای توجه نشد.
دلخوش اباتری با انتقاد از سخنان سخنگوی دولت که توپ گرانی بنزین را به زمین مجلس انداخته است، گفت: این که سخنگوی دولت اعلام می کند دولت با افزایش قیمت بنزین مخالف است، چرا برنامه دولت در این زمینه اعلام نمی کند که چه جایگزینی دارد.
وی با اشاره به اصل 52 قانون اساسی گفت: لوایح بودجه و تبصره های آن باید بر هم منطبق باشد ولی در عمل ده ها مجوز جانبی در تبصره های بودجه وجود دارد که هم وقت مجلس و کمیسیونهای آن را می گیرد و هم باعث بروز کسری می شود.
دلخوش از عدم توجه دولت به گزارش های دیوان محاسبات در تنظیم لایحه بودجه انتقاد کرد و گفت: یکی از مشکلات دیگر لایحه عدم توجه به سند چشم انداز 20 ساله کشور است.
وی گفت: 2سال از تصویب سند چشم انداز 20 ساله میگذرد اما در عمل بودجههای دولت به دنبال آن سند حرکت نکرده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: لایحه بودجه از هدف اصلی قانون برنامه چهارم دور شده است.
دلخوش نماینده صومعه سرا با اشاره به هدف قانون برنامه چهارم در کاهش اتکای بودجه عمومی دولت به درآمدهای نفتی گفت: در عمل سهم بودجه دولت از درآمدهای نفتی افزایش یافته و سال 85 حداقل 45 میلیارد دلار صادرات نفت خام بوده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس قیمت 52 دلار برای هر بشکه نفت خام در قیمت 52 دلار در هر بشکه نفت نرخ بالا و دست نیافتنی است که به نوسان قیمت جهانی نفت توجه نشده است. وی گفت: اگر قیمت جهانی نفت کاهش یابد درآمدهای نفتی به طور کامل محقق نمی شود.
دلخوش گفت: درلایحه بودجه قرار است 5/11 درصد منابع عمومی بودجه یعنی مقدار 700 میلیارد تومان از محل فروش سهام شرکت های دولتی تحقق پیدا کند که 28 هزار میلیارد ریال از طریق تهاتری و 12هزار میلیارد ریال بابت بدهی دولت است و 14هزار میلیارد ریال نصیب دولت می شود.
وی گفت: عملکرد فروش سهام دولتی در سال 85 از مجموع 75 هزار میلیارد ریال فقط 4 هزار میلیارد ریال محقق شد.
دلخوش آثار افزایش قیمتها را هم بروز و هم بر سطح عمومی قیمتها در جامعه دانست و گفت: افزایش قیمت بنزین و گازوئیل به تنهایی اثر ندارد ولی آثار افزایش قیمت آنها بر سایر کالاها بسیار موثر است.
نماینده صومعه سرا در مجلس با اشاره به ساخت 11 خط راه آهن در لایحه بودجه 86 گفت: 6000 کیلومتر راه آهن به مبلغ 4800 میلیارد تومان موردنیاز است که اگر احداث هر کیلومتر راه آهن 5/1 میلیارد تومان پول نیاز داشته باشد برای احداث 6000 کیلومتر راه آهن نیاز به 9 هزار میلیارد تومان است در حالی که 7/3 میلیارد تومان در نظر گرفته است.
دلخوش با اشاره به افزایش عوارض حاصل از شماره گذاری خودروهای جدید گفت: طبق بند الف تبصره 13 که در کمیسیون تلفیق تصویب شد عوامل شماره گذاری 5/9 درصد افزایش پیدا می کند که این اقدام قیمت هر دستگاه خودرو را یک میلیون تومان افزایش می دهد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: با افزایش عوارض واردات خودرو بحث ارزان کردن خودروهای فرسوده بی نتیجه مانده در حالی که افراد کم درآمد صاحبان خودروهای فرسوده هستند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها